Питане за здравна карта

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
MoHTpeal_boy

Питане за здравна карта

Мнение от MoHTpeal_boy »

Здравейте ,
Въпроса ми е - на какви стоматологични интервенций имам право , които да са покрити от здравната ми карта.
Благодаря Ви предварително!
Двама интелигентни хора, единия, от които е българин, имат много повече общо, отколкото двама българи, единия, от които е интелигентен
Аватар
troll

Мнение от troll »

Съжалявам, но това е най-близо до итервенция,стоматология и покритие ако на здравната ти карта има нарисувано слънчице. :lol:
Ако ти падне зъб и го вдишаш и те заведат бърже в спешното и дори да не оцелееш, като го извадят то на наследниците ще бъдат възстановени опредлени средства (това при положение , че имаш завещание де :lol: ) :lol:
Ако обаче си на социал от поне 12 месеца ВСИЧКО е различно. :lol:
http://www.ramq.gouv.qc.ca/fr/citoyens/ ... t_pq.shtml
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
pumpy

Re: Питане за здравна карта

Мнение от pumpy »

MoHTpeal_boy написа:Здравейте ,
Въпроса ми е - на какви стоматологични интервенций имам право , които да са покрити от здравната ми карта.
Благодаря Ви предварително!
без социал - никакви над 10 години. Деца до посочената възраст: преглед на 12 месеца, пломби, вадене на зъбки, лечение на пулпити и периодонтити на временни и постоянни зъби( доколкото вторите ги има болни до 10 годишна възраст)
със социал, след 12 месеца: преглед и профилактика на 12 месеца, вадене на зъби, пломби, протези от време на време( 5 или 8 години, не съм сигурен) и още десетки специализирани дейностти, свързани с ракови заболявания в устната кухина.
Толкова по спомени и от разстояние. Ако имаш конкретен въпрос има къде да проверя - една дебела книжка, която се раздава от Режито...
Иво
Аватар
MoHTpeal_boy

Мнение от MoHTpeal_boy »

Много ви благодаря , оказа се , че не мога да се възползвам - нито съм на социал , нито на посочената възраст.
Отнови Ви благодаря най-сърдечно!
Двама интелигентни хора, единия, от които е българин, имат много повече общо, отколкото двама българи, единия, от които е интелигентен
Аватар
troll

Мнение от troll »

Ето тук е сайта на РАМК! :lol:
Това е връзка/url, който сочи спецчлно какво е покрито за всички! :lol:
Това е адреза на френски:
http://www.ramq.gouv.qc.ca/fr/citoyens/ ... t_sc.shtml
а това е ъдреса на англиииски:
http://www.ramq.gouv.qc.ca/en/citoyens/ ... t_sc.shtml
в момента се боря да го преведа на български, цигански, арменски, иврит и осетински. :lol:
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

иии Троле опасен си майна... как можа в един абзац да напишеш адрес два пъти грешно...минаваш даже и Хълмана с неговия долнпейнмент
:)
Аватар
troll

Мнение от troll »

Аз съм го написъл грешно! :lol:
А ти правилно си го прочел! :lol:
(Дано тоз път мине цензурата като написах обратното :lol: )
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

MoHTpeal_boy написа:Много ви благодаря , оказа се , че не мога да се възползвам - нито съм на социал , нито на посочената възраст.
Отнови Ви благодаря най-сърдечно!
Тъкмо това ще те стимулира да си намериш хубава работа и по край зъболечението може би ще имаш и далавери за които дори и не си мечтал (тва е моя случай).

Успех.
Публикувай отговор