Кирилизирани Анекси !

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Botzo

Кирилизирани Анекси !

Мнение от Botzo »

Сега при попълването на документите за ВИЗИ в ANNEXE 1 ANTÉCÉDENTS/DÉCLARATION (imm0008_1F.pdf) на точка 2 от първа страница ще срешнем следното упътване:
Votre nom au complet écrit dans votre langue ou graphie maternelle (p. ex., caractères arabes, cyrilliques, coréens ou japonais, ou code commercial/télégraphique chinois)
До тук добре, но когато решите да пишете на кирилица в този PDF, ще останете неприятно изненадани че не става независимо че компютъра ви е кирилизиран. Инструкциите (любезно предоставени от Dino) за това какво трябва да можете да намерите тук:
http://www.morfov.com/quebec/
И ако нещо не се получава можете да си свалите вече кирилизираните:
-> imm0008_1F.pdf (само нужната т.2 стр.1)
-> imm5406F.pdf (секций A,B и C)
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

А ако не успеете да се справите (случва се), може да си разпечатите формуляра и да си го попълните на ръка, но с черна химикалка или тънкописец.
Най-добрия вариант е да се ползва Adobe Acrobat, а не безплатната му версия Adobe Acrobat Reader. В пълната версия можете да записвате попълнените си формуляри, а в безплатната - не.
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Flanker

Мнение от Flanker »

Dokolkoto vidyah zaglavieto - stava duma za kirilizaciya.... Tam i Acrobata ne pomaga, ako nyakoi ne si e poigral predvaritelno kakto e na posocheniya adres! Shto se otnasya do Reader-a tam vaobshte ne moje da se pishe ili da se popalvat formulyari to zatova i imeto mu e "Reader" - stava za chetene i razpechatvane!
Zatova ili polzvaite adresa ili hvashtatite himikala!
Ha :beer: :beer: :beer:
Botzo

Мнение от Botzo »

Имам чуството че нещо не е станло ясно какво съм имал в предвид. За тези които не могат да си ги килиризират (т.е. трудно им е или нямат пълния адоб) им предлагам вече кирилизирани на посочения по-горе адрес. Така който разполага с безплатанта версия на акробата пак да може да попълни.
А за попълването с химикалка ....... много ми е интересно как в малкото квадратче в imm5406F.pdf, секция А например ще си попълните четливо пъните имена на латиница и на кирилица, както и пълния адрес - пак по двата нчина.
Идеята с тази тема е да се помогне на хората които не знаят, а не да се филосовства за неща които нямат никакъв смисъл.
Botzo

Мнение от Botzo »

Извинявам се че пак пиша ама забравих нещо. :idea:
Ако някой има SAFon дали ще е удобно да ми го прати. За делото е :lol: :beer:

Благодаря.
Botzo

Мнение от Botzo »

Спецялни благодарности на Роси, която беше така мила и добра да се включи в подпомагането на делото за общото благо.
Роска:
Изображение ... независимо от всичко!
poppai
Обратна връзка:

проблем с шрифтовете на кирилица

Мнение от poppai »

Здравейте на всички!!
И аз сега попълвам документите за виза и нещо не мога да ги добавя hebar и safon в adobe acrobat 4.0, за да ваведа имената на кирилица кадето трябва.
Всичко е наред, движа се по инструкцията: form tool>properties>accesories>fonts и т.н. , но имам само някакви латински шрифтове. Не мога да разбера как се добавят нови шрифтове. hebar и safon са true type fonts, a adobe acrobat 4.0. май работи с някакви негови шрифтове.
Благодаря на всички предварително и специално на Botzo, който даде много инфо на нуждаещите се, като мен.
Аватар
Dino
Модератор

А може би трябва да си инсталираш Acrobat 5.0?

Мнение от Dino »

Понеже се имат предвид моите указания, реших да отговоря.
Не съм опитвал с версия 4.0 и не мога да те посъветвам конкретно в този случай. :-(
Знам само, че в новата 6.0 версия тази тактика НЕ ДЕЙСТВА! :-(
От професионален интерес тествах Acrobat 6.0 още преди няколко месеца и бях разочарован от това. Е, може да има и някакъв друг начин, но засега си върша всичката работа в добрия стар 5.0.
Относно добавянето на шрифтове - ами след инсталацията на съответните продукти (FlexType и/или SA Dictionary) самите шрифтове са си добавени към останалите в Windows (аз не съм правил нищо допълнително, за да се "появят" в Acrobat).
Пак повтарям посоченото в началото на моите указания - аз ползвам Windows XP Professional и Acrobat 5.0 Full.

Съжалявам, че не отговарям на въпроса ти, но бих ти предложил да се ъпгрейднеш до версия 5.0.

Даниел

P.S. Благодаря на Botzo, който събра и публикува компактно и удобно всичко около този казус, защото от недосетливост и липса на свободно време аз не довърших започнатото.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Botzo написа:Имам чуството че нещо не е станло ясно какво съм имал в предвид. За тези които не могат да си ги килиризират (т.е. трудно им е или нямат пълния адоб) им предлагам вече кирилизирани на посочения по-горе адрес. Така който разполага с безплатанта версия на акробата пак да може да попълни.
А за попълването с химикалка ....... много ми е интересно как в малкото квадратче в imm5406F.pdf, секция А например ще си попълните четливо пъните имена на латиница и на кирилица, както и пълния адрес - пак по двата нчина.
Идеята с тази тема е да се помогне на хората които не знаят, а не да се филосовства за неща които нямат никакъв смисъл.
Boco, kato za teb neshto niama smisal, moje bi za drugite ima, ne mislish li sluchaino??
Ako ti e mnogo interesno kak v malkoto kvadratche shte se popalniat chetlivo imenata i t.n. - ami s po-drebni bukvi, razbira se!
Ako ne ti se viarva, moga da ti skaniram i izpratia kopie ot nashite dokumenti, v koito vsichko na kirilitca e pisano na raka!
Razbiram, che niakoi istini ne sa ti priatni, ama ne vlizai v zadochen spor s batko si, che ne e na hubavo! :D
Comprende??? :D
Aide, pii edna bira i ia davai po-poleka, druje, che v Monreal mnooogo bira ni chaka, po-dobre da si ia piem zaedno, otkolkoto da se pluem, n'est-ce pas?
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Botzo

Re: проблем с шрифтовете на кирилица

Мнение от Botzo »

poppai написа:Здравейте на всички!!
И аз сега попълвам документите за виза и нещо не мога да ги добавя hebar и safon в adobe acrobat 4.0, за да ваведа имената на кирилица кадето трябва.
Всичко е наред, движа се по инструкцията: form tool>properties>accesories>fonts и т.н. , но имам само някакви латински шрифтове. Не мога да разбера как се добавят нови шрифтове. hebar и safon са true type fonts, a adobe acrobat 4.0. май работи с някакви негови шрифтове.
Благодаря на всички предварително и специално на Botzo, който даде много инфо на нуждаещите се, като мен.
poppai
Следи инструкцийте на Дино. ако не можеш спокойно можеш да изтеглиш двата кирилизирани файла от тук:
http://www.morfov.com/quebec/
Не се отчайвай ...... :wink:
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

IvHaydu написа:Ako ti e mnogo interesno kak v malkoto kvadratche shte se popalniat chetlivo imenata i t.n. - ami s po-drebni bukvi, razbira se!
Da ti kaja Iv, kato si znam pocherka - predpochitam Acrobat-a!!! Plus tova, ako uspeesh da saberesh tova "Hristina Georgieva Aleksandrova" tam - rakopisno - shte te priznaq.....
I birata v Canada e ot men!!!!!!!!!! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

gez написа:
IvHaydu написа:Ako ti e mnogo interesno kak v malkoto kvadratche shte se popalniat chetlivo imenata i t.n. - ami s po-drebni bukvi, razbira se!
Da ti kaja Iv, kato si znam pocherka - predpochitam Acrobat-a!!! Plus tova, ako uspeesh da saberesh tova "Hristina Georgieva Aleksandrova" tam - rakopisno - shte te priznaq.....
I birata v Canada e ot men!!!!!!!!!! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Gez
Приятелю, ако само можеш да видиш как АЗ пиша, ще ти стане лошо...
Учителката ни по краснопис (такова животно учихме май във 2-ри клас) беше пред самоубийство... :D
Така че тази работа свърши жена ми - когато попълвахме документите за Букурещ (декември 2002) не знаехме начин за писане на кирилица в PDF-файловете...
А колкото до бирата - ти не беше ли за Торонто?
Нищо де, сигурно и там пият бира... :wink: :D
Евала на Боцо, че е сложил формулярите на сайта си.
Поздравления, приятелю!
Давай в същия дух!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

IvHaydu написа:А колкото до бирата - ти не беше ли за Торонто?
Поздравления, приятелю!
Давай в същия дух!
:beer: :beer: :beer: :beer: [/color]
Iv, my dear friend, che kakvo sa niakolko stotin kilometra!?!?!?!?! Ako ti ne mojesh da doidesh v Toronto, az shte doida s jenata v Montreal pri vas, a birata pak shte e ot men...:) Stava li :?: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

gez написа:
IvHaydu написа:А колкото до бирата - ти не беше ли за Торонто?
Поздравления, приятелю!
Давай в същия дух!
:beer: :beer: :beer: :beer: [/color]
Iv, my dear friend, che kakvo sa niakolko stotin kilometra!?!?!?!?! Ako ti ne mojesh da doidesh v Toronto, az shte doida s jenata v Montreal pri vas, a birata pak shte e ot men...:) Stava li :?: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Gez
Става, разбира се!
И си мисля, че този акт на биропой не трябва да е еднократен! :D
Не знам защо обаче Боцо не потвърждава участието си?
Ако не обича бира, може да я замени винаги с нещо друго.
Важното е да сме налице, а пък какво и колко ще ядем и пием са технически детайли!
Айде сега едно задочно :beer: :beer: :beer: !
Заключено