ОТНОСНО ПРОДАЙБА НА ИМОТ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
sirena

ОТНОСНО ПРОДАЙБА НА ИМОТ

Мнение от sirena »

ИНТЕРЕСУВА МЕ КОГАТО СЕ ПРОДАВА ИМОТ.ТРЯБВА ЛИ ДА СИ ДАМ НОТАРИАЛНИЯТ АКТ НА АГЕНТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, КАКТО И ДРУГИ ДОКУМЕНТИ КАТО СЕРТИФИКАТ ЗА ЛОКАЛИЗАЦИЯ.
ВСЪЩНОСТ АЗ ГИ ДАДОХ И СЕГА МАЛКО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ДА НЕ БИ ДА НЕ МИ ГИ ВЪРНАТ И ДА НАПРАВЯТ НЯКАКВА ФАЛшИФИКАЦИЯ....А КАМО ЛИ ДА ОСТАНЕМ НА УЛИЦАТА
АКО НЯКОИ Е ЗАПОЗНАТ ДА КАЖЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА МОНРЕАЛ
МЕРСИ
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Re: ОТНОСНО ПРОДАЙБА НА ИМОТ

Мнение от bgmontreal »

sirena написа:ИНТЕРЕСУВА МЕ КОГАТО СЕ ПРОДАВА ИМОТ.ТРЯБВА ЛИ ДА СИ ДАМ НОТАРИАЛНИЯТ АКТ НА АГЕНТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, КАКТО И ДРУГИ ДОКУМЕНТИ КАТО СЕРТИФИКАТ ЗА ЛОКАЛИЗАЦИЯ.
ВСЪЩНОСТ АЗ ГИ ДАДОХ И СЕГА МАЛКО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ДА НЕ БИ ДА НЕ МИ ГИ ВЪРНАТ И ДА НАПРАВЯТ НЯКАКВА ФАЛшИФИКАЦИЯ....А КАМО ЛИ ДА ОСТАНЕМ НА УЛИЦАТА
МЕРСИ
Българското куче като захапе не прощава - т.е. все търсим някой да не ни измами

Само не давайте оригинали, защото могат да се изгубят, другото разбира се, че е нормално, нали агента иска да знае, че продава наистина имота дето сте му описали
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

sirena това от което се опасяваш е 99.99% невъзможно да се случи в Канада ...
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

bgmontreal написа:
sirena написа:ИНТЕРЕСУВА МЕ КОГАТО СЕ ПРОДАВА ИМОТ.ТРЯБВА ЛИ ДА СИ ДАМ НОТАРИАЛНИЯТ АКТ НА АГЕНТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, КАКТО И ДРУГИ ДОКУМЕНТИ КАТО СЕРТИФИКАТ ЗА ЛОКАЛИЗАЦИЯ.
МЕРСИ
Само не давайте оригинали, защото могат да се изгубят, другото разбира се, че е нормално, нали агента иска да знае, че продава наистина имота дето сте му описали
:wink: :beer:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bgmontreal написа:
МЕРСИ
http://www.mortgagefraud.org/canada/

http://www.cbc.ca/news/background/mortgage-fraud/

Мда, той адвоката затова ти прави title insurance като купуваш, щото няма кой да те измами :roll:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Я за твя я да изкара някой лев от въздуха ...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Marginal39 написа:Я за твя я да изкара някой лев от въздуха ...
Абе ти си много интересен - тресе те параноята, че правителството е плащало на някаква съседка да те подслушва и в същото време не ти се вярва, че в Канада може да има професионални мошеници, които правят измами с чужди имоти и ипотеки :shock:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Има бе братчед, сичко има, само че са толкова малко, толкова тъпи (след като са зафанали тази специалност) и толкова им е трудна работата че не знам дори дали си заслужава да ги споменаваме.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

+ тва, кви са тия линкове дето даваш за Канада, тука лафа стаа за табарнашката провинция ???
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Монреалската нотариуска Сирма Дакева е много приятен човек.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

miteto написа:
bgmontreal написа:
МЕРСИ
http://www.mortgagefraud.org/canada/

http://www.cbc.ca/news/background/mortgage-fraud/

Мда, той адвоката затова ти прави title insurance като купуваш, щото няма кой да те измами :roll:
И къде видя там в твоя линк, че агента на продавача е направил измама :shock:
Ще те пращам при хьлцо на уроци по английски :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bgmontreal написа:И къде видя там в твоя линк, че агента на продавача е направил измама :shock:
Ще те пращам при хьлцо на уроци по английски :wink:
Ти къде видя да пиша, че точно агентите правят измамите :shock: Моите линкове бяха коментар към твоето смело изявление
bgmontreal написа:Българското куче като захапе не прощава - т.е. все търсим някой да не ни измами
и показват, че някой може и да ни измами :wink:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

miteto то е ясно че винаги може някой да те измами, ма аз исках просто да им втълпиме на идващите от БГ да не се занимават с глупости щото си вкарват автогол. Има такива на по около 15 години вече тука и се още гърбят на черно и си мислят че са на супер далавера щото не са се преебали да плащат данъци а ако си бяха мръднали малко повече гъза и да свалят пердето което имат пред очите (което им е сложено от преи около 600 години) и да се поразтърсят за полезна информация и изкарат някакъв курс (на който сигурно ше спят повече от времето имайки се в предвид сложността на курсовете които се дават тука) сега щяха хем да си клатят краката хем да имат сякакъв вид осигуровки хем да зимат повече пари ...
Та аз полагам някакви усилия да им втълпя да сорат да мислят негативно (типично българска черта) щото от тва ше загубят най вече те самите.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Маргинал, абсолютно съм съгласен за негативното мислене. Исках да каже, че тука си има identity theft в много по-големи размери от БГ (където има яко обикновен theft :lol: ) и е хубаво човек да мисли преди да почне да развява оригинали на важни документи. Примерно пирамидите дето изгориха сума ти хора в БГ са измислени и пуснати в действие именно на този континент, както и сума ти други шмекерлъци. Пък БГМонреал ако иска, следващия пък като му се обадят по телефона че е спечилил екскурзия до Флорида за $3000, да им даде кредитната си карта, за да "потвърдят резервацията" :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

miteto, разбира се че си има. Мене ме натовариха с 800+ $$$ през 1994 на кредитната карта. Купили минути за говорене по телефона до Румъняска. Обадих се на отварячките от кредитната карта, отвориха следствие и след около 2 месеца ги анулираха тия пари.
Жена ми зе наскоро дървото с няква измислена надомна работа да събира някви маниста на огърлици, плати около 60$, събира около 2 часа и се насъбира, материала си остана вечно неин & не видя никва далавера от тая надомна работа а само зе дървото.
Само че, сега работи като сервитьорка, работата и не е лоша или кой знай колко изморителна и само бакшишите и са чисто около 60$
на ден.
Та пак не съм сигурен че си заслужава да се мисли за измекярите и да си слагаш спирачки ...
Щи кажа коя е според мене една от главните причини в Канада да си живуркаме горе-долу добре.
Начи, първо те ни лъжат докато сме еди каде си че Канада е най-добрата страна за живеене според дървената организация ООН (или поне така беше около 10 години). След тва ние идваме тука, някои зимаме дървото, псуваме и придобиваме български вид като някои от нас почват да гепят, гърбят на черно, мамят и т.н. от което Канада няма кой знай ква далавера (освен създаването на работни места за куките, адвокатите, застрахователните компании, съдиите, социалните работници, докторите, мед, сестрите и още няколко десетки професионалисти а и не професионалисти). Останалите от нас които са избрали другия път, гърбят на бяло, плащат яки данъци и издържат сичките тия които споментах по-горе + останалите.
Та мисля че ако сички бяхме спрели да правиме нещо (от страх да не стане еди кво си) и бяхме заживели както живеехме при мръсните комунисти, нямаше да има мамбо (както и нямаше при мръсните комунисти).
Нашия поп - Отец Димитър го каза бая ясно един ден като ни светкаше на далаверите по време на неделната литургия: "Като направиш една крачка към Господ, той прави 10 към тебе", ма мръсните комунисти се погрижиха да ни скапят и вярата (съшата която ни е пазила 500 години от турско) та нямаше кой знай колко които да го чуят ...
Та да обобщя, бъркаш в отрбата с лайната и току виж, на 10тия път си изкарал някой диамант, не бъркаш и не си изкарал нищо и се радваш че поне въздуха (и до известна степен водата в табрнашко) е безплатен ...
Публикувай отговор