Направете си сами хубав козунак!!!
Направете си сами хубав козунак!!!
Здравейте,тази обява е за хора които имат машина за хляб,с нея става чудно тесто за козунак и не ви трябват никакви кой знае какви познания,само дето изпичането ви препоръчвам да е в нормална фурна...
не претендирам за авторство а само за добър вкус!!!!
Продукти:
3 1/2 ч.ч. Брашно
1 1/3 ч.ч. Прясно Мляко
80г. Масло
3 бр. Яйца
2/3 ч.ч. Захар
ванилия
сол
мая
Ползва се програма 8 за тесто(1ч.50мин),НО СЕ ИЗВЪРТА ДВА ПЪТИ!!!!Много е важно програмата да се пусне два пъти за по хубаво втасване и замесване....след което тестото се поставя в форми(предварително намазани с маргарин или масло) и се оставят да набъбнат около 1час,аз държа тестото в фурната без да я пускам докато втаса ,може да се поръси със захар на кристали отгоре, след което се пече на 180градуса до хубав загар...
ако някой нещо не е разбрал питайте...нащо семейство редовно похапва козунак нищо че не всеки ден е велигден но за закуска с прясно мляко е №1...
Продукти:
3 1/2 ч.ч. Брашно
1 1/3 ч.ч. Прясно Мляко
80г. Масло
3 бр. Яйца
2/3 ч.ч. Захар
ванилия
сол
мая
Ползва се програма 8 за тесто(1ч.50мин),НО СЕ ИЗВЪРТА ДВА ПЪТИ!!!!Много е важно програмата да се пусне два пъти за по хубаво втасване и замесване....след което тестото се поставя в форми(предварително намазани с маргарин или масло) и се оставят да набъбнат около 1час,аз държа тестото в фурната без да я пускам докато втаса ,може да се поръси със захар на кристали отгоре, след което се пече на 180градуса до хубав загар...
ако някой нещо не е разбрал питайте...нащо семейство редовно похапва козунак нищо че не всеки ден е велигден но за закуска с прясно мляко е №1...
http://bgtheatreadventure.weebly.com" onclick="window.open(this.href);return false;
забравих да кажа че маслото предварително се разтопява,мая аз ползвам "пакмая" от нея аз поставям една малка форма( може би 1ч.л.)
http://bgtheatreadventure.weebly.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- mborodin
- Обратна връзка:
Re: Направете си сами хубав козунак!!!
Жив и здрав! Благодаря за прекрасната идея... и рецепта!gazara написа:Здравейте,тази обява е за хора които имат машина за хляб,с нея става чудно тесто за козунак и не ви трябват никакви кой знае какви познания,само дето изпичането ви препоръчвам да е в нормална фурна...
Продукти:
3 1/2 ч.ч. Брашно
1 1/3 ч.ч. Прясно Мляко
80г. Масло
3 бр. Яйца
2/3 ч.ч. Захар
ванилия
сол
мая

Няма проблем,на мен ми отне няколко опита докато намеря съотношението а иначе всеки знае какво се слага в козунака нали?Бих се радвал ако съм направил светлия празник Великден който е след седмица малко по хубав с моята рецепта...
Аз ползвам тази на прах и съм супер доволен,....хляб,козунак,сладкиши,катми...и какво ли още не с тая мая не виждам проблем....на кубчета?!може и да има но се чудя за какво ви е?
mmmmmmmm
Поздравления за рецептата, непременно ще я пробваме :beer:
аз сащо съм фенка на мая на прах купувам си от АДОНИС и си е супер :wink:
аз сащо съм фенка на мая на прах купувам си от АДОНИС и си е супер :wink:
Ваня повечето фурни които се отдават с апартаментите са такива в това число и моята...за да не пече от горе го слагаш на 170-180 гр. като преди това си махнала скарите и си оставила само една на втората релса от долу на горе...малко сложно се изразих но за да няма изпичане само от вън трябва да се пече на умерена средно силна фурна...когато се нагласят на повече от 200 гр. долните реотани спират и започват горните?!защо е така и до ден днешен незнам но му намерих цаката...парво слаба(средна) фурна и накрая преди да извадя нещото го запичам от горе...
Ако е на bake горните реотани се включват чак при темп. над 450'F, дотогава е само на долни. Ако е на "бройл" - само горните пекат.
КОзунака наистина само на 170-180'С, това май около 350F беше. Изпича се и отгоре. За да не прегори- малко алум. фолио отгоре след като ви хареса цвета за да не почернява повече.
КОзунака наистина само на 170-180'С, това май около 350F беше. Изпича се и отгоре. За да не прегори- малко алум. фолио отгоре след като ви хареса цвета за да не почернява повече.
Циганите - на Сатурн !
- teomat.com
- Обратна връзка:
Благодаря!
Много благодаря за рецептата!Направих я днес ,и в действителност е много сполучлива.И у нас се очертава всеки ден да е Великден!