Други начини за емиграция в Канада
- lonly wolf
- Изгонен от форума
Други начини за емиграция в Канада
Здравейте на всички имам един много прост въпрос и ще помоля сънародниците ни вече установили се в Канада за отговор.Като изключим федералната програма и тая за Кебек може ли човек да кацне в Канада с 6 месечна туристическа виза и 10 000 CAD в джоба и да се легализира като емигрант на место. Благодаря предварително!
Re: Други начини за емиграция в Канада
Не може. Трябва да си кандидатствал по някоя процедура, но извън страната. Като българин-бежанец нямаш никакъв шанс. Може да се запишеш да учиш и евентуално след като завършиш да си намериш някой готов да те наеме на работа. Ако не пак се прибираш.lonly wolf написа:... може ли човек да кацне в Канада с 6 месечна туристическа виза и 10 000 CAD в джоба и да се легализира като емигрант на место.
Сиренето е безплатно само в капана.
Познавам хора, които са направили точно това преди години и чак са си оправили статута. Трябвали са им минимум 5-6 г. зависи от много неща. Но е мноого трудно и се и до късмет.
Последно промяна от dimatrif на Пет Окт 03, 2008 4:50 pm, променено общо 1 път.
Ами ти замисляш ли се че за да се остане тук трябва да имаш някакъв мотив - война, бедност, преследване, дискриминация, диктатура, нарушаване на човешки права ....dimatrif написа:Познавам хора, които са направили точно това преди години и чак са си оправили статута. Трябвали са им минимум 5-6 г. зависи от много неща. Но е мноого трудно и се и до късмет.
Кое от всичко това го има в демократична България, членка на Еврейския съюз с идеалния етнически модел, етническа партия и т.н.
И с 50 000 да дойдеш ... ще те върнат на бърза ръка. При това за твоя сметка.
А да не забравя. За 5-6 г. не може да си оправиш статута. Като кацнеш тук и си поискаш такъв, ти насрочват дело за след около 10-11 месеца. Като съдията каже НЕ, излизаш и те водят директно на летището.
Хората са живели нелегално. Какво, как и защо са правили през годините те си знаят, но е факт, че към момента са с работни визи.
Ако поискаш статут, след като кацнеш, е равносилно да се предадеш на властите абсолютно доброволно. Едва ли има някой, който иска това.
lonly wolf, не е това начина, търси спонсориране.
Ако поискаш статут, след като кацнеш, е равносилно да се предадеш на властите абсолютно доброволно. Едва ли има някой, който иска това.

dimatrif написа:Хората са живели нелегално. Какво, как и защо са правили през годините те си знаят, но е факт, че към момента са с работни визи.
Нелегално пристигналите, повечето с кубинските полети наистина са се легализирали в по-голямата си част, но това се е случило преди повече от 18 години, сега нещата не стоят така.
може да те спонсорира само съпруг/съпруга, или близък роднина - син/дъщеря, брат -ако си под 18 години.
Сиренето е безплатно само в капана.
Това е глупост. Така се живеят 6 г. нелегално и после превключваш на работна виза. А през тия 6 г. къде спят и какво ядат че не ми е ясно? За да наемеш апартамент ти искат тукашен документ ... освен ако не спиш по дърветата в гората.dimatrif написа:Хората са живели нелегално. Какво, как и защо са правили през годините те си знаят, но е факт, че към момента са с работни визи.
Според мен очеваден факт е че те будалкат нещо. Не че не са тук и не са били тук преди, ами премълчават огромна част от това което в действителност е било.
А като има и такъв начин що твоите хора не те светнат как става и след месец или два да долетиш?
Ами то не е че очаквам отговор от теб, ами случайно ако някой друг бъде подведен с такива глупости и потърси по нета информация, да види и да разбере че са врели некипели.dimatrif написа:А на мнения с подобен тон също няма да отговарям. Мое е правото да реша каква и колко информация да споделя тук. Още повече, че касае трети лица.
Последно промяна от Nonika на Пон Окт 06, 2008 5:55 pm, променено общо 1 път.
- lonly wolf
- Изгонен от форума
Благодаря за съветите и аз така предполагах че ще е мисия невъзможна или мноооого трудна и късметлийска но все пак бях длъжен да попитам понеже един мой познат така се засели в Торонто преди 5 години и там чрез някакви фокуси мисля че се писал гей успя да се легализира поне така ми е разправял той.То е ясно че по политически и икономически причини няма как да стане все пак не сме Пакистан....явно си има други хватки
Желаеме ти (предполагам че говоря от името на сички тука) много успехи в имигрирането.
Та относно фокусите, тия ги знаеме, тва е нормално за българската психика.
Сигурен съм че има такива като твоя познат в Торонто които са все още убедени че са направили правилния избор, аз лично съм убеден в противоположното.
Канада е много балъшка държава и има 100 000 далавери които можеш да направиш със затворени очи, но тая не е част от тях.
Аз съм минал по другия път, назорих се малко, ма след само 3 години имах много хубава работа и сички (включително и тия които бяха избрали другия начин, бяха тука преди мене и се още нямаха дори право на работа) ми се кефеха и ми казваха че съм голям късметлия
Та тва е, дерзай
Та относно фокусите, тия ги знаеме, тва е нормално за българската психика.
Сигурен съм че има такива като твоя познат в Торонто които са все още убедени че са направили правилния избор, аз лично съм убеден в противоположното.
Канада е много балъшка държава и има 100 000 далавери които можеш да направиш със затворени очи, но тая не е част от тях.
Аз съм минал по другия път, назорих се малко, ма след само 3 години имах много хубава работа и сички (включително и тия които бяха избрали другия начин, бяха тука преди мене и се още нямаха дори право на работа) ми се кефеха и ми казваха че съм голям късметлия

Та тва е, дерзай