в Quebec без сертификат?!?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

в Quebec без сертификат?!?

Мнение от klisurov »

Привет!
Отдавна съм се убедил, че във форума може да се получат отговори на всякакви въпроси :lol:.

Както някои вече знаят, ние бяхме по федералната процедура.
По стеченеие на обстоятелствата се установихме в Монреал
Още с пристигането си кандидатствахме за "certificat de selection du Quebec", но ни отказаха, т.к. "Vous avez ete admis au Canada a titre de resident permanent avec une province de destination autre que le Quebec. Aucun certificat de selection du Quebec ne vous a ete delivre."

Поразрових нета (вкл. и форума), но май такъв казус като нашия няма :oops:

Въпросите ми са:
Какво точно ми "дава" този сертификат (две години изкарах без него)?
Децата започват училище и нямам идея липсата на сертификата дали ще им/ни попречи (вкл. и финансово).

Има ли възможност да кандидатстваме отново за сертификата и това, че две години сме в Кебек как би ни помогнало?
Аз така и не научих френски и не съм сигурен, че на стари години ще успея. :cry:
Ето това "изрових", но не знам доколко е вярно:
mouse написа:По принцип тези без сертификати за Квебек трябва да са живели постоянно поне една година тук за да се ползват от привилегиите при обучение, в смисъл след една година тук ги признават за кебекари

Благодаря предварително за всеки смислен отговор (не ми се "разлайват кучетата", правил съм го вече под шипковия храст :wink: )
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

delisted_2

Мнение от delisted_2 »

Намерил си правилният отговор вече.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

delisted_2 написа:Намерил си правилният отговор вече.
Благодаря!
Звучи обещаващо.
Имаш ли линк за доказателствен материал, който бих могъл да ползвам при необходимост?
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

delisted_2

Мнение от delisted_2 »

klisurov написа:
delisted_2 написа:Намерил си правилният отговор вече.
Имаш ли линк за доказателствен материал, който бих могъл да ползвам при необходимост?
Линк нямам но имам 9 годишен опит. Единствените 2 пъти когато са ми го искали беше като се записвах на френски и в университета. Определено ако си живял 1 година в Квебек и можеш да го дoкажеш не ти трябва CSQ.
komarche_x

Мнение от komarche_x »

Здравеите,
аз работих във партньорска организация на Commission Scolaire и там правилото беше, 4е имаш право на безплатно образование ако си Quebec resident (роден в Кебек или емигрант които има certificat de selection de Quebec) или емигрант, които е живял последните 12 месеца в Кебек. Това се доказва обикновенно с 2 доказателства за жителство, като договор за наем, сметки и т.н.

Също така, запо4нали са да дават certificat de selection de Quebec през 1994, така 4е вси4ки емигранти дошли преди това нямат този документ.
anju

Мнение от anju »

Ами тези, които помним разлайването на кучетата 2007 останахме с впечатление, че вие всъщност не се установихте в Канада...
Значи все пак дойдохте? :)
Успех!
Публикувай отговор