Има ли военни сред които да ме посаветват

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
deska

Има ли военни сред които да ме посаветват

Мнение от deska »

здравейте,има ли военни сред вас които са подали документите до виена или няма значение на кой етап са от процедурата .моля пишете ми на лични много ви моля.искам помощ но само тъкъв човек може да ми помогне :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Аз съм един от тези, които са били военни.
Има доста такива във форума.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
deska

Мнение от deska »

здравей,Линко моля сподели ако си имал някакви пречки заради това че си бил военен по време на процедурата.или нещо по специално което трябва да се направи или да се изпрати . благодаря много за отговора предварително.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Нямал съм никакви пречки както при процедурите за селекция (два пъти съм кандидатствал) от Виена, така и с издаването на визи от Букурещ. Дори напротив, бих казал, че да си бил военен си има и някои предимства.
Така например, от пенсионната книжка не може да се разбере какво точно си работил и спецификата на задълженията. На г-н Ла Рю навремето обясних, че не мога да му представя и длъжностна характеристика щото нали...национална сигурност, отбрана, държавна тайна и т.н. ;) Та човека взе на доверие разказаното от мен за трудовия ми стаж по гражданската специалност.

От Букурещ ми поискаха допълнително да представя описание на задълженията си в армията. Ако това може да се нарече някаква пречка. Написах няколко реда директно на френски и то в стил в-к "Българска армия", и ги изпратих без да правя нито преводи, нито нотариални заверки и т.н. Нямаше проблеми.
Преди време битуваше убеждението, че военни, полицаи и др. подобни се викат задължително на второ интервю в Букурещ. Нищо подобно. Това да си бивш военен не е единствено и достатъчно само по себе си условие да те викат в Букурещ. Трябва нещо специфично да имаш в досието си, което да ги провокира да го направят. Но за тези специфични неща от своето житие-битие никой няма да вземе да разправя по форумите в нета.
Ами това е в общи линии. Нищо необичайно.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
deska

Мнение от deska »

Благодаря ти много Линко беше ми изключително полезен и много изчерпателен с отговора си .лека процедура на всички.
Публикувай отговор