US стаж и документите за Букурещ?
US стаж и документите за Букурещ?
Здравейте,
сега подготвяме документите за Букурещ и възниква такъв въпрос:
Трябва ли да си вадя свидетелство за съдимост за САЩ при положение, че съм била на стаж там в продължение на 1 година от окт 2002 до окт 2003, но този факт не е упоменат в документите изпратени до Виена?
И какъв е реда за издаване на свидетелство за съдимост за САЩ?
сега подготвяме документите за Букурещ и възниква такъв въпрос:
Трябва ли да си вадя свидетелство за съдимост за САЩ при положение, че съм била на стаж там в продължение на 1 година от окт 2002 до окт 2003, но този факт не е упоменат в документите изпратени до Виена?
И какъв е реда за издаване на свидетелство за съдимост за САЩ?
Зная, че за всяко пребиваване извън страната повече от шест месеца, трябва да се извади свидетелство за съдимост от дадената страна, аз самата бях малко повече от 6 месеца в САЩ и ми казаха, че трябва да имам такъв документ, още повече че аз съм декларирала това в документите до Виена. Но какъв е реда за изваждане на такъв документ не зная, може би от полицията могат да дадът информация или най-малко те да направят справката по ЕГН-то на лицето...
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
Не мисля, че фигурират пръстовите ми отпечатъци в досието за издаване на виза, защото това изискване го нямаше тогава. Понеже това ми беше второ ходене до Щатите, тогава процедурата беше само drop-box, т.е. дори без явяване на интервю за виза. А първият път беше през 2001, точно преди прословутия 11.09.2001г
Наистина ли няма начин да се пропусне този факт, особено ако визата за САЩ я няма в международния ми паспорт /издаден е 2006г/
Наистина ли няма начин да се пропусне този факт, особено ако визата за САЩ я няма в международния ми паспорт /издаден е 2006г/

-
- Обратна връзка:
Ако искаш, можеш да пропуснеш този факт, но ако някак властите на Канада разберат, последствията ще са сериозни за вашата кандидатура. Така, че ти прецени дали да рискуваш и дали си струва. По-добре забавяне от няколко месеца, отколкото да ти откажат виза и да ти наложат забрана да кандидастваш отново в следващите няколко години. При нас поискаха свидетелство за съдимост от Русия за престой под 6 месеца(период 2001/2 година), и нямахме избор освен да им го изпратим, макар, че подготовката му отне 2 месеца (и това при условие, че стандартната им процедура е 6
месеца). Радвайте се поне, че имате да вадите свидетелство за съдимост за САЩ-знам, че става значително по-бързо. Прегледай стари теми и ще видиш каква точно беше процедурата, мисля, че има доста хора на които им се е налагало да вадят свидетелства за съдимост за САЩ. Успех.

-
- Обратна връзка: