Покана на родители в Канада-лично мнение!
Покана на родители в Канада-лично мнение!
Канада е 'моята държава'- щом позволява аз и моето семейство да да се чувстваме добре
България е моята родина и там ми е родата
Не! Не съм объркан и не съм на кръстопът!
Зная какво искам и какво губя и това ме прави спокоен.
Поканването на родители/роднини/ в Канада се оказа много лесно и 'здравословно' за имигранта деяние - според мен.
Далаверка от всякъде!
Щото:
1. Лесна процедура
2. Лекува 'неясна носталгия' към Родината
3. Пести пари
4. На '..' години- пак съм момчето/момичето/ на мама
5. Опонираш на корумпираното правителство, като вместо море/през зимата/, каниш пенсионери на ски -в Канада
6. Даваш възможност на Родителите си да видят 'паралелен' свят
7. Чувстваш се щастлив
8. "Догодина ще сме с тях в Куба"- правиш планове и се чувстваш ЖИВ
9. Децата ни са обградени с невероятно внимание
10. Те /Родителите/ ни- помагат в бизнеса
....и просто
Имаш душевното спокойствие и усещането, че си успял- в тоя ,иначе скапан /от към ценности/ живот.....
Поканването на родители/роднини/ в Канада се оказа много лесно и 'здравословно' за имигранта деяние - според мен.
Далаверка от всякъде!
Щото:
1. Лесна процедура
2. Лекува 'неясна носталгия' към Родината
3. Пести пари
4. На '..' години- пак съм момчето/момичето/ на мама
5. Опонираш на корумпираното правителство, като вместо море/през зимата/, каниш пенсионери на ски -в Канада
6. Даваш възможност на Родителите си да видят 'паралелен' свят
7. Чувстваш се щастлив
8. "Догодина ще сме с тях в Куба"- правиш планове и се чувстваш ЖИВ
9. Децата ни са обградени с невероятно внимание
10. Те /Родителите/ ни- помагат в бизнеса
....и просто
Имаш душевното спокойствие и усещането, че си успял- в тоя ,иначе скапан /от към ценности/ живот.....
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Покана на родители в Канада-лично мнение!
Тъй като ми излиза доста солено да плащам билети и застраховки, преди една година започнахме процедурата за перманентно преселване тук.army написа:Канада е 'моята държава'- щом позволява аз и моето семейство да да се чувстваме добре
Не е чак толкоз 'солено', но ОК - на прав път си!
Мислим в една посока.
Мислим в една посока.

Човек е голям, колкото са големи мечтите му
може да ги поканите и месец-два след идването ви в Канада. Щом имате работа - не би трябвало да имате проблеми..prace написа:В тази тема да попитам, отколко време трябва да съм в Канада, за да мога да поканя майка си на гости? И колко време ще отнеме процедурата? Мъжът ми работи на фул тайм, а аз съм парт тайм. Предполагам това има значение.
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
- ablood
- Обратна връзка:
Правилно. Няма значение от кога сте. Искайте някакъв документ от шефовете си за размера на заплатата и пращайте покана свободен текст, заверена при нотариус.pantata написа:може да ги поканите и месец-два след идването ви в Канада. Щом имате работа - не би трябвало да имате проблеми..prace написа:В тази тема да попитам, отколко време трябва да съм в Канада, за да мога да поканя майка си на гости? И колко време ще отнеме процедурата? Мъжът ми работи на фул тайм, а аз съм парт тайм. Предполагам това има значение.
Няма нужда да е заверена при никого. Свободен текст, но да съдържа определена информация http://www.canada.gc.ca и да е подписана от канещите.ablood написа:.....покана свободен текст, заверена при нотариус.

доходи - не.. нали ти и поемаш всички разходи в канада (както ще обясниш в писмото-покана)...prace написа:благодарско.....
А, колко време ще отнеме докато я одобрят за виза, знаете ли? И тя трябва ли да доказва доходи, имоти и т.н
Майка ми е пенсионерка с 200 лв пенсия.
хубаво е да покаже, че оставя нещо дето я свързва з БГ (имот, други деца и т.н.) - демек че няма намерение да остане в канада, а ще се върне..
Everyone should believe in something -
От твоя страна трябва покана, доказателство на твоите доходи - писмо от работодател или Т4, доказателство за статута ти в Канада . примерно копие от ПР картата ти. В покатата трябва да има имената на поканениия, адреса му, телефона му и рожденната му дата. Провери си за всеки случай да не пропускам нещо.
От страна на поканения - паспорт, 2 броя паспортни снимки, превод на англ. на решението за пенсия и превод на нотариален акт на имот. Разбира се и попълване на всички необходими формуляри плюс квитанция за платена такса към Юнион банк!
Баба ми взе виза преди 1 месец, а тя е пенсионер с 270 лв. пенсия и е на 74 години. Нямаше проблем. Чака 12 бизнес дни.
От страна на поканения - паспорт, 2 броя паспортни снимки, превод на англ. на решението за пенсия и превод на нотариален акт на имот. Разбира се и попълване на всички необходими формуляри плюс квитанция за платена такса към Юнион банк!

Баба ми взе виза преди 1 месец, а тя е пенсионер с 270 лв. пенсия и е на 74 години. Нямаше проблем. Чака 12 бизнес дни.