Здравейте,с приятелката ми кандидатствахме по процедурата за емиграция в Квебек.
Лошото е, че понеже английският ни е водещ не бяхме готови за интервюто, което за наша огромна изненада беше насрочено невероятно бързо и получихме покана за него 3 седмици преди това.
Интервюто мина супер интересно, преводачката беше силно възмотена, че може да си кажем само имената и на колко сме години,но канадеца Фредерик Кзор ни влезе в положение и интервюто протече изцяло на английски, за съжаление обаче точките не ни стигнаха и не ни отказаха, но ни отложиха с една година, за която трябва да защитим нива В1 и В2 владеене на френски, което поне до сега не вярвам че ще стане защото и двамата учим и работим, или да си вдигнем точките по друг начин.
В момента неистово се опитваме да си повишим точките по кандидатурата и търся помощ и идеи за намиране на работни оферти от работодател това дава 4 точки и ни е голяма надежда.
И двамата имаме опит и препоръки от Аласка,САЩ в рибопреработвателни фабрики и хотели, склонни сме на всякаква работа в началото стига да има такова, така че приемам всякакви идеи и съвети. Аз имам и стаж и препоръки като PCA в старчески дом и в компания която осигурява PCA на възрастни и нуждаещи се по домовете.
Благодаря нпредварително на всеки който ни помогне с информация как бихме могли да си намерим оферти или дори ни съдейства за това.
помогнете с оферта за работа от канад. работодател
- ZanzibarHero
Re: помогнете с оферта за работа от канад. работодател
Като чета описаното от теб излиза, че точките ви стигат (най-вероятно сте надули френския, което е естествено). Иначе няма смисъл да ви викат на интервю (освен, ако има нещо, което само чиновниците знаят). По-интересно за мен е какво ги е заинтересувало, при положение, че учите в момента.facile написа:Здравейте,с приятелката ми кандидатствахме по процедурата за емиграция в Квебек.
Лошото е, че понеже английският ни е водещ не бяхме готови за интервюто ... за съжаление обаче точките не ни стигнаха и не ни отказаха, но ни отложиха с една година, за която трябва да защитим нива В1 и В2 владеене на френски,
...
В момента неистово се опитваме да си повишим точките по кандидатурата и търся помощ и идеи за намиране на работни оферти от работодател това дава 4 точки и ни е голяма надежда.
И двамата имаме опит и препоръки от Аласка,САЩ в рибопреработвателни фабрики и хотели, склонни сме на всякаква работа в началото стига да има такова, така че приемам всякакви идеи и съвети. Аз имам и стаж и препоръки като PCA в старчески дом и в компания която осигурява PCA на възрастни и нуждаещи се по домовете.
Благодаря нпредварително на всеки който ни помогне с информация как бихме могли да си намерим оферти или дори ни съдейства за това.
Това с оферти от работодател, никога не съм чувал да работи. Поне не и за позиции, които не изискват висока квалификация.
Какво е това РСА?
facile написа:PCA е personal царе аттендант- такива хора работят в болници и старчески домове кара се трейнинг и ако се представиш добре те взимат по принцип в САЩ тази работа е много уважавана и е добре платена а и ако ти се занимава с Health Царе е добър трамплин за нагоре
имам препоръки както от работодател така и от хора с които съм работил
Моля, пишете на кирилица!
- ZanzibarHero
OK - Предполагах нещо такова ...facile написа:PCA e personal care attendant ...
Възможно е това да ги е привлякло и за това интервюто да е станало толкова бързо. При всички положения, точките са ви стигали и не виждам как, дори да ги подобрите още, да прескочите бариерата с езика. Това изискване за владеене на френски, както разбирам, е императивно. Т.е. нама как да покажеш нещо друга и да кажат: ОК, да забравим за езика ...
Какво да ти кажа ...
Или залягай на френският, което, разбирам ще бъде пълна мъка ...
Или кандидатствай по федералната само с английски. Вече си се тествал. Имаш документи и история. Търсен си! Въпрос на време и пари е да стъпиш в Канада. Със сигурност, обаче, ще доучваш, ако искаш да работиш в тази сфера (в Канада се нарича Personal Support Worker) и искаш да "растеш" ...
Още повече, че френският не ти е силната страна. Ако търсиш работа в Квебек, задължително ще ти го изискват. Даже ще става по-тежко. Заради многото емигранти, които започват работа в английско говорящи фирми, се подготвя законодателство, което да задължи фирма, с до 50 работници, задължително да използва френски език като основен (поправка на bill 101, който задължава децата на имигрантите да посещават френско училище до 16-тата си година)
re
благодаря за съвета и за информацията, която определено е от полза
изгубихме доста време и силно се надяваме да се получат нещата, сега се мъчим да извлечем всякакви доводи в наша полза до октомври когато ще ни е последният шанс да не ни закрият досието.
изгубихме доста време и силно се надяваме да се получат нещата, сега се мъчим да извлечем всякакви доводи в наша полза до октомври когато ще ни е последният шанс да не ни закрият досието.