Брак преди визата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Nani85

Брак преди визата

Мнение от Nani85 »

Здравейте,
Искам да ви попитам дали е нужно да се доказва съжителство от 1 година при положение,че бракът е сключен точно преди визата на единия. Знам, че трябва да върне сертификата си във Виена, но някъде видях, че изискването за съжителство от 1 година важи, независимо от това, че имаме и брак. Благодаря предварително за инфото.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Никъде не си го видял/а това изискване Nani85, просто си останала с грешно впечатление. При наличие на брак отпада изискването за минимум 1 г. съжителство.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Nani85

Мнение от Nani85 »

аз само за това говоря, че видях, но дано да греша и да не съм разбрал правилно, че за женените важи същото -"Pour les époux ou conjoints de fait, vous devez joindre une preuve de cohabitation maritale officielle pour une période d’au moins un an avant le dépôt de la demande. Cette preuve peut être par exemple : une copie d’une pièce d’identité officielle avec adresse (passeport ou carte d’identité) pour vous-même et pour votre conjoint; une attestation de résidence établie par la police ou la commune; un certificat de concubinage officiel."
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ясно откъде e дошло объркването, Nani85. Това е техническа грешка на редактора на сайта, която наистина може да заблуди човек. Но реално сайта не е нормативен докумен и затова не се прилагат неговите разпоредби а тези записани в Règlement sur la sélection des ressortissants étrangers където са дадени определенията за « conjoint de fait » /т.1.1. а 1)/ и за « époux » /т.1.1. d 2) / и от където произлиза изискването за тази 1 г. съвместно съжителство за тези. които нямат брак. При внимателен прочит на документа се разбира, че дадено лице може да има брак с друго лице но ако живее като фактически съжител от 1 г. с трето лице то няма проблем да подаде молба за селекция с последното.
Погледни също и формуляра Declaration des epoux ou conjoints de fait и ще видиш, че съпругът не декларира никакъв срок на съжителство докато това е задължителен елемент в декларацията на фактическият съжител.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Nani85

Мнение от Nani85 »

Благодаря много.
Спестяваш ми изключително много нерви и чакане.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Брак преди визата

Мнение от ablood »

Nani85 написа:Искам да ви попитам дали е нужно да се доказва съжителство от 1 година при положение,че бракът е сключен точно преди визата на единия.
Това значи ли, че не следвате процедурата като двойка? Защото ако е така и изведнъж се ожените става странно, а те не обичат такива странни промени в статута на кандидатите.
Ако сте писали вече, че сте двойка, трябва просто да ги информирате за промяната в статута. Всичко е наред.

Успех!
Nani85

Мнение от Nani85 »

Да- кандидатствала е само тя преди да се запознаем. Странното е, че се запознахме седмица преди интервюто й и сега вече не искаме да се разделяме. Не знам какво ще си мислят имиграционните за тази промяна, но според мен тя си е част от живота на всеки. Просто при нас се случиха всички неща наведнъж. Не мисля, че има относителна преценка като " не обичат", дано всичко да е обективно, както са обявили те самите и да преценят нашата обща кандидатура, все едно сме подали заедно документите сега, а не като промяна на нейния статут. Те реално започват да преизчисляват отново точките при добавяне на нов член от семейството към кандидатурата, поне така ни писа Лиза. Благодаря Ви за съветите и подкрепата.
Публикувай отговор