за начина на живот

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
krimon
гугуле

за начина на живот

Мнение от krimon »

отварям нова тема, с чувството, че може би не е при всички така, а аз съм се депресирала от зимата: както се казва на френски métro - boulot - dodo. Зимата - прекалено дълга, за да се радваме на снега и зимните активности /ски, пързалки, снежни човеци/. Работата - почти константа - минимум 8 до 18 часа не сме в къщи. Училището - от края на август - до края на юни, с редки ваканции и почивни дни - родителите виждат децата си за прекалено малко време. При по-малките деца - да речем престоят в градината е от 9 до 5 - недостатъчно време за да прекарваме пълноценно деня си с тях. Сутрин - преди 8 главно приготвяне за деня - за учениците "бот-а-лънч". След работа - домашни, вечеря, баня, телевизия (форум :) ), някое и друго детско "активите" /кънки, балет, гимнастика, плуване, хокей, рисуване/. Събота и неделя - наспиване, пазаруване за през седмицата, някое и друго семейно "активите", разговор с приятели/роднини, евентуално за ентусиастите книжка. Остават ваканциите - горе-долу в общия случай 2 седмици на година. Така ли се живее навсякъде (във всички страни)? Така ли живеете и вие или само аз съм в този омагьосан кръг ?

Общо взето като в "Мечо Пух" - като се събудя, вече съм гладен, като се нахраня ми се доспи. Понякога разнообразявам - разговор с приятели. :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
iskra

Мнение от iskra »

Май сме на вълна търсене отговор на въпроса '' Какъв е смисъла на живота'' :roll: :roll:
Аватар
Мими

Мнение от Мими »

Все някога ще дойде пролет :wink:
Изпратени докс до Букурещ--12.05.2008
Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009
Permanent residents--28.10.2009 :) :)
Странджата

Мнение от Странджата »

И ще започне такъв живот... :lol:
KVS

Мнение от KVS »

iskra написа:Май сме на вълна търсене отговор на въпроса '' Какъв е смисъла на живота'' :roll: :roll:
Ми като не го открие - има метро, река, високи сгради, тиленол, витамин С :lol: :lol: :lol:
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

Ами това е живота навсякъде, като не ни харесва или се примиряваме или правим опит за промяна
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Аватар
Optimist Creed

Re: за начина на живот

Мнение от Optimist Creed »

krimon написа:отварям нова тема, с чувството, че може би не е при всички така, а аз съм се депресирала от зимата: както се казва на френски métro - boulot - dodo. Зимата - прекалено дълга, за да се радваме на снега и зимните активности /ски, пързалки, снежни човеци/. Работата - почти константа - минимум 8 до 18 часа не сме в къщи. Училището - от края на август - до края на юни, с редки ваканции и почивни дни - родителите виждат децата си за прекалено малко време. При по-малките деца - да речем престоят в градината е от 9 до 5 - недостатъчно време за да прекарваме пълноценно деня си с тях. Сутрин - преди 8 главно приготвяне за деня - за учениците "бот-а-лънч". След работа - домашни, вечеря, баня, телевизия (форум :) ), някое и друго детско "активите" /кънки, балет, гимнастика, плуване, хокей, рисуване/. Събота и неделя - наспиване, пазаруване за през седмицата, някое и друго семейно "активите", разговор с приятели/роднини, евентуално за ентусиастите книжка. Остават ваканциите - горе-долу в общия случай 2 седмици на година. Така ли се живее навсякъде (във всички страни)? Така ли живеете и вие или само аз съм в този омагьосан кръг ?

Общо взето като в "Мечо Пух" - като се събудя, вече съм гладен, като се нахраня ми се доспи. Понякога разнообразявам - разговор с приятели. :lol:
Обикновено един от първите въпроси на психоаналитици и психиатри е " А как е сексуалния живот?" Така ,че надявам се цитата в червено е по-скоро " някое и друго родителско "активите" :) "
iskra

Мнение от iskra »

thehellgirl написа:Ами това е живота навсякъде, като не ни харесва или се примиряваме или правим опит за промяна
Е жената точно това пита. Дай идея. Какво друго може да се прави :oops: :oops: :oops:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Optimist Creed написа:
krimon написа:отварям нова тема, с чувството, че може би не е при всички така, а аз съм се депресирала от зимата: както се казва на френски métro - boulot - dodo. Зимата - прекалено дълга, за да се радваме на снега и зимните активности /ски, пързалки, снежни човеци/. Работата - почти константа - минимум 8 до 18 часа не сме в къщи. Училището - от края на август - до края на юни, с редки ваканции и почивни дни - родителите виждат децата си за прекалено малко време. При по-малките деца - да речем престоят в градината е от 9 до 5 - недостатъчно време за да прекарваме пълноценно деня си с тях. Сутрин - преди 8 главно приготвяне за деня - за учениците "бот-а-лънч". След работа - домашни, вечеря, баня, телевизия (форум :) ), някое и друго детско "активите" /кънки, балет, гимнастика, плуване, хокей, рисуване/. Събота и неделя - наспиване, пазаруване за през седмицата, някое и друго семейно "активите", разговор с приятели/роднини, евентуално за ентусиастите книжка. Остават ваканциите - горе-долу в общия случай 2 седмици на година. Така ли се живее навсякъде (във всички страни)? Така ли живеете и вие или само аз съм в този омагьосан кръг ?

Обикновено един от първите въпроси на психоаналитици и психиатри е " А как е сексуалния живот?" Така ,че надявам се цитата в червено е по-скоро " някое и друго родителско "активите" :) "
а знаеш ли вица дето един отишъл на психоаналитик ... и пси-то му нарисувал кръгче и го пита какво е. Онзи - гола жена. Пси-то рисува квадратче - пита: а това какво е ? Онзи - гола жена. Рисува пси-то правоъгълник, а онзи го пита: докторе, вие да не сте сексманиак :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Не е съвсем така. Е, снега определено омръзна в края на зимата. Зимата работя най-често до обяд. Ваканциите са даже много, учителите ни току запразнят за по 2-3 дни, плюс редовните; лятото сина се чуди кво да прави 2 месеца. Не готвя толкова често; жената не мрънка че готви; "малкия" сам се приготвя сутрин. Имам доста активитета за големи, даже взе да ме домързява да хода на всички слубове. В планината се отчитам поне 1ж месечно, даже зимата е чудно. Мохабети с приятели и познати редовно правя. Със семейството си говорим редовно, по скайпа... :lol: Книжка - да, скоро дочетох 1 на Дюма... Пазаруваме през седмицата, за да освободим уикенда за пълно отпускане и избегнем навалицата.
Не е омагьосан кръг, винаги се чака нещо ново да стане... надежди разни... :beer:
Embrace your climate change!
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа:... Така ли живеете и вие или само аз съм в този омагьосан кръг ? .....
Според мен това е омагьосаният кръг на прословутото спокойствие, заради което почти половината от отговорилите в една анкетата от съседна тема, са дошли в Канада! :wink:
Аватар
Karo007

Мнение от Karo007 »

krimon написа:... аз съм се депресирала от зимата: както се казва на френски métro - boulot - dodo....
Ти си знаеш проблема сама явно. Моя съвет - добави повече точки в триточковото си ежедневие.

По-малко нерви и повече неща, които ти носят удоволствие. Ако няма такива, не знам какво да те посъветвам освен да се понапънеш и да си намериш такива.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аз не питам за себе си :) - най-малко тук бих потърсила съвет :wink:
Иначе аз карах вчера кучешки впряг за пръв път и още съм с блеснали очи 8)
чудех се дали не е начин на живот в Канада - Жени най-точно го е написала :beer: :beer:
Аватар
Karo007

Мнение от Karo007 »

krimon написа: чудех се дали не е начин на живот в Канада - Жени най-точно го е написала :beer: :beer:
Аз мисля, че за всеки е както си го направи. Не смятам, че всички канадци карат по триточковата система.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

на мен ми се струва, че имигрантите живеят по-затворено и по-изолирано - главно в семейството си, особено ако има малки деца

ама може и да не съм права - виж George какъв е активист :wink: :beer:
Публикувай отговор