Въпроси по първите документи за Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
elk

Въпроси по първите документи за Виена

Мнение от elk »

Привет на всички,

Имам следните въпроси, касаещи документите за Виена:
1/ И придружаващият кандидат ли трябва да попълни всички декларации, които се изискват за основния, т.е. Requérant principal et époux ou conjoint de fait- Молба за сертификат за селекция от Квебек- , l'annexe Déclaration des époux ou conjoints de fait - Декларация на съпруг/а или партньора. В тази връзка защо всички снимки трябва да се прикрепят към Молбата на основния кандидат? За бебе се прибавя единствено преведено удостоверение за раждане, копие от паспорт и снимка, нали?
2/ Трябва ли да се изпращат автобиографии и референции на основния и придружаващия?
3/ И относно изискавните анекси. Ако не намираме професиите си в посочените в сайта http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... order.html професоинални ордери, какво правим? Това означава ли, че не подлежим на приравняване на дипломите? Кои анекси трябва да попълним? Напр. аз съм завършила Туризъм, а мъжът ми е икономист, но не се числи към никоя от посочените категории- счетоводители, ЧР и прочие.
4/ Може ли да се пратят ксерокопия на нотариално заверените документи, преведени и с мокър печат от преводаческата агенция?
Май това е :lol: , да не прекалявам с дългите въпроси? Успех на всички!
Аватар
mouse

Re: Въпроси по първите документи за Виена

Мнение от mouse »

elk написа:Привет на всички,

Имам следните въпроси, касаещи документите за Виена:
1/ И придружаващият кандидат ли трябва да попълни всички декларации, които се изискват за основния, т.е. Requérant principal et époux ou conjoint de fait- Молба за сертификат за селекция от Квебек- , l'annexe Déclaration des époux ou conjoints de fait - Декларация на съпруг/а или партньора. В тази връзка защо всички снимки трябва да се прикрепят към Молбата на основния кандидат? За бебе се прибавя единствено преведено удостоверение за раждане, копие от паспорт и снимка, нали?
2/ Трябва ли да се изпращат автобиографии и референции на основния и придружаващия?
3/ И относно изискавните анекси. Ако не намираме професиите си в посочените в сайта http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... order.html професоинални ордери, какво правим? Това означава ли, че не подлежим на приравняване на дипломите? Кои анекси трябва да попълним? Напр. аз съм завършила Туризъм, а мъжът ми е икономист, но не се числи към никоя от посочените категории- счетоводители, ЧР и прочие.
4/ Може ли да се пратят ксерокопия на нотариално заверените документи, преведени и с мокър печат от преводаческата агенция?
Май това е :lol: , да не прекалявам с дългите въпроси? Успех на всички!
2/ нито автобиографии нито референции се пращат с документите
3/ приравняване на дипломите се прави в Квебек като пристигнете. като ви гледам образованието, не влизате в никакви ордери
4/ изпращат се само ксерокопия на преводите направени от преводача, никакви заверки, нотариални и др. не са ви нужни. Оригиналните преводи и оригиналите на документите ги носите на интервюто и те си ги сравняват.
Сиренето е безплатно само в капана.
elk

Мнение от elk »

Да, ясно е, че приравняването на дипломите става в Канада. Не това ми беше въпроса. Не ми е ясно кои точно формуляри, изброени в http://www.go-to-quebec.net/index02d.htm
трябва да попълни всеки от нас (кои водещия и кои придружителя)и какво ако не откриваме специалностите си в тези ордери?
По въпроса за нотариалната заверка и автобиографиите прочетох следното в http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... cle&id=104
Следва да приложите към Вашата молба:
- ксерокопието на Вашата автобиография (CV), както и на вашия партньор/ка, ако имате такъв/а;
ВАЖНО:
Всички изисквани документи (с изключение на тези по т. 5) трябва да бъдат заверени от институцията, издател на оригинала на документа или от законен орган, надлежно оторизиран да заверява копия на документи. (Пояснение: В България - при нотариус).
Та това е :roll:
Публикувай отговор