МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ СЪФОРУМЦИ! НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ НЯМА ДА ВИ ДОСАДЯ С ВЪПРОСИТЕ СИ, НО БИХ ИСКАЛА ДА ВЗЕМЕМ ТОЧНО РЕШЕНИЕ ОТНОСНО ЕМИГРАЦИЯ В КВЕБЕК. НАПРАВИХМЕ СИ ТЕСТ, НО МОЖЕМ ДА ГО ПОКРИЕМ ЕДИНСТВЕНО, АКО СИ ПИШЕМ ПО-ВИСОКИ НИВА НА ЕЗИЦИТЕ, А НЕ ЗНАМ ТОВА ДАЛИ ЩЕ Е РЕАЛНО, КОГАТО СЕ ЯВИМ НА ИНТЕРВЮ. АЗ ЩЕ БЪДА ВОДЕЩАТА В СЛУЧАЯ, ТЪЙ КАТО ИМАМ ВИСШЕ, САМО ЧЕ БАКАЛАВЪР СПЕЦИАЛНОСТТА МИ Е ПРЕДУЧИЛИЩНА ПЕДАГОГИКА СЪС СПЕЦИАЛНОСТ МУЗИКА И ИМАМ СЕДЕМ ГОДИНИ СТАЖ, ОТ КОИТО ТРИ ПО МАЙЧИНСТВО, НО И ТЕ СЕ ВОДЯТ ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СТАЖ, НЕ ЗНАМ ДАЛИ ТОВА СЕ ПРИЗНАВА ОТ ЧИНОВНИЦИТЕ, ВИЖДАМ ЧЕ МОЯТА СПЕЦИАЛНОСТ ИЛИ ПРОФЕСИЯ НЕ Е СРЕД ТЪРСЕНИТЕ И ЗА ТОВА НЕ ПОЛУЧАВАМ НИКАКВИ ТОЧКИ ЗА НЕЯ....СЪПРУГЪТ МИ Е ЗАВЪРШИЛ СРЕДНО ПРОФЕСИОНАЛНО-ТЕХНИЧЕСКО УЧИЛИЦЕ ПО ЕЛЕКТРОПРОМИШЛЕНОСТ С ПРОФЕСИЯ МОНТЬОР НА КОНТРОЛНО-ИЗМЕРВАТЕЛНА И РЕГУЛИРАЩА АПАРАТУРА, НО НЯМА СТАЖ ПО ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ РАБОТИЛ Е КАТО ФОРМОВЧИК НА ФОЛИО И СЕГА Е КАДРОВИ ВОЙНИК....ИМА КАТЕГОРИЯ "Д" Т.Е. КАРА АВТОБУС КЪМ ПОДЕЛЕНИЕ, НО ТОВА НЯМА КАК ДА ГО ОТРАЗИМ В ТЕСТА ИЛИ НЕ ЗНАЕМ ДАЛИ ПОПАДА В ТЪРСЕНИ ПРОФЕСИИ....МОЕТО СРЕДНО Е ИКОНОМИЧЕСКИ ТЕХНИКУМ С МАШИНОПИС И СТЕНОГРАФИЯ, СПЕЦИАЛНОСТ СЕКРЕТАР, НО И ТОВА НЕ ВЛИЗА В ТЪРСЕНИТЕ ПРОФЕСИИ, ИМАМЕ ДВЕ ДЕЦА НА ТРИ ГОДИНИ ЕДНОТО И ДРУГОТО НА ЧЕТЕРИ МЕСЕЦА, ИМАМЕ ПОЗНАТИ В КВЕБЕК НО НЕ РОДНИНИ АЗ СЪМ НА 33 А СЪПРУГА МИ НА 31, ТОВА Е В ОБЩИ ЛИНИИ....ПРОСТО НЕ ЗНАМ ДАЛИ С ТЕЗИ ДАННИ СИ СТРУВА ДА РИСКУВАМЕ, Т.Е. ДА ПОДАДЕМ ДОКУМЕНТИ И СЛЕД ТОВА ИНТЕРВЮ, ТЪЙ КАТО ВИЖДАМ ЧЕ ИМА И ДОСТА СКЪСАНИ, ЕДИНСТВЕНИЯ ВАРИАНТ Е ДА ДОКАЖЕМ ЧЕ ЗНАЕМ ФРЕНСКИ ИДЕАЛНО, А ТОВА НЕ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ СТАНЕ ПО РЕД ПРИЧИНИ....ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЛЕДЯ ПО ФОРУМИТЕ И ВИЖДАМ НЯКОИ ХОРА СА ОТГОВАРЯЛИ ДОБРЕ НА ВЪПРОСИТЕ, НО ВЪПРЕКИ ТОВА СА БИЛИ СКЪСАНИ, ТАКА ЧЕ И ТОВА НЕ Е ГАРАНЦИЯ АКО ЗНАЕМ ЕЗИКА ЩО-ГОДЕ ДОБРЕ...МОЛЯ ЗА СЪВЕТ ИМАМЕ ЛИ ШАНС ДА СЕ ПРОБВАМЕ, БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО. ЗАБРАВИХ ДА СПОМЕНА, ЧЕ СИ ПИСАХМЕ НИВО 7/8 ЗА МЕН И 5/6 ЗА СЪПРУХА МИ НА ФРЕНСКИ ЕЗИК И 3/4 ЗА МЕН И СЪПРУГА МИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
Това е важно решение и мисля, че вие самите трябва да го вземете. Не би трябвало да искате чуждо мнение. Аз мисля така. А също така имайте предвид, че е свързано и с не малко финансови средства по процедурата. Може би е добре да изкарате няколко нива на френски език и да видите дали напредвате добре или ви е много трудно и след това да решите какво да правите.
Доколкото знам точки за познати и приятели не се дават, но на самото интервю мисля, че за това дават в точките за адаптивност. Тоест смята се, че ако има кой да ви поеме от летището в началото ще можете по-бързо да се интегрирате. Ако греша нека да ме поправят другите.
Успех.
Доколкото знам точки за познати и приятели не се дават, но на самото интервю мисля, че за това дават в точките за адаптивност. Тоест смята се, че ако има кой да ви поеме от летището в началото ще можете по-бързо да се интегрирате. Ако греша нека да ме поправят другите.
Успех.
Трябва много добре да огледате нещата защото процедурата не е дълга но изисква доста средства. Набележете си плюсовете и минусите, така ще е по-лесно.
Децата ви са малки и това по-принцип е плюс, бързо ще се адаптират, минуса е че в началото най-вероятно само единия ще работи а другият ще ги гледа.
Този който ще работи ще трябва да владее поне единия език както трябва, в Монреал си трябват и двата.
Годините ви не са проблем имате време и да учите тук и да се адаптирате.
Децата ви са малки и това по-принцип е плюс, бързо ще се адаптират, минуса е че в началото най-вероятно само единия ще работи а другият ще ги гледа.
Този който ще работи ще трябва да владее поне единия език както трябва, в Монреал си трябват и двата.
Годините ви не са проблем имате време и да учите тук и да се адаптирате.
Сиренето е безплатно само в капана.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
Отговорът на основният въпрос: "Имаме ли шанс?" се крие в едно прецизно тестване за съответствието на кандидатурата ви с факторите за селекция. Описал съм подробно как става това в статията Tочки за селекция, която се намира на портала на този сайт. Информацията, дадена от вас до този момент, не е пълна и не позволява прецизно тестване.
Засега само ще посоча грешките, които допускате по отношение на критериите за селекция и които намирам в първият ви постинг.
Засега само ще посоча грешките, които допускате по отношение на критериите за селекция и които намирам в първият ви постинг.
Ако се надцените т.е. пишете си по-високи нива по езиците без да сте сигурни, че ще ги защитите на едно евентуално интервю, то това означава сигурен провал.tania_sg написа:НАПРАВИХМЕ СИ ТЕСТ, НО МОЖЕМ ДА ГО ПОКРИЕМ ЕДИНСТВЕНО, АКО СИ ПИШЕМ ПО-ВИСОКИ НИВА НА ЕЗИЦИТЕ, А НЕ ЗНАМ ТОВА ДАЛИ ЩЕ Е РЕАЛНО, КОГАТО СЕ ЯВИМ НА ИНТЕРВЮ.
Майчинството може и да се признава в България за осигурителен и дори за трудов стаж, но не и за трудов стаж от имиграционните служби на Канада или Квебек. Имайте предвид също така, че се брои стажа от последните 5 г. преди датата на подаване на молбата за селекция. Ако през този период имаш стаж да речем само 2 г., то само за тях ще получиш точки. А преди това може да си имаш и 15 г. трудов стаж или повече, той не се брои.tania_sg написа:...ИМАМ СЕДЕМ ГОДИНИ СТАЖ, ОТ КОИТО ТРИ ПО МАЙЧИНСТВО, НО И ТЕ СЕ ВОДЯТ ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СТАЖ, НЕ ЗНАМ ДАЛИ ТОВА СЕ ПРИЗНАВА ОТ ЧИНОВНИЦИТЕ...
Дори и да можехте да го отразите по някакъв начин, пак нямаше да има никаква полза. За да се признае една професия, че е от списъка, то трябва кандидата да е учил определено време за нея и да има определена диплома, в която специалността да фигурира. При това дипломата трябва да е придобита все в същия 5-годишен срок или в противен случай от последните 5 г. кандидата да има минимум 1 г. трудов стаж по специалността визирана в дипломата.tania_sg написа:СЪПРУГЪТ МИ....ИМА КАТЕГОРИЯ "Д" Т.Е. КАРА АВТОБУС КЪМ ПОДЕЛЕНИЕ, НО ТОВА НЯМА КАК ДА ГО ОТРАЗИМ В ТЕСТА ИЛИ НЕ ЗНАЕМ ДАЛИ ПОПАДА В ТЪРСЕНИ ПРОФЕСИИ....
И да беше, пак няма полза, тъй като имаш висше след средното. Оценява се последната или най-високата образователна степен.tania_sg написа:МОЕТО СРЕДНО Е ИКОНОМИЧЕСКИ ТЕХНИКУМ С МАШИНОПИС И СТЕНОГРАФИЯ, СПЕЦИАЛНОСТ СЕКРЕТАР, НО И ТОВА НЕ ВЛИЗА В ТЪРСЕНИТЕ ПРОФЕСИИ...
Ако знаете езика "що-годе добре" наистина може и да се провалите, но ако го научите добре, успехът е гарантиран.tania_sg написа:....ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЛЕДЯ ПО ФОРУМИТЕ И ВИЖДАМ НЯКОИ ХОРА СА ОТГОВАРЯЛИ ДОБРЕ НА ВЪПРОСИТЕ, НО ВЪПРЕКИ ТОВА СА БИЛИ СКЪСАНИ, ТАКА ЧЕ И ТОВА НЕ Е ГАРАНЦИЯ АКО ЗНАЕМ ЕЗИКА ЩО-ГОДЕ ДОБРЕ...
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!