Здравейте съфорумци! През април заминаваме за Монреал с дъщеря ни, която е на 1 годинка и 2 месеца. Моля, да ме посъветвате какви документи относно педиатрията са ми нужни. Аз й взех здравния паспорт от педиатърката и ще го преведа на френски, но моля, ако има и други документи който не знам, да ги споделите.
Предварително Благодаря!
Пътуване с бебе до Монреал- здравен паспорт
Re: Здравейте!
Когато сте получили,документите за виза от Букурещ,трябва да са ви пратили и формуляр за ваксини.Този формуляр трябва да го занесете на личния лекар,да го попълни.А също изискайте,да ви напише и евентуално какви шарки е преболедувало детето.Тези документи ги преведете на френски език,защото за медицинските органи,тук е по-лесно.
На базата на тези данни,ще бъдат назначени ваксини на детето,които са задължителни за Канада.
На базата на тези данни,ще бъдат назначени ваксини на детето,които са задължителни за Канада.
- teomat.com
- Обратна връзка:
За Монреал ваксините не са задължителни. Календара им с ваксините доста се различава от този в България. Ако не желаете някоя ваксина просто им казвате. Когато направите първата ваксина тук ще ви издадат нов паспорт с вашите ваксини от България и с тези които са ви поставили. През първите пет години тук никой не се е интересувал от листа с ваксините който си донесохме, не сме го превеждали на френски, той си беше на английски. Едва миналата година когато ваксинираха детето за туберкулоза им го занесохме и те ни издадоха тукашна книжка като вписаха всички ваксини от листа плюс новата. Ваксините се правят в CLSC нещо като нашите поликлиники.bambi76 написа: На базата на тези данни,ще бъдат назначени ваксини на детето,които са задължителни за Канада.
Може би ,при всеки е различно,защото когато записахме сина на училище,веднага ни поискаха картона с ваксините от България.След това ни дадоха документ,в който пишеше на детето ни какви ваксини трябва да се поставят и къде.Които са задължителни и не можехме да откажем.
Но според мен,е добре да се ваксинират децата,защото тук климата е по-различен от България.А и личният лекар ни успокои,като ни каза,че по отношение на ваксините,Канада са доста напреднали.
Но според мен,е добре да се ваксинират децата,защото тук климата е по-различен от България.А и личният лекар ни успокои,като ни каза,че по отношение на ваксините,Канада са доста напреднали.

Пристигнахме 2004 в Quebec с 9 месечно бебе.Всички ваксини до тази възраст му бяха поставени според българският календар,тук продължихме с ваксините по канадският календар.При първата ваксина в Quebec ,му направиха новият имун. паспорт и лекарят каза ,че ваксините са си същите като тук,но има поставена в повече ваксина БЦЖ и ваксина за хепатит ,която тук се слага в 3-4 клас.Затова ме учудва мнението на teomat.com.
При нас записването тази година в училище е същото както го е описал bambi76.