без работа????

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
SOULRIPPER

без работа????

Мнение от SOULRIPPER »

...
Последно промяна от SOULRIPPER на Сря Окт 15, 2008 10:45 am, променено общо 1 път.
rugby is the source
vincent

Мнение от vincent »

Здравей,
според мен, ако имаш над 48 месеца в последните 5 години получаваш максималните точки за стаж и едва ли това, че си без работа в момента ще има чак такова значение. Още повече, че бидейки с добро езиково ниво надълго и нашироко ще можеш да обясниш на г-жа Лавими защо не работиш в момента. И че в Квебек задължително ще започнеш веднага да работиш... :)
Аватар
Stef

работа

Мнение от Stef »

Привет
искам да подчертая, че това са мои "размисли" :-) та според мен е добре да имаш някаква работа защото според мен ако в БГ нямаш работа аджиба как там ще си намериш. Разбира се може да измислиш някаква уважителна причина за това, например наблегнал си на френския или нещо от рода. Но не е зле да се "водиш" на работа някъде. Още повече ако си сам или водещ кандидат.
Успех в начинанието :-)
Go big or go home.
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Споко и аз бях безработна за интервюто - казах че ми е трябвало време за езика и за децата и че мъжа ми работи по 12 часа и за двамата
Мадам го прие спокойно и не му обърна много внимание ( освен това имах и 5 години стаж по специалността и то последните 5 години )
Не мисля че е голям проблем, стига да се мотивираш добре
Успех :beer:
Изображение
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: работа

Мнение от Linko »

Stef написа:Привет
искам да подчертая, че това са мои "размисли" :-) та според мен е добре да имаш някаква работа защото според мен ако в БГ нямаш работа аджиба как там ще си намериш. Разбира се може да измислиш някаква уважителна причина за това, например наблегнал си на френския или нещо от рода. Но не е зле да се "водиш" на работа някъде. Още повече ако си сам или водещ кандидат.
Успех в начинанието :-)
Тези "размисли" са проява на нашенския манталитет, идеологически провокиран и целенасочено изграждан в продължение на десетки години в България. Не мислиш само ти по този начин и това трудно ще се промени. Дори и години след излизането си от страната, някои от българите продължават да мислят че безработен е мръсна дума и тя е синоним едва ли не на неудачник, некадърник, лентяй, измет, утайка на обществото.
Не такова е мисленето обаче на хората от т.нар. бели държави. В условията на развита пазарна икономика и спазване правата и свободите на личността е съвсем нормално човек да остане без работа или да е определено време безработен защото не иска да започне каквото и да е. Или пък просто е решил да се преквалифицира и се пренасочи в друга област, защото просто му е писнало да се занимава с едно и също в продължение на години.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

..
Последно промяна от SOULRIPPER на Сря Окт 15, 2008 10:46 am, променено общо 1 път.
rugby is the source
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

SOULRIPPER написа:Благодаря на всички ви за отговорите!
По принцип това ,че се наложи да напусна работата си ме разстрои доста, все пак не е нещо хубаво.Но повярвайте ми-имах повече от основателни причини.Да не говорим,че от както се дипломирах работих в общо 3 фирми -частни естествено, като инженер и мога да споделя, мечтите ми от студенстките години за кариера в БГ се сринаха за 2 години.Загубих вяра в системата в БГ и поради това реших да подам докс за Квебек.
Това ,че и в момента не работя се дължи на факта ,че не ми се работи работа много под квалификацията ми на минимални осигуровки и заплащане.А в сайтовете за обяви само такава работа има.
Не търся извинение , но БГ икономиката е срината-това е сраната на сервитьорите и продавачите на GSM.
Уплътнявам времето с работа на черно като чертожник +курсове пе английски език.
Най-важното в момента е да наблягаш на езиците, защото без тях тук си загубен. Човек от време на време трябва да си дава почивка и може би сега е твоето време, така че спокойно, няма нищо лошо в това да си без работа, стига да не крадеш. Живот и здраве ако успееш да пресечеш океана ще трябва да си здрава и с много сили за да започнеш живота си отначало в една страна където както ти написа Линко: безработен не е лоша дума, това е времето за преосмисляне на нещата и ново начало. Успех на интервюто. Покажи им че си много амбициозна и няма да имаш проблеми.
Сиренето е безплатно само в капана.
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

...
Последно промяна от SOULRIPPER на Сря Окт 15, 2008 10:50 am, променено общо 1 път.
rugby is the source
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

SOULRIPPER написа:работих ... като инженер...
Един съвет - много добре се аргументирай какво и защо смяташ да работиш в Квебек. А е пак инженер - трябва да си наясно с ордерите и членството в тях, как се постига и т.н. Ако кажеш, че тук не ти се работи каква да е работа, на интервюто задължително добави, че си готов да работиш като техник, докато получиш заветното членство.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
kokoscho

и

Мнение от kokoscho »

И че ако не си намериш работа по специалността, си готов да се изучиш наново, или да се преквалифицираш :)
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

merci много на всички за разбирането и идеите!
Аз междувременно продължавам да си търся нещо по специалността..да видим ....
Много ви благодаря на всичките!
rugby is the source
Публикувай отговор