Преди виза - Справка за заеманата длъжност
Преди виза - Справка за заеманата длъжност
Zdrawejte, speshno mi e neobhodim nqkakaw obrazec za opisanie na posta, kojto sym zaemal waw firmata, sferata na dejnost i t.n. s dwe dumi: job description (description de lieu de travail).
Molq pomognete.
Molq pomognete.
Последно промяна от mitko на Сря Авг 13, 2003 3:22 pm, променено общо 1 път.
Ей-сега изпадам в подробности.
Миналата седмица имах радостта (хммм..) да си видя досието по интернет променено в 'десижън мейд'.
Днес съм изненадан, като откривам в електронната си поща искане от Букурещ за описание на длъжността ми и сферата дейност на фирмата, дето работя.
Неизвестният фактор е дали длъжността, която изпълнявам не задоволява техните изисквания за техните стандарти (ако и да имам сертификат от Квебек) и евентуално да ме оДрежат на този етап или е чиста формалност; примерно за да впишат-нещо-някъде-си-а-не-знаят-какво-точно?
Само да спомена, че съм си пратил т.н. трудова характеристика с вторите формуляри и силно се надявам да са я загубили по пътя Виена-Букурещ и всичко да се окаже една формалност.
Миналата седмица имах радостта (хммм..) да си видя досието по интернет променено в 'десижън мейд'.
Днес съм изненадан, като откривам в електронната си поща искане от Букурещ за описание на длъжността ми и сферата дейност на фирмата, дето работя.
Неизвестният фактор е дали длъжността, която изпълнявам не задоволява техните изисквания за техните стандарти (ако и да имам сертификат от Квебек) и евентуално да ме оДрежат на този етап или е чиста формалност; примерно за да впишат-нещо-някъде-си-а-не-знаят-какво-точно?
Само да спомена, че съм си пратил т.н. трудова характеристика с вторите формуляри и силно се надявам да са я загубили по пътя Виена-Букурещ и всичко да се окаже една формалност.
Митко,това описание ти го изискват,защото изведнъж са проимали съмнения дали да не те викат за секюрити-интервю...Явно с нещо си им станал подозрителен,че длъжността ти е била прекалено отговорна-смятай с достъп до различна степен секретност и т.нат.Така,че прави си сметка как да им опишеш длъжността си,така че да изглежда максимално безобидно...Няма вероятност да те отрежат,най-много да се явиш на второ интервю!Спокойно!
Нямам нищо общо нито с армията, нито с полицията. Все още се надявам да е някаква формалност, ама то ще се чуеJOY написа:Митко,това описание ти го изискват,защото изведнъж са проимали съмнения дали да не те викат за секюрити-интервю...Явно с нещо си им станал подозрителен,че длъжността ти е била прекалено отговорна-смятай с достъп до различна степен секретност и т.нат.Така,че прави си сметка как да им опишеш длъжността си,така че да изглежда максимално безобидно...Няма вероятност да те отрежат,най-много да се явиш на второ интервю!Спокойно!

Защо всички си мислят,че трябва да имат нещо общо с армия или полиция,за да бъдат викани на такова интервю?Аз ти казах,че това зависи от важността на заемания ти пост,особенно пък ако е държавно учреждение.И мъжа ми няма нищо общо с армия или полиция,но минахме секюрити-интервю!Вероятно не са имали намерение,но явно нещо ги е засъмнявало,щом искат допълнителна информация...Така предполагам.Освен това не забравяй,че посолствата си имат достатъчно собствени канали за проучване на кандидатите.За турското посолство запознат човек ми каза,че имали 2000 извънщатни сътрудници за подобни цели...Не знам доколко е вярно,но нищо чудно.Аз когато чаках визите ми се струваше,че превъртам,защото бях убедена,че домашния ни телефон се подслушва.По-късно разбрах,че не съм само аз с подобни подозрения...Нямам нищо общо нито с армията, нито с полицията. Все още се надявам да е някаква формалност, ама то ще се чуе
Абе, хора, за каво подслушване на телефони говорите и нещатни сътрудници и чудо! Всички тези проверки са формалност и целта е една - да ви направят визите! Много ясно, че ще си набавят необходимата информация за вас. Не психясвайте и вие, че и от вас и другите. Цялата тази процедура е кофти, но всъщност е просто една документна обработка, а не световна конспирация.
Мitko, направи им каквото искат и не се притеснявай. Едно знам със сигурност - всички данни трябва да съвпадат, никакви разлики, иначе още повече се бавят нещата.
Успех!
Мitko, направи им каквото искат и не се притеснявай. Едно знам със сигурност - всички данни трябва да съвпадат, никакви разлики, иначе още повече се бавят нещата.
Успех!
nasa,не си първият,който ми говори за психясване,когато споменавам за този епизод,но няма нищо подобно...Мога да ти кажа,че изобщо не бях притеснена за визите,никакви писма за подкани никога не съм писала,нито съм треперела ще дойдат ли или не(което наблюдавам тук във форума)Живеех си живота,работех както винаги и дори се молех сроковете за се забявят още...Така,че,въобще не психясвах...А това за извънщатните сътрудници,го знам от служител на самото посолство,когато споменах случайно за подозренията си във връзка с телефона.Бай бабо да те не среща,казва народа!Сигурно не проследяват всички,но и на секюрити-интервю не викат всички,нали?
Твое е правото да не вярваш,но многото примери на подобни подозрения доказват,че това не е плод на въображението ми...Отвори дори форума на canada.ru-там вчера гледах точно тема за прослушване на телефона...
Твое е правото да не вярваш,но многото примери на подобни подозрения доказват,че това не е плод на въображението ми...Отвори дори форума на canada.ru-там вчера гледах точно тема за прослушване на телефона...
Митко,прочетох писмото ти.Предполагам,че си прав и че е само формалност.Не се впрягай от това което писах,смятам,че не се отнася за теб и съжалявам че те плаша допълнително! Ти не се притеснявай толкова-аз и през това съм минала и не ми правеше особенно впечатление...
Напиши за заеманата длъжност това,което си писал във документите и за което си разказвал на интервюто за да няма разминаване и това е.Пък ако има нещо,ще се разбере!
Напиши за заеманата длъжност това,което си писал във документите и за което си разказвал на интервюто за да няма разминаване и това е.Пък ако има нещо,ще се разбере!