Ходене до БГ през лятото, по време на социал
Ходене до БГ през лятото, по време на социал
Ходите ли си до БГ когато сте на социал?
Споделете мнения, слухове...
Re: Ходене до БГ през лятото, по време на социал
Няма проблеми, освен ако не се обадиш на агента си и да му кажеш, че си отиваш в БГ и поискаш да ти преведат Социала в Сметка в ОББ за периода на почивката ти.h&d написа:Ходите ли си до БГ когато сте на социал?

"I want to know God's thoughts; the rest are details."
-
ЗДР няма начин според мен, аз бях на соц. и реших да се върна в БГ , става въпрос за април 2007 год. като си мислех че ще си ида в БГ и поне няколко мес. друг ще ме подписва и ще вземам някои долар,но уви още следващия мес. ми доиде писмо ще имат инфо че сам напуснал Квебек и ми го спират.Макар че имам други съмнения как са разбрали но мисля че имат врузка с летището.
Как така на самолетния билет не ти пише името?
Самолетните билети винаги са на нечие име и паспорта си даваш, в компютъра те има.... Ако решат да проверяват ще видят ,че си излизал, надали обаче проверяват всеки месец кой е излизал извън страната.

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
- lz2arn
- Обратна връзка:
Не проверяват. Може да сте изненадани, но компютрите служат не само за да пишете по форуми. Информацията се обменя автоматично.IRA написа:Как така на самолетния билет не ти пише името?Самолетните билети винаги са на нечие име и паспорта си даваш, в компютъра те има.... Ако решат да проверяват ще видят ,че си излизал, надали обаче проверяват всеки месец кой е излизал извън страната.
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
lz2arn написа:Не проверяват. Може да сте изненадани, но компютрите служат не само за да пишете по форуми. Информацията се обменя автоматично.IRA написа:Как така на самолетния билет не ти пише името?Самолетните билети винаги са на нечие име и паспорта си даваш, в компютъра те има.... Ако решат да проверяват ще видят ,че си излизал, надали обаче проверяват всеки месец кой е излизал извън страната.
Нямам предвид да се проверява на ръка, а компютърно. Тя информацията се обменя, ама някой трябва да я погледне. Имаш си агент в Емплоа Кебек и той трябва да направи справка с базата данни. Пак нямам предвид че гледа имената едно по едно. Има хора ходили си и се върнали без проблеми,което говори че не винаги правят справката, иначе е ясно че името ти е вътре.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- lz2arn
- Обратна връзка:
Моме, аз ли криво се моля, или ти криво ме разбираш. Базата данни на Емплоа съдържа N човека на социал, всеки ден се ъпдейтва с K човека напуснали страната, от които имаш S съвпадения. Съвпаденията почват да текат по време, и като надскочат D дни, преводът на човека се спира. Щото превода и той се прави по същата база, а не на ръка или след справка на агента "дето трябва да я погледне". Как конкретно става галимацията си е работа на програмистите на Емплоа-то. Понеже не е моя - спирам да го мисля, но един миш-маш от SQL за подобна операция мога да забъркам да си изкарам хляба (или боя).IRA написа:lz2arn написа:Не проверяват. Може да сте изненадани, но компютрите служат не само за да пишете по форуми. Информацията се обменя автоматично.IRA написа:Как така на самолетния билет не ти пише името?Самолетните билети винаги са на нечие име и паспорта си даваш, в компютъра те има.... Ако решат да проверяват ще видят ,че си излизал, надали обаче проверяват всеки месец кой е излизал извън страната.
Нямам предвид да се проверява на ръка, а компютърно. Тя информацията се обменя, ама някой трябва да я погледне. Имаш си агент в Емплоа Кебек и той трябва да направи справка с базата данни. Пак нямам предвид че гледа имената едно по едно. Има хора ходили си и се върнали без проблеми,което говори че не винаги правят справката, иначе е ясно че името ти е вътре.
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
lz2arn написа: Моме, аз ли криво се моля, или ти криво ме разбираш. Базата данни на Емплоа съдържа N човека на социал, всеки ден се ъпдейтва с K човека напуснали страната, от които имаш S съвпадения. Съвпаденията почват да текат по време, и като надскочат D дни, преводът на човека се спира. Щото превода и той се прави по същата база, а не на ръка или след справка на агента "дето трябва да я погледне". Как конкретно става галимацията си е работа на програмистите на Емплоа-то. Понеже не е моя - спирам да го мисля, но един миш-маш от SQL за подобна операция мога да забъркам да си изкарам хляба (или боя).
Ако може да уточниш и да ли има благоприятен период от който да започнат да текат съвпаденията (например 2-ро число на месеца, когато таман си получил новия превод) и на колко е равно D (D=? дена) ...
не се ли замисляте, че когато се върнете попълвате една декларация в самолета и я подавате на летището и в нея СОБСТВЕНОРЪЧНО написвате кока сте напуснали Канада и колко време ви е нямало. Стиска ли ви да излъжете ?
Имам познати били на шомаж, на които са се обадили 10 месеца по-късно да дават обяснения и да връщат пари.
Имам познати били на шомаж, на които са се обадили 10 месеца по-късно да дават обяснения и да връщат пари.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Значи въпросът е не дали можем да минем между капките като излъжем някого, а какво би станало ако ни разкрият лъжата, утре или след по-дълъг срок.
В случая лъжите и неизпълнените законови изисквания, първото от които е ти лично да уведомиш солидаритето при напускане на Квебек (има си и специален формуляр) са доста и да речем всички минат и си получите/получавате парите за социал. Но трябва да го направите с ясното съзнание, че когато и да ви хванат в някоя от лъжите то ще трябва да връщате парите с горница. Пък това може и да се случи след години. Та ако разглеждате въпроса като получаване на нисколихвен кредит, който един ден ще връщате на части (може да се договори това) то проблеми няма.
В случая лъжите и неизпълнените законови изисквания, първото от които е ти лично да уведомиш солидаритето при напускане на Квебек (има си и специален формуляр) са доста и да речем всички минат и си получите/получавате парите за социал. Но трябва да го направите с ясното съзнание, че когато и да ви хванат в някоя от лъжите то ще трябва да връщате парите с горница. Пък това може и да се случи след години. Та ако разглеждате въпроса като получаване на нисколихвен кредит, който един ден ще връщате на части (може да се договори това) то проблеми няма.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!