работна виза за Канада
-
работна виза за Канада
Предварително се извинявам, ако не формулирам правилно въпроса си, но съм нова тук.
Някой да е заминавал за Канада с работна виза? Проучила съм как се кандидатства, но ме интересува дали някой е минал по този път, дават ли визи, колко време отнема процедурата и т.н.
Ще съм благодарна на всеки, който сподели мнение и опит.
Някой да е заминавал за Канада с работна виза? Проучила съм как се кандидатства, но ме интересува дали някой е минал по този път, дават ли визи, колко време отнема процедурата и т.н.
Ще съм благодарна на всеки, който сподели мнение и опит.
Разбира се ...много хора са заминали с таква виза....
А на въпроса -дават ли визи - ами кажи речи питаш ...някои знае ли дали ще спечеля 6ца то тотото....
Колко врем отнема.... ами зависи от ония в посолството на какв кеф са ,работодателя от Кнада дали щеи им набива канчето и т.н...
Даи инфо ...
За коя провинция става дума, професия, работодатля голяма фирма ли е и т.н ... възможно наи много подробности.
Има професии които минаваш метър...не се иска Локал Маркет Опиниан..ама са малко в повечето случаи се иска.
Има и заобиколка на ЛМО но там се минава по друг параграф...
Та така.
Съвсем малка част от инфото ми е от лични разговори с имиграциони служители на БК ,Алберта и Манитоба-другото е от Нет_а така че ако искаш да научиш повече чети - то черно на бяло няма написано - е те тва направи и ще стане работата но човек трябва да си ползва сивото вещество все пак.
А на въпроса -дават ли визи - ами кажи речи питаш ...някои знае ли дали ще спечеля 6ца то тотото....
Колко врем отнема.... ами зависи от ония в посолството на какв кеф са ,работодателя от Кнада дали щеи им набива канчето и т.н...
Даи инфо ...
За коя провинция става дума, професия, работодатля голяма фирма ли е и т.н ... възможно наи много подробности.
Има професии които минаваш метър...не се иска Локал Маркет Опиниан..ама са малко в повечето случаи се иска.
Има и заобиколка на ЛМО но там се минава по друг параграф...
Та така.
Съвсем малка част от инфото ми е от лични разговори с имиграциони служители на БК ,Алберта и Манитоба-другото е от Нет_а така че ако искаш да научиш повече чети - то черно на бяло няма написано - е те тва направи и ще стане работата но човек трябва да си ползва сивото вещество все пак.
-
Зададох си въпроса най-възпитано - не знам защо получих такъв отговор...
Вярно, че съм нова тук, но поразгледах форума, преди да пиша, и ми се видя сериозен (рових доста и в нета, между другото). "6ца от тотото" не ми звучи сериозно; не очаквам и някой да ми каже "е те тва направи". Labor market opinion (L от LMO e labor, не local) си е работа на работодателя.
Както и да е, не съм тук да споря - имам си достатъчно работа. Просто попитах за лични мнения - ако някой има собствен опит, взел е работна виза за Канада и желае да сподели - ще е добре. Намерих информация само за емиграция в Канада и нищо за работните визи -затова попитах.
Благодаря.
Вярно, че съм нова тук, но поразгледах форума, преди да пиша, и ми се видя сериозен (рових доста и в нета, между другото). "6ца от тотото" не ми звучи сериозно; не очаквам и някой да ми каже "е те тва направи". Labor market opinion (L от LMO e labor, не local) си е работа на работодателя.
Както и да е, не съм тук да споря - имам си достатъчно работа. Просто попитах за лични мнения - ако някой има собствен опит, взел е работна виза за Канада и желае да сподели - ще е добре. Намерих информация само за емиграция в Канада и нищо за работните визи -затова попитах.
Благодаря.
Броя на хората дошли с работна виза в Канада не е голям спрямо броя на дошлите по някоя от имиграционните процедури, но все пак има и такива.vanya m ivanova написа:Зададох си въпроса най-възпитано - не знам защо получих такъв отговор...
Благодаря.
В този случай обаче първо е необходимо да си намериш работа - тук важи уговорката че за въпросната работя няма подходящ местен кандидат - и оттам нататък някои неща свързани с формалностите зависят от работодателя.
Доколкото знам отнема някъде в порядъка на 2-3 месеца и ако съпъстващите документи са направени както трябва, получаването на работната виза не е проблем.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- drifter
- Обратна връзка:
Както Коко вече е казал, трябва да имаш намерен работодател. Той трябва да пусне обява за мястото. След това да покаже пред нещо като "комисия по труда", че не е имало подходящ кандидат. Тогава те дават разрешение за работна виза. След това минаваш медицински преглед. Съпругът ми беше с работна виза преди 5-6 години. Последната фаза с медицинските и получаването на визата отне месец, два. Не помня колко време отне пускането на обява, но пак беше нещо подобно. Познавам хора от Варна, които са дошли с работна виза ползвайки услугите на фирма. Мисля, че основната работа на фирмата е била да ги свърже с работодател. Услугата никак не е била евтина.
В повечето случаи визата е за една година. След това може да се удължава.
В повечето случаи визата е за една година. След това може да се удължава.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Е какво невъзпитано има в отговра ми....А сори за ЛМО_то тъи е както казваш -грешка при бързането.vanya m ivanova написа:Зададох си въпроса най-възпитано - не знам защо получих такъв отговор...
Благодаря.
Ами работната виза е точно кат 6_ца от тотото.... просто НЯМА определени правила-всъщност има -имиграциония те преценява субективно- тва ми го казаха 100 пъти.
И като ти казах че трябва да дадеш повече инфо - тъи е -просто много зависи от професията.
Какво те грее теб например ако дават работни визи на всеки софтуерист ако ти например искаш да идеш да упражняваш професия на миячка на чинии...
Labor market opinion си е работа на работодателя - да така е ама я сега помисли -що някои работодател ще ходи да си трови нервите с чиновници заради тебе....направо са хукнали през глава да се разправят с тия от HRDC за някои дет е на 10 000 км от тях.....
Тука в немско има всяка година Борса-канадски фирми идват и наемат хора.На тва същото мероприятие има естествено и хора от канадското посолство в Берлин а и също има имиграцонни служители от някои провинции.Та по достоверни източници аз лично нямам.
- optics
- Модератор
Бп_де просто е на всяка манджа мерудия.
Самият той не е имал такава виза, но напира за допълнителна информация, чунким че ако има такава, информация ще може да помогне с нещо.
Работната виза въобще не е 6-ца от тотото, тъй като тотото е късмет и не се базира на професионалните качества на кандидата, докато работната виза освен другото се базира и на професионалните качества.
Останалото е казано много точно от Drifter.
Самият той не е имал такава виза, но напира за допълнителна информация, чунким че ако има такава, информация ще може да помогне с нещо.
Работната виза въобще не е 6-ца от тотото, тъй като тотото е късмет и не се базира на професионалните качества на кандидата, докато работната виза освен другото се базира и на професионалните качества.
Ти въобще четш ли за какво става дума господин философ?optics написа:Бп_де просто е на всяка манджа мерудия.
Аз ако съм искал да имам щях да имам щото няколко пъти си намирам работа...
И като не 6 ца от тото -ивди виж колко хора са пристигнали с работна виза...
Плщиш си ги колкот да не заспиш ... чиновниците от посолството или пък от HRDC направо се изтрепват да гледат професионалните качества на кандидата ...да точно тъи е .Не че не гледт но ако работодателя не е по настоичив... кандидата ще получи от петте пръста наи дългия.
Аз лично бях свидетел на 2 случая в Белградското посолство(когато беше там ) -отрязаха ги хората без да им дават обяснения - единия беше даже доктор на некакви науки и говореше и фансе и англе ..... и наркая все тая.
Re: работна виза за Канада
Здравейте, искам да попитам, ако ми бъде изпратена покана за работа от Канада минавам ли пак всички шиб@ни интервюта, като тези за туристическа виза?И каква е процедурата след това по заминаването?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- optics
- Модератор
exhausted написа:Здравейте, искам да попитам, ако ми бъде изпратена покана за работа от Канада минавам ли пак всички шиб@ни интервюта, като тези за туристическа виза?И каква е процедурата след това по заминаването?
Благодаря предварително!
С поканата и другите неща които се изискват (напр. медицински) подаваш молба за виза. Получаваш я, купуваш си билет и хващаш самолета. Това е процедурата. Интервюто си е тяхно право, но ако всичко с документите е изрядно няма нужда.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Благодаря Ви за бързия отговор.Ако има нещо допълнително, пак ще Ви потърся.
Лека вечер!
Лека вечер!