Въпрос за напускане на Канада и връщане със сменена фамилия?
Въпрос за напускане на Канада и връщане със сменена фамилия?
Поради сключване на брак в България и смяна на фамилията ми, си смених българската лична карта и международния паспорт с новата ми фамилия. От паспортна служба в България отказаха да ми дадат личната карта докато не си сменя и паспорта. Така имам международен паспорт на новата фамилия, но перманент резидент картата ми е на старата фамилия. Въпросът ми е, възможно ли е да напускам Канада и да се връщам обратно, ако паспорта и перманент резидент картата са ми на различни фамилии, ако си нося с мен стария международен паспорт и българско нотариално заверено копие на свидетелството за брак и преведено на английски език от български преводач в България, като доказателство за смяната на фамилията. Мерси
За смяната на името трябва да се уведомят имиграционните, най-вероятно те ще искат да се изпрати сертифицирано копие от акта за граждански брак и копие от новия паспорт. Предполагам, че ще изпратят и формуляр за попълване. Просто цялата процедура необходима за смяна на старата с нова резидентска карта. Може би има по-прост начин като този който описвате, но пак те са тези които ще ви кажат как да се процедира на границата. Най-добре е да питате преди да пътувате за да нямате главоболия. Успех.
отново ви казвам че може по описания от вас начин без проблем да се пътува , след това ще смените картата , тоест за едно две пътувания става , но ще имате дост. време за смяна на карта в даден момент .
или ще получите новия паспорт .
имиграционните са наясно с всяка една промяна която става по международните ви паспорти , издаване , преиздаване и т.н .
ще се учудите от количеството информация с която разполагат без да сте им я пращали официално .

или ще получите новия паспорт .
имиграционните са наясно с всяка една промяна която става по международните ви паспорти , издаване , преиздаване и т.н .
ще се учудите от количеството информация с която разполагат без да сте им я пращали официално .

"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
- lz2arn
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за напускане на Канада и връщане със сменена фами
Кви жени сте значи, една не каза честито...AniK написа:Поради сключване на брак в България ...
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
Благодаря за отговорите. Обадих се на имиграционните и ги попитах. Те отговориха, че мога да пътувам извън страната и да се връщам обратно без да съм си сменила перманент резидент картата, но задължително трябва да нося с мен, стария и новия паспорт, перманент резидент картата и нотариално заверено и преведено свидетелство за брак.
Също казаха, че не съм длъжна сега да си сменям перманент резидент картата заради смяната на името, че мога да го направя само по мое лично желание и че мога да пътувам така чак докато си получа канадския паспорт( т.е. минимум още 2 години) и ако искам канадския ми паспорт да е с новата фамилия( когато подавам за него) трябва първо да си сменя с новото име всички провинциални документи които имам- перманент резидент карта и шофиорска книжка, карта Малади не може да бъде с новата ми фамилия, защото там е винаги майчината фамилия.
lz2arn, мерси
Също казаха, че не съм длъжна сега да си сменям перманент резидент картата заради смяната на името, че мога да го направя само по мое лично желание и че мога да пътувам така чак докато си получа канадския паспорт( т.е. минимум още 2 години) и ако искам канадския ми паспорт да е с новата фамилия( когато подавам за него) трябва първо да си сменя с новото име всички провинциални документи които имам- перманент резидент карта и шофиорска книжка, карта Малади не може да бъде с новата ми фамилия, защото там е винаги майчината фамилия.
lz2arn, мерси