съвет към хората оставили къща у БГ (разделена тема)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
dancerola

Мнение от dancerola »

Един съвет към хората оставили къща у БГ (макар че тука веднага ще ми скочат 99% от форумците):
1.В Америка от 2006 има имотен балон.
2.В Англия от 1г има имотен балон.
3.В Канада вече признават че има балон‌ (както и във Австралия и Нова Зеландия)
4.В БГ също има балон, или по точно когато го признаят, това означава че вече ще се е пукнал. (както се е случило навсякъде другаде по света).

ТА, ако не мислите да се връщате в БГ, ПРОДАВАЙТЕ СЕГА. ВЕДНАГА. Вземайте парите и си ги внесете тука в банката, като спестявания разбира се, не като приход :). Тука, в момента, мастити финансисти у УСА-та казват следното:
CASH IS THE KING.
Както искате, така го разбирайте.
Hullman

Мнение от Hullman »

А като фалират банките? Това стана вече в УСА с 4-ри банки. В Бг също е ставало.
Да споменавам ли че застрахованата сума в БГ е доста по ниска.
В УСА и Канада е малко по висока тази застахована сума и ако продадеш сериозен имот в БГ за Евро тези 100 000 КАД застраховани са равни на 60 000 Евро които отгоре на всичко не са застраховани ако останат в Евро сметка в Канада.:)
Ми какво ша правим сега?
Айде на 1500 Банк стриит да се сменят тези 60 000 Евро за КАД.:)
dancerola

Мнение от dancerola »

в УСА се покриват на 100% сметки до 100хил долара. На банка. Имаш 1 милион?
влагаш си парите в 10 банки и си ОК. И да, защо пък трябва да са вложени в ЕУР сметка??? Но това вече са маловажни подробностти. Аз не говоря за това колко можеш да загубиш от лихви, а колко можеш да загубиш от пукнат балон.
Hullman

Мнение от Hullman »

И да, защо пък трябва да са вложени в ЕУР сметка???
Така де и Хълман това казва. Ето за това се ходи на Банк Стриит.:)
Ако си смените 60 000 Евро от продаден имот и за тях получите 100 000 КАД или УСД за да са застраховани и нещата се развият както се развиха в последните 5 години това означава че след 5 години няма да може да си купите обратно 60 000 Евро.
Когато въведоха Еврото то бе почти 1 за 1 с УСД.
Днес е 1.50. Ако тогава преди 5 години сте имали 100 000 УСД те са били равни на 100 000 Евро от продаден имот. Днес са само 60 000 Евро.

Губиш от имот само ако си принуден да продаваш по време на спукването на балона ( на кризата ).
Ако издържиш 2-5 години докато отмине кризата нищо чудно дори да спечелиш от този имот.
Кажи ми защо ще продаваш имот в БГ ако така си подредил финансите че парите от имота в БГ да не ти трябват? Най вероятно на този имот в БГ нямаш моргидж и не зависи притежаването му от това дали можеш да плащаш този моргидж.
dancerola

Мнение от dancerola »

ОК, щом си рекъл, да поразсъждаваме:
1.Губиш от балона СЛЕД като се пукне, докато се надува, си на печалба, не заради другото, а защото АКО решиш да продадеш ЩЕ‌ можеш да продадеш. Пукне ли се балона, забрави да продадеш.
2.Да, след като се пукне балонът, той пак се надува. Ти сметни само от лихви колко губиш за това че не си успял да продадеш имота си докат е бил на върха.
3.Балонът се надува отново и отново в нормалните икономики. Ти ми кажи кое е нормалното в БГ‌ икономиката? Какво трябва да стане, господ ли да слезе и да каже:‌ Не ме гледай глупаво българино. ЕУ вече отряза БГ, там където най-боли, в парите. Мастити вестникопродавци, т.е. собственици (визирам Мърдок) напускат кораба вече. Намаляване на инвестициите за тази година. КАКВО още да стане?
army

Мнение от army »

Ако продадеш имота си в БГ - губиш свободата си!!!! :wink:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Hullman

Мнение от Hullman »

Абе ти мислиш все едно няма утре и идва карая на света след 1-на седмица.

1. Кой те кара да продаваш по време на криза особенно като нямаш моргидж, та дажа има вариант при който да имаш наематели?
Дръж си имота така както сте го държали в последните 10- 20 години. Кризата отминава и цените се вдигат отново.
2. Ти имаш ли идея че лихвите в Канада и УСА са 2-3 % и на тях има данък.
Я да видим колко ще спеелиш от 100 000 $. Ще спечелиш 3000 $ от лихви и половината от тях ще дадеш за данък. Останаха 1500 КАД. ИМот за 60 000 Евро носи 300-400 Евро на месец от наем. Това са 500 КАД *12 = 6 000 КАД.
Махаш с амортизации, подобрения, данък сгради и я платиш 300 лева данък я не при данъчна ставка от 10 % в БГ.
Ти кажи сега кое е по добре. 6000 - 250 ( 300 лв = 250 КАД данък от наем ) - данък сграда 100 КАД
3. Какво като са ни спряли парите от Европа?
Живота свършва, така ли? По добре спряни 800 милиона на които ние така или иначе не бива да разчитаме ( Ако не ни бяха приели в ЕС тогава какво щяхме да правим ) и бюджетен излишък за БГ от колкото бюджетен дефицит, натрупани милиарди дългове и похарчени още милиарди за глупава война в Ирак за УСА.
Кое е по добре? Стига сте ревали за тези 800 милиона че почва да ми прилича като на социала в Канада. Научете се да се опраяте и без социал или подаяния от Европа. От къде на къде европейските данъкоплатци ще бъдат задължени да подаряват на БГ. Вие достойнство нямате ли та постоянно социл и помощи ви се искат?
В Доминиканска република или Мексико като няма помощи от ЕС цените на имотите как се вдигат? Имаш ли идея колко са се вдингали за последните 10 години?
dancerola

Мнение от dancerola »

2-3% първо са АБСОЛЮТНИЯТ минимум.
От 2009г имаш право 5 бона на човек необлагаеми. Щели да растат постоянно всяка следващата година.
Когато УСА фалира, е тогава вече мога да кажа убедено че светът е свършил :) а ти?
Сметките ти са много криви, кой ще ти търси наематели? кой ще събира парите? кой ще гони наемателите когато не си платят? кой ще се грижи за имота ти докато те няма? КОЙ ще плаща сметките от парното като ти изчезне наемателя :)
Ти май си забравил как е у БГ наемно-дателните отношения а? Там все още е див капитализъм, недей да го забравяш.
И‌ не са 800мил. а 1.3 милирада, сега, 100%. И не са подаяния, а са си напълно нормални подарени парички, които ВСИЧКИ са получили. Ти доколкото се сещам се радваше на 500$ социал на месец, а в същото време ревеш че БГ‌ щеше да получи 1.3 милиарда!!!
Освен това, както е тръгнало, ще станат 2.5 милиарда, и както се очаква да продължи, сумата ще набъбне......
Я пак кажи кой може с лека ръка да се откаже от такива суми? Доброволно? Въпреки че гроздето е зелено?
Hullman

Мнение от Hullman »

Чети тук първо.
http://paper.standartnews.com/bg/catego ... 11&cat=417

Хората са го измислили, Дават 3-6 наема депозит намеателите и се оправт нещата.
Вие цялата рода ли имигрирате? Родители, баби, дядовци, братя, сестри. И така да е което е малко вероятно има агенции които срещу 10 - 15 % от наем се разправят по добре от брат ти.

Ако и с това не си съгласнен/а кажи че се продава имота щото няма кой да се занимава с имота а не защото идвала криза, пукал се балона, били спряни парите от Европа и Мърдок си преместил бизнеса в Китай.
dancerola

Мнение от dancerola »

А известно ли ти е за балонът в Хаваите? Те дали си имат атомна централа интересно...
dancerola

Мнение от dancerola »

Я‌ пак :) Я пак :) Я пак :)
Що не направиш една анкета и да питаш кой би дал 3-6 наема депозит у БГ :)
Ти май много неща си позабравил...
dancerola

Мнение от dancerola »

Ти казваш парите, балон, това онова....не били достатъчна причина. Е че какво повече да стане?
Направо ми напомняш за оная сцена от "Step Brothers", дето двамата братя питат родителите си дали може да си направят леглото на два етажа :)
Hullman

Мнение от Hullman »

Аз занам за 800 милиона. И милард да са много важно. Така става като не се играе по свирката на дарителя.
Това е все едно аз да имам гадже и да и кажа. Ще ти давам 500 кинта на месец ама ако си коректна, от тези пари да не слагаш на братовчедка си в сметката ( да даваш на братовчеди като БСП ) и не шаваш по други мъже.

Добре де ама гаджето не слуша и прави това които изрично съм казал да не прави.
Разбира се че ще и спра парите.
Тя трябвало ли е да разчита на тези 500 лв първо място? Би трябвало да си има работа или резервен вариант ако аз пукна или си хвана друга мадама.
Аз длъжен ли съм да и давам тези пари? Не съм.
Аз ли съм виновен че тя си пропиля шанса?

Същата работа е и с парите от Европа.
dancerola

Мнение от dancerola »

Еми не си виновен разбира се. Имаш акъл, използваш го. Ония у БГ нямат акъл, и резултата е виден. Българите станаха нарицателно за.....
Потребител
Местоположение: Канада, а след следващия референдум - в Свободен Квебек

Мнение от Потребител »

army написа:Ако продадеш имота си в БГ - губиш свободата си!!!! :wink:
На противоположното мнение съм. Собственост в една държава на престъпници носи общо само негативи, макар че понякога може да е материално изгодна. Въпрос на морален избор.
Публикувай отговор