Моля за съвет, настъпи промяна в сертификата ми за селекция
Моля за съвет, настъпи промяна в сертификата ми за селекция
Привет съфорумци,
Моля за съвет как да постъпя в моето положение. Изпратихме документите си до Виена, но 2 седмици след това ме съкратиха от работа. В сертификата за селекция (стр. 5 Déclaration) пише, че за настъпила промяна по документите, кандидадът трябва да уведоми Виена в срок до 30 дни. Аз не съм водещ кандидат (ако това има значение в конкретния случай). По принцип бях в майчински и мисля да си гледам детето още няколко месеца. Какво да направя? Да напиша ли няколко реда до Виена, уведомявайки ги, че поради настъпили съкращения от дата х съм освободена от работа и по т. 16 от сертификата за селекция съм sans emploi и се грижа за 2 г. си дете?
Да допълня, че още не сме получили акюзе.
Моля за съвет как да постъпя в моето положение. Изпратихме документите си до Виена, но 2 седмици след това ме съкратиха от работа. В сертификата за селекция (стр. 5 Déclaration) пише, че за настъпила промяна по документите, кандидадът трябва да уведоми Виена в срок до 30 дни. Аз не съм водещ кандидат (ако това има значение в конкретния случай). По принцип бях в майчински и мисля да си гледам детето още няколко месеца. Какво да направя? Да напиша ли няколко реда до Виена, уведомявайки ги, че поради настъпили съкращения от дата х съм освободена от работа и по т. 16 от сертификата за селекция съм sans emploi и се грижа за 2 г. си дете?
Да допълня, че още не сме получили акюзе.
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Elk, мисля че нещо си се объркала. Вие нямате още сертификати за селекция. Те се получават след успешно преминато интервю.
Има промяна в подадената информация в молбата ви за селекция и мисля, че вие трябва да си решите дали да пишете писмо или не, а не да слушате съветите на другите.
Трябва внимателно да си изчислите точките и да прецените дали месеците, които няма да работиш няма да ви ги намалят (не знам дали работиш по специалността си или не). Прочетете всичко отново и си преценете нещата.
По принцип и аз мисля, че не трябва да се пише за всяка промяна, но понякога стават фатални грешки.
Желая Ви успех.
Има промяна в подадената информация в молбата ви за селекция и мисля, че вие трябва да си решите дали да пишете писмо или не, а не да слушате съветите на другите.
Трябва внимателно да си изчислите точките и да прецените дали месеците, които няма да работиш няма да ви ги намалят (не знам дали работиш по специалността си или не). Прочетете всичко отново и си преценете нещата.
По принцип и аз мисля, че не трябва да се пише за всяка промяна, но понякога стават фатални грешки.
Желая Ви успех.
При нас да, но при тях...Преди време имаше голям диспут на тази тема (за майчинството и трудовия стаж), потърси във форума, но мисля, че в това отношение се разминавахме с квебекарите.
DCS- 02.07.2008
Accuse - 11.07.2008
Покана за интервю - 10.10.2008
Интервю -2.12.2008, 11.00 h- успешно!
DCS Bucarest- 12.12.2008
Баркодове- 19.01.2009
Медицински -26.01.2009
Направени медицински-16.03.2009
Покана за визи- 13.08.2009
Визи- 03.09.2009
Accuse - 11.07.2008
Покана за интервю - 10.10.2008
Интервю -2.12.2008, 11.00 h- успешно!
DCS Bucarest- 12.12.2008
Баркодове- 19.01.2009
Медицински -26.01.2009
Направени медицински-16.03.2009
Покана за визи- 13.08.2009
Визи- 03.09.2009
Правилно, става дума за Demande de sertificat de selection, но именно в него пише, че за всяка промяна по декларираните данни следва да се уведоми в срок до 30 дена. Всъщност аз не се притеснявам, че ще ни намалят точките, тъй като се дават точки за стаж, който аз си имам (около 7 г, макар и не всичкия по специалността, а и нали майчинството се зачита за стаж), а и не съм водещ кандидат. Но се чудя като отидем на интервю (дано!), не искам да изпадаме в неприятна ситуация да обяснявам, че съм безработна от месеци, а на всичкото отгоре не съм ги информирала както е изрично написано в документите за кандидатстване. Дали няма да ме хвърлят зад борда като неблаонадеждна (в майчинство от 2 г, а после съкратена)? 

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
elk, всичките ти предположения са абсурдни и са плод може би на стреса от съкращението.
Ти, като придружаващ кандидат, е необходимо да можеш да докажеш минимум 6 м. (шест месеца) трудов стаж за да ти дадат 1 т. (една единствена) по този фактор. От там нагоре ако ще и 100 г. трудов стаж да си натрупала, то броят на точките не се променя т.е. остава си тази 1 т. Просто това е максимума.
Промяната, за която говориш, не води до промяна в оценката по нито един от факторите за селекция и затова е без никакво значение за процедурата ви. Именно такива промени са имали предвид имиграционните при формулиране на изискването за незабавно онформиране. И са посочили примерни такива, като: промяна в семейното положение, промяна в броя на децата и др.
Писмото с новината за съкращаването ти от работа само би разсмяло някой чиновник във Виена, други последици не би имало.
Ти, като придружаващ кандидат, е необходимо да можеш да докажеш минимум 6 м. (шест месеца) трудов стаж за да ти дадат 1 т. (една единствена) по този фактор. От там нагоре ако ще и 100 г. трудов стаж да си натрупала, то броят на точките не се променя т.е. остава си тази 1 т. Просто това е максимума.
Промяната, за която говориш, не води до промяна в оценката по нито един от факторите за селекция и затова е без никакво значение за процедурата ви. Именно такива промени са имали предвид имиграционните при формулиране на изискването за незабавно онформиране. И са посочили примерни такива, като: промяна в семейното положение, промяна в броя на децата и др.
Писмото с новината за съкращаването ти от работа само би разсмяло някой чиновник във Виена, други последици не би имало.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Напротив, заблудата продължава да се насажда.
Ако някоя майка разчита, че имиграционните ще й признаят майчинството като стаж по специалността , то тя ще бъде много неприятно изненадана впоследствие.
Объркването идва от там, че майчинството се признава за осигурителен стаж за пенсия. Но процедурата за имиграция се нарича "квалифицирани работници" и като такива ни оценяват според това къде и какво реално сме работили, а не според това какво ни се признава, приравнява и т.н. като осигурителен стаж.
Всеки сам си взема решенията, поема си рисковете и си носи сам последствията в края на краищата.
Ако някоя майка разчита, че имиграционните ще й признаят майчинството като стаж по специалността , то тя ще бъде много неприятно изненадана впоследствие.
Объркването идва от там, че майчинството се признава за осигурителен стаж за пенсия. Но процедурата за имиграция се нарича "квалифицирани работници" и като такива ни оценяват според това къде и какво реално сме работили, а не според това какво ни се признава, приравнява и т.н. като осигурителен стаж.
Всеки сам си взема решенията, поема си рисковете и си носи сам последствията в края на краищата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Да,но ако тази майка има примерно 10 години стаж като последните 7 на едно работно място и е събрала точките от стажа,какъв е проблема,че последните година и половина е по майчинство?И ако в хода на чакането за интервю не получи отказ,защо на интервюто да го получава?
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Темата предизвика съмнение и в мен, защото точно последните 6 г. работя /не по специалността си и събирам над 4 г. общ стаж = 9точки/, но първото дете го родих 2005, а второто 2007. Това не ми попречи да се върна на работа 4-5 месеца след ражданията. Дали ще ми се признае това време за стаж и какви документи трябва да представя, за да докажа, че съм работила? В трудовата книжка пише, че съм на работа, а не в майчинство.
Dimatrif, на мен във връзка с това ми поискаха служебна бележка от работодателя, в която да се посочва продължителността на майчинството /въпреки че аз не съм била на работа преди да родя/. Възможно е и на теб да ти поискат такава, имайки предвид, че си била само по 4-5 месеца в отпуск по майчинство. Защото знаят, че в България е нормално да ползваш 1 или 2 години за гледане на малко дете.
08.08.08 изпратени документи до Виена
11,08,08 получени във Виена
21,08,08 изпратено акюзе /но не получено/
13,10,08 покана за интервю
10,12,08 от 10 часа - интервю
.........
26,10,09 - покана за визи
11,08,08 получени във Виена
21,08,08 изпратено акюзе /но не получено/
13,10,08 покана за интервю
10,12,08 от 10 часа - интервю
.........
26,10,09 - покана за визи
Всяка промяна се отразява със Заповед, издадена от човешки ресурси или Личен състав, или там както се казва във вашата служба.
Когато излизаш в отпуск по майчинство ти се издава заповед, с която ти разрешават да излезеш, след това до края на деветия месец или след това още една до 2-годишна възраст на детето. Когато се връщаш на работа през този 2-годишен период също трябва да се издаде Заповед, с която се прекратява по ваша молба този отпуск.
На мен мосю Кзор ми обясни, че времето през което съм била в майчинство няма да ми го признаят за стаж по специалността, защото реално не съм работила. Както и срока 45-дни преди раждането.
Когато излизаш в отпуск по майчинство ти се издава заповед, с която ти разрешават да излезеш, след това до края на деветия месец или след това още една до 2-годишна възраст на детето. Когато се връщаш на работа през този 2-годишен период също трябва да се издаде Заповед, с която се прекратява по ваша молба този отпуск.
На мен мосю Кзор ми обясни, че времето през което съм била в майчинство няма да ми го признаят за стаж по специалността, защото реално не съм работила. Както и срока 45-дни преди раждането.