Интереси....
-
Интереси....
Здравейте, съвсем скоро пристигам в Отава и се интересувам дали някой се интересува от спорт и главно от Ориентиране... разгледах някой сайтове на клубовете в Отава, но ако има някой, който също се занимава с този с спорт нека пише. И моля не питайте "..и кво ориентираш ли се???"
скайп boianvasilev
- ablood
- Обратна връзка:
Доколкото съм наясно, за да е интересен този спорт трябват планини, каньони и друг променлив ландшафт. В следствие на мизерната тектонична активност обаче тук те са голяма тядкост. Не напразно магистралите са 99% прави, равни и скучни - няма какво да заобикалят и изкачват.
Аз например за да заведа децата да се пързалят с шейни ги качвам в колата и ги карам над 10 км на един изкуствен хълм. преди ползвахме виадукта на магистралата, но засадиха дръвчета за да ни пречат. Не, че имаче някаква опасност, ама отвличахме вниманието на шофьорите.
Аз например за да заведа децата да се пързалят с шейни ги качвам в колата и ги карам над 10 км на един изкуствен хълм. преди ползвахме виадукта на магистралата, но засадиха дръвчета за да ни пречат. Не, че имаче някаква опасност, ама отвличахме вниманието на шофьорите.
-
-
В Отава този спорт е популярен. Всяка година през лятото има един уикенд в който идват хора от цяла Канада и си организират състезание.
Виждам стотоци хора с карта и компас които тичат по някакъв маршрут.
Като дойдеш в Оттава иди в някой комюнити център. Там има безплатен каталог в който има тел, адрес, уебстраница на различни кръжоци, курсове, хобита, спортове.
Убеден съм че ще намериш това което търсиш.
Виждам стотоци хора с карта и компас които тичат по някакъв маршрут.
Като дойдеш в Оттава иди в някой комюнити център. Там има безплатен каталог в който има тел, адрес, уебстраница на различни кръжоци, курсове, хобита, спортове.
Убеден съм че ще намериш това което търсиш.
Re: Интереси....
Абе има тука единboianvasilev написа:Здравейте, съвсем скоро пристигам в Отава и се интересувам дали някой се интересува от спорт и главно от Ориентиране... разгледах някой сайтове на клубовете в Отава, но ако има някой, който също се занимава с този с спорт нека пише. И моля не питайте "..и кво ориентираш ли се???"

и тук ги бием, Бояне
http://www.orienteering.ca/
Не ги слушай горните шемети, ориентирането е доста добре развито, има добри карти и школи

В Монреал на хълмчето Монт Роял даже има популярни турове: плащаш 5 долара и ти дават карта с маршрути и бусола, която връщаш на финала. Семейства се разхождат заедно и събират точките
http://www.orienteringquebec.ca/
Ето ти и Отавските ориентировачи и състезания:
http://www.ottawaoc.ca/local_events.shtml
Ти от кой клуб идваш

http://www.orienteering.ca/
Не ги слушай горните шемети, ориентирането е доста добре развито, има добри карти и школи

В Монреал на хълмчето Монт Роял даже има популярни турове: плащаш 5 долара и ти дават карта с маршрути и бусола, която връщаш на финала. Семейства се разхождат заедно и събират точките

http://www.orienteringquebec.ca/
Ето ти и Отавските ориентировачи и състезания:
http://www.ottawaoc.ca/local_events.shtml
Ти от кой клуб идваш

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
-
Сини Камъни Сливен
а ти

Последно промяна от boianvasilev на Нед Дек 07, 2008 6:52 pm, променено общо 1 път.
скайп boianvasilev
разбира се ,че познавам и отава,както и останалата част на канада .
единственно на този континент ми убягват източните канадски провинции ,аляска и орегон.във всички останали провинции и щати по стечение на обстоятелствата съм пикал поне по няколко пъти и никога не са ме хващали.
имам единственно тикет от калифорния за лайттъринг ,когато на няколко километра на път за салинас от СФ минавайки през една кедрова горичка колегата ме помоли да си хвърля вонящия фас за да подиша от кедровите изпарения и аз взех ,че си го хвърлих през прозореца ,а те взеха ,че ме видяха/куките/.разделих се с 1000 бакса ,обаче вече съм ориентиран и никога не бих постъпил по тоя просташки начин ,следващия път ще изхвърля колегата да си диша на воля кедровите изпарения
единственно на този континент ми убягват източните канадски провинции ,аляска и орегон.във всички останали провинции и щати по стечение на обстоятелствата съм пикал поне по няколко пъти и никога не са ме хващали.
имам единственно тикет от калифорния за лайттъринг ,когато на няколко километра на път за салинас от СФ минавайки през една кедрова горичка колегата ме помоли да си хвърля вонящия фас за да подиша от кедровите изпарения и аз взех ,че си го хвърлих през прозореца ,а те взеха ,че ме видяха/куките/.разделих се с 1000 бакса ,обаче вече съм ориентиран и никога не бих постъпил по тоя просташки начин ,следващия път ще изхвърля колегата да си диша на воля кедровите изпарения

Знам аз,че си падаш по ОриентиранетоCFS 801 написа:разбира се ,че познавам и отава,както и останалата част на канада .