KAT
KAT
като чета из форума удостоверение за шофьрски стаж може да се извади и в канадското консултсво в торонто с/у 15 долара за 3 дни. Разходите за такова в КАТ са 11 лв и допълнително пари за легализиране. Ако правилно сам разбрал няма значение дали ще го извадиш в БГ или в Канада. Излиза че е нужно евентулно удостоверение от застрахователя за липса на застахователни събития.
- ablood
- Обратна връзка:
Да бе.prace написа:Това от застрахователите е много важно. Ще ти намали значително сумата по застраховките тук. Трябва да е написано на английски и да бъде споменато, че НИКОГА НЕ ТИ Е ИЗПЛАЩАНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПО СЪБИТИЕ. Ако ще идваш в БС трябва да им дадеш тук оригиналното писмо от България, адресирано до Канада.

Re: KAT
Това удостоверение е абсолютно излишно.filicon написа:..... Излиза че е нужно евентулно удостоверение от застрахователя за липса на застахователни събития.
Ако у някого е останало впечатлението, че му е признато, то е защото така и така застрахователят и вие се "пазарите" за какво цена ще ви застрахова и той си има праг до който и със и без тази хартийка има възможност да пада. Дори да си я ксерокопира и прибере в документите си пред вас, тя после заминава в кошчето, защото нямам абсолютно никаква стойност.

От BC
Подкрепям на 100% Прасе.А Вие Aблъд и Жени как може да твърдите неща за провинция в която не живеете.Жени ти си толкова убедена сякаш ти изхварляш кошчетата на ICBC и знаеш къде отиват тези писма.Сигурен съм на1000% че това е писмото което наистина е важно и ти намалява до 40% от basic иншуранса( лично на мен след като им го представих ми варнаха около 400$).Признават ти само до 8 години от друга държава и ти дават 40%,след още 2 без клеймове стигаш 43% колкото е макс. за BC.БДВ това за сега е и най-ценния и най-важмия документ който сам взел от БГ.Така че всеки да взима отношение за провинцията за която е правил застраховка,а не само да си чешете езиците и да се правите на голями разбирачи.
- ablood
- Обратна връзка:
Re: От BC
Първо, провинцията в която не живея е тази, написана под аватара ми, следователно жовея в нея. После, от какво са ти върнали $400? Агента ти е пробутал евтин трик и ти си се вързал.Vanco написа:Подкрепям на 100% Прасе.А Вие Aблъд и Жени как може да твърдите неща за провинция в която не живеете.Жени ти си толкова убедена сякаш ти изхварляш кошчетата на ICBC и знаеш къде отиват тези писма.Сигурен съм на1000% че това е писмото което наистина е важно и ти намалява до 40% от basic иншуранса( лично на мен след като им го представих ми варнаха около 400$).Признават ти само до 8 години от друга държава и ти дават 40%,след още 2 без клеймове стигаш 43% колкото е макс. за BC.БДВ това за сега е и най-ценния и най-важмия документ който сам взел от БГ.Така че всеки да взима отношение за провинцията за която е правил застраховка,а не само да си чешете езиците и да се правите на голями разбирачи.
Жена ми с нейната стара/евтина кола започна да плаща $170/год още на втората година от взимането на тукашна книжка. Преди това бяха $260. За какво са ти тези 8 години стаж?
Не се връзвайте на тъпи номера колко са ви свалили от цената и колко е щедър продавачът/агентът специално за вас! Щеше да бъде достатъчно само да му кажете, че искате по-ниска цена и той веднага щеше да отреже някоя от екстрите.
Та колко е била преди да ви направи "отстъпка" $400?

Re: От BC
По принцип не пиша във всяка тема и нямам отношение по всички въпроси. Сериозен човек съм и избягвам да си чеша езика по теми, които са важни, защото очаквам подобно отношение към мен от съфорумците, когато аз имам нужда!Vanco написа:.....Жени ти си толкова убедена сякаш ти изхварляш кошчетата на ICBC и знаеш къде отиват тези писма.....
По темата абсолютно доказателство на думите ми не мога да дам, а също и не мога да искам от никого да взема мнението ми за чиста монета!
В крайна сметка, колкото и пъти да е имало теми по този въпрос и колкото и разнопосочни мнения да дават съфорумците, новите имигранити си вземат такова уверение от БГ (и аз в това число), дават си парите, защото то не е толкова скъпо в крайна сметка и си се чувстват спокойни, че са направили всичко по силите си!
И най-вече са доволни, че са излъгали тукашния застраховател, защото (поне преди беше така) уверения се вземаха срещу 10-20 лв. от Алианс, макар да не си бил техен клиент в БГ и разбира се те няма как да знаят за застрахователните събития, които си имал.
Vanco, виждам от патоса, с който пишеш, че ти си от хората, които могат да бъдат убедени само ако те изхвърлят в кошчето тези документи!

В Онтарио АБСОЛЮТНО ПРИЗНАВАТ ТАКОВА ПИСМО. Бях в Онтарио от сепември 2008 до декември 2008 месеца и плащах за колата си 146 $ на месец, защото ми признаха писмата ми са от Армеец и Лев инс. Армеец ми издаде писмото на английски, а от Лев инс беше на български с превод. Агента, който ми направи застраховката се казва Peter Groombridge от Johnson Inc. в Тъндър бей.pantata написа:а ако идваш в Онтарио - няма нужда да се хабиш.. застрахователите това не го признават... поне така беше преди 5-6 години, може нещо да се е променило напоследък
Когато дойдох в БС опитах със същите писма, но ми казаха, че искат ОРИГИНАЛИТЕ и то да бъдат адресирани до тях, ICBC. Докато не ми изпратиха оригиналите от България ми определиха застраховка 207$. Сега, след като им изпратих оригиналите на писмата застраховката ми е 175$. Това са 30$, които могат да се спестят. Писмо от КАТ не върши работа за застраховките. Единствено върши работа преведено писмо, че имаш повече от 4 години шофьорски стаж, за да те допуснат до G тест (в Онтарио).
Аблъд обича да говори глупости за неща, които не разбира, но в случая не е интересен, защото ще обърка човекът, който отвори темата и поиска съвет.
В едни провинции като Квебек, Саскачеван и др. такива писма ще са безполезни. В други, най-вече Онтарио или Албърта, някои застрахователи ще ги уважат и признаят. Така че ако струват 10 - 20 лв, вземете си, това пари ли са. Тук могат да ви спестят първите години 100-на долара месечно премии, познавам много такива бг-емигранти, личен опит също. Естествено превод на английски. 

Embrace your climate change!
Така е. В Saskatchewan не признават никакви писма, но там е и ниска застраховката, та да не си и заслужава много търчането за писма. Ама то и не ходят много българи в Saskatchewan.....7George написа:В едни провинции като Квебек, Саскачеван и др. такива писма ще са безполезни. В други, най-вече Онтарио или Албърта, някои застрахователи ще ги уважат и признаят. Така че ако струват 10 - 20 лв, вземете си, това пари ли са. Тук могат да ви спестят първите години 100-на долара месечно премии, познавам много такива бг-емигранти, личен опит също. Естествено превод на английски.
- ablood
- Обратна връзка:
Тъй като се предположи, че дрънкам глупости без да разбирам бих могъл да задам няколко образователни въпроса:
Всъщност колко време мина за да ти падне цената с $30?
За този период (дори и седмица да е) случайно да си навъртял кръгла година от взимането на канадска книжка, от първата застраховка, или от застраховката с тази фирма?
Сменяли ли сте колата?
Сравни ли стария и новия договор цифра по цифра? Аз веднъж ги излових, че за да ми дадат по-добра цена са ми отрязали една от опциите.
Тъй като не очаквам коректен отговор на всичките въпроси е безсмислено да ги задавам. Един добър агент знае кога да излъже клиента, че му дава по-добра цена заради труда който си на направил. Цената щеше да падне дори и след някое настоятелно обаждане, или от самосебе си при следващото подновяване.
Разбира се писмото също е вариант. Просто за някои няма друг.
Всъщност колко време мина за да ти падне цената с $30?
За този период (дори и седмица да е) случайно да си навъртял кръгла година от взимането на канадска книжка, от първата застраховка, или от застраховката с тази фирма?
Сменяли ли сте колата?
Сравни ли стария и новия договор цифра по цифра? Аз веднъж ги излових, че за да ми дадат по-добра цена са ми отрязали една от опциите.
Тъй като не очаквам коректен отговор на всичките въпроси е безсмислено да ги задавам. Един добър агент знае кога да излъже клиента, че му дава по-добра цена заради труда който си на направил. Цената щеше да падне дори и след някое настоятелно обаждане, или от самосебе си при следващото подновяване.
Разбира се писмото също е вариант. Просто за някои няма друг.
-
Prace написа:
"В Онтарио АБСОЛЮТНО ПРИЗНАВАТ ТАКОВА ПИСМО. Бях в Онтарио от сепември 2008 до декември 2008 месеца и плащах за колата си 146 $ на месец, защото ми признаха писмата ми са от Армеец и Лев инс. Армеец ми издаде писмото на английски, а от Лев инс беше на български с превод. Агента, който ми направи застраховката се казва Peter Groombridge от Johnson Inc. в Тъндър бей.
Когато дойдох в БС опитах със същите писма, но ми казаха, че искат ОРИГИНАЛИТЕ и то да бъдат адресирани до тях, ICBC. Докато не ми изпратиха оригиналите от България ми определиха застраховка 207$. Сега, след като им изпратих оригиналите на писмата застраховката ми е 175$. Това са 30$, които могат да се спестят. Писмо от КАТ не върши работа за застраховките. Единствено върши работа преведено писмо, че имаш повече от 4 години шофьорски стаж, за да те допуснат до G тест (в Онтарио."
Наистина ме развесели. Голям смях падна! Сега ще извикам и съседите да се позабавляват.
"В Онтарио АБСОЛЮТНО ПРИЗНАВАТ ТАКОВА ПИСМО. Бях в Онтарио от сепември 2008 до декември 2008 месеца и плащах за колата си 146 $ на месец, защото ми признаха писмата ми са от Армеец и Лев инс. Армеец ми издаде писмото на английски, а от Лев инс беше на български с превод. Агента, който ми направи застраховката се казва Peter Groombridge от Johnson Inc. в Тъндър бей.
Когато дойдох в БС опитах със същите писма, но ми казаха, че искат ОРИГИНАЛИТЕ и то да бъдат адресирани до тях, ICBC. Докато не ми изпратиха оригиналите от България ми определиха застраховка 207$. Сега, след като им изпратих оригиналите на писмата застраховката ми е 175$. Това са 30$, които могат да се спестят. Писмо от КАТ не върши работа за застраховките. Единствено върши работа преведено писмо, че имаш повече от 4 години шофьорски стаж, за да те допуснат до G тест (в Онтарио."
Наистина ме развесели. Голям смях падна! Сега ще извикам и съседите да се позабавляват.
"A fool's paradise is a wise man's hell!"
Thomas Fuller
Thomas Fuller