кандидатстване за гражданство

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
edelwais

кандидатстване за гражданство

Мнение от edelwais »

здравейте,

попълваме документите за гражданство и имам следните въпроси:

1) При някои от пътуванията ни до САЩ с кола не са ни слагали печати НИТО при влизането в САЩ, НИТО при влизането обратно в Канада. Искам да включа в апликацията тези дни, но не мога да си спомня конкретни дати. Обадих се на канадските гранични власти, обясних им какво е положението, те казаха, че "е мое задължение да поискам да ми сложат печат и няма как ние да ви дадем тази информация". Някой има ли идея как/откъде може да се намери тази информация? Четох по разни форуми за FOSS/CAIPS notes, някой има ли опит с тях, и по-важното - дали информацията която ми трябва (влизане/излизане в Канада) е включена в тях?

2) Така се получи при нас, че след като подадем документите, ще се преместим в Европа за срок от 2-3 години. Рових сайта на CIC, но не можах да намеря нищо по въпроса дали за тях това е ОК или не. По форумите мнението е раздвоено. Някой има ли инфо по този въпрос?

Благодаря предварително.
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

виж дали не си купувал нещо в САЩ с кредитните си карти - в извлечението ще намериш деня
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

:idea: :beer:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Няколко месеца след като подадете ще ви викат на тест, след месец на церемония, след това 2 седмици до паспорта. Ще се връщате пак за тази дандания или ще заминете след това :) ?
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Koko

Re: кандидатстване за гражданство

Мнение от Koko »

edelwais написа:
2) Така се получи при нас, че след като подадем документите, ще се преместим в Европа за срок от 2-3 години. Рових сайта на CIC, но не можах да намеря нищо по въпроса дали за тях това е ОК или не. По форумите мнението е раздвоено. Някой има ли инфо по този въпрос?

Благодаря предварително.
Проблем със CIC не би трябвало да имате за това че сте напуснали Канада, но трябва някой да следи кореспонденцията ви с тях тях по отношение на процедурата за получаване на гражданство - ако пропуснете писмо от тях и съответно пропуснете важна дата от процедурата (като датата за явяване на теста), нещата могат да се усложнат.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

anxeli написа:Няколко месеца след като подадете ще ви викат на тест, след месец на церемония, след това 2 седмици до паспорта. Ще се връщате пак за тази дандания или ще заминете след това :) ?
Тези няколко при мен са вече 9 :cry:
pumpy

Мнение от pumpy »

при мен бяха 14 месеца, но нямаше проблем, че сме в ЩАтите, след като сме подали документи. Чакането много зависи от провинцията и града.
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

благодаря за отговорите.

anxeli, ablood,
в момента процедурата от подаване на документи до теста е около 12 месеца (познавам хора от Монтреал които този месец са на тест). няма как да чакаме 1 година, ще трябва да "данданиме" :)

коко,
да, имаме кой да се грижи за кореспонденцията.

poumpy,
вие приключихте ли с процедурата? трябваше ли (и как?) да ги убеждавате, че действително искате да се заселите в Канада, въпреки, че в момента не сте тук? Доколкото си спомням, вие учите, а ние отиваме за работа...

благодаря пак.
:beer:
pumpy

Мнение от pumpy »

edelwais написа:poumpy,
вие приключихте ли с процедурата? трябваше ли (и как?) да ги убеждавате, че действително искате да се заселите в Канада, въпреки, че в момента не сте тук? Доколкото си спомням, вие учите, а ние отиваме за работа...

благодаря пак.
:beer:
И да и не. Ще обясня:

на интервюто една офсъ се заяде с жена ми, че не говори френски, а с този английски и учене в щатите, няма гаранция, че ще се върнем в Канада. Тогава се усъмни, че изобщо имаме 3 години в Канада, преди подава не документите и ни каза, че ще ни прати писмо с изисквания как да й докажем, че сме били в Канада през тези 3 години преди подаването. Съответно докао чакахме това писмо, ние се побъхркахме да търсим разни доказателства, за да получим накрая просто писмо, покана за клетва.
Очевадно има кадаци работещи в чужбина. Така се случват нещата в живота. Подайте си данъчните декларации през времето, което ви няма и не мисля, че ще имате проблем с доказването на добра воля. За това колко бързо е минал някой не се надявай, че и при теб ще е така. Имам приятели, чиито сертификат е издаден след моя и са го поучили месеце преди мен - всичко зависи от конкретния служител. Успех
Публикувай отговор