Аларма .... батерия ???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Nonika

Аларма .... батерия ???

Мнение от Nonika »

Звука на алармата на колата стана толкова тих, че въобще не се чува.
Дали това е от някаква батерийка, която може да се купи и смени лесно или задължително трябва да се ходи в сервиз?
Ако е така ще е лошо, че на час искат минимум 70.00
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

От предишните ти постове съм забелязъл, че си изключително начетена на тема магазини. Сега разбирам, че и от сервизи си започнала да разбираш. $70 на час минимум, а?
Интересно каква кола карате та ви трябва аларма? Мислите, че на многото авто крадци в Канада вашата кола ще им е по интересна от новите европейски SUV-та в съседния баровски квартал?
Nonika

Мнение от Nonika »

Каква кола карам не е твоя работа. Пък точно на тази кола и трябва аларма.

Както и да е всичко до тук е вън от основната тема.

За парите преди малко бях в Canadian Tire и там така ми казаха - 70 на час. Лошото е че не ми гарантираха че ще оправят проблема.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Аз имах обратния проблем. Тъй като имаше доста чисто нови коли на улицата, аз реших, че няма кой идиот да пипне моята кола и я оставях винаги отключена. Това ми струваше тикет $52. Проверяват хората, дали спазваме законите.
Иначе има организирана престъпност и коли се крадат. Но не мисля, че веригата крадец-гараж-фалшификатор-трафикант-дистрибутор ще се задейства за кола под $50-100'000. Избор има.
Преди 15 години бях сложил действаща аларма на Ладата си, но вече не сме деца.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ноника, така ще е по-спокойно за вас и съседите ви. Често ли ви трябва тая аларма? :D

Мисля, че алармите се захранват от акумулатора на колата. Ама ти да не си за самолечението - от какво ще живеете лечителите тогава. Или искаш да чуеш отговор от типа, че батерийката струва 5 долара, намира се на лесно място под капака на колата и се продава във всеки квартален магазин? :wink:
Embrace your climate change!
Аватар
JoroF

Re: Аларма .... батерия ???

Мнение от JoroF »

Nonika написа:Звука на алармата на колата стана толкова тих, че въобще не се чува.
Дали това е от някаква батерийка, която може да се купи и смени лесно или задължително трябва да се ходи в сервиз?
Ако е така ще е лошо, че на час искат минимум 70.00
ima bateriq akumulatorna ,алармата се захранва от акумулатора ,и наи вероятно е сирената ,е тука у форума един бьлгарин даваше реклами точно по твоита част ,питаи го него .и цена от 70$ на час е нормална ,ако мислиш че неи ще ти се мьрля с колата ти за по малко :shock: ,и за чии х.. ви е тая аларма не знам ,тука застраховат .ама ваша воля .ако работиш това на аватара си ,ич не реви .и що се ходите у канадиан таяр.
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

Nonika написа:Каква кола карам не е твоя работа. Пък точно на тази кола и трябва аларма.

Както и да е всичко до тук е вън от основната тема.

За парите преди малко бях в Canadian Tire и там така ми казаха - 70 на час. Лошото е че не ми гарантираха че ще оправят проблема.
вземи кажи каква е тая кола че ми стана любопитно ,чесно
THE LAST LINE OF DEFENSE
Nonika

Мнение от Nonika »

Ейййй човек не може един въпрос да зададе.
А освен каква е колата не искате ли да знаете къде живея и с кой?

А за любопитните - с двустранна застраховка съм и ако може без повече тъпи постинги.

Та ... алармата не се захранва от акумулатора. Той е нов.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Трудно е да се постави диагноза без да се види на място какъв е проблема. Това което се сещам като честа причина за намаляване на силата на звука на сирената е правенето на "антируй" по ламарините около двигателя и блокиране на сирената от впоследствие спластилата се с мръсотия съставка на покритието. Оправя се само чрез смяна на сирената. Друга по-рядка причина е в комутатора на напрежение за сирената идващо от самата аларма, което често води до смяна на цялата кутия и е скъпо. Случвало се е и при некачествен монтаж при удължаване на кабела до сирената (често кабела не е с достатъчна дължина и се налага удължаване) да се е получила "слаба връзка" и от влага, мръсотия и окисление да няма възможност да протече достатъчен ток за постигане на пълна мощност на сирената. Това се оправя бързо и евтино.
В някои много скъпи алармени системи има и малка акумулаторна батерия в самата сирена заедно с малко електроника с цел продължаване на алармата и след прерязване на кабелите до нея, но не вярвам да е такъв случая.
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Много по-добре е да потърсиш фирма в указателя която се занимава само с поставяне на аларми. Или някой от форума да ти подскаже такава.
За Кан Тайър не си заслужава да се ходи там освен ако не е за смяна на маслото филтъра или гумите, но и за тези неща ще се намери някой по-малък сервиз който да ги направи по-бързо и по-евтино. 70$ на час си е живо обирджийство.
Сиренето е безплатно само в капана.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Но не мисля, че веригата крадец-гараж-фалшификатор-трафикант-дистрибутор ще се задейства за кола под $50-100'000.
Ми много мислиш, провери кои са най-крадените коли за последните 10 години и ще видиш че не са Бентли, Ламборджини и Ферари, ами едни други от сорта на Хонда Сивик и дори Додж Караван от 1994-та!
http://www.ibc.ca/en/Car_Insurance/docu ... -WLOGO.pdf
Аватар
c200

Мнение от c200 »

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Да, умишлено пропуснах да спомена за бг-сервиз за да не се тълкува като реклама. Марин със сигурност ще свърши работата на доста приемлива цена.
По-важното беше да се разбере че не всичко се оправя само с подмяна на батерията 8)
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

yahoo написа:
Да, умишлено пропуснах да спомена за бг-сервиз за да не се тълкува като реклама. Марин със сигурност ще свърши работата на доста приемлива цена.
По-важното беше да се разбере че не всичко се оправя само с подмяна на батерията 8)
И кво лошо,даже и да е реклама :shock:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

miteto написа:
ablood написа:Но не мисля, че веригата крадец-гараж-фалшификатор-трафикант-дистрибутор ще се задейства за кола под $50-100'000.
Ми много мислиш, провери кои са най-крадените коли за последните 10 години и ще видиш че не са Бентли, Ламборджини и Ферари, ами едни други от сорта на Хонда Сивик и дори Додж Караван от 1994-та!
http://www.ibc.ca/en/Car_Insurance/docu ... -WLOGO.pdf
Всъщност разгледай вниматекно линка който си постнал.
Загледай процентното съотношение произв коли които са продавани хиляди пъти по-често но са евтини, са крадени в същото число, от скъпите луксозни возила.
Пък и не забравяй огромния брой застрахователни измами.

Nonika, цените на автоуслугите не започват от $70 на час. Всдъщност те там свършват.
Публикувай отговор