Много Ви благодаря.
Аз лично не съм виждал в Канада дебитни карти от този тип. Това са някакви български измислици :idea:pticheto написа:Здравейте, искам дапопитам българи, които са в Монреал, дали има банкомати за дебитни карти Maestro или има главно за Visa и дали са имали проблеми с тегленето на пари. Също искам да питам дали са им правили преводи от БГ през тези карти.Дали може да се скрие наличността?Сигурни ли са, ако ги ползваш от банкомат на банка?
Много Ви благодаря.
Верно?analgin написа:Аз лично не съм виждал в Канада дебитни карти от този тип. Това са някакви български измислици :idea:pticheto написа:Здравейте, искам дапопитам българи, които са в Монреал, дали има банкомати за дебитни карти Maestro или има главно за Visa и дали са имали проблеми с тегленето на пари. Също искам да питам дали са им правили преводи от БГ през тези карти.Дали може да се скрие наличността?Сигурни ли са, ако ги ползваш от банкомат на банка?
Много Ви благодаря.
Това са новите карти, които се използват в Евро Съюза. Те са по- защитени от тези тук. Използват се и като дебитни и като кредитни. Картите, които използваме в Канада са старо поколение и в даден момент ще ги сменим. Мисля, че вече една от банките започна да обновява фонда си.analgin написа:Аз лично не съм виждал в Канада дебитни карти от този тип. Това са някакви български измислици :idea:pticheto написа:Здравейте, искам дапопитам българи, които са в Монреал, дали има банкомати за дебитни карти Maestro или има главно за Visa и дали са имали проблеми с тегленето на пари. Също искам да питам дали са им правили преводи от БГ през тези карти.Дали може да се скрие наличността?Сигурни ли са, ако ги ползваш от банкомат на банка?
Много Ви благодаря.
В Дания например картите са едновременно дебитни и кредитни (и с чип). Обаче къде е тънкия момент -- така получената кредитна карта въобще няма гратисен период, тоест парите се изтеглят от банковата ти сметка моментално в момента на пазаруване на "кредит".AnnaR написа: Това са новите карти, които се използват в Евро Съюза. Те са по- защитени от тези тук. Използват се и като дебитни и като кредитни. Картите, които използваме в Канада са старо поколение и в даден момент ще ги сменим. Мисля, че вече една от банките започна да обновява фонда си.
optics написа:В Дания например картите са едновременно дебитни и кредитни (и с чип). Обаче къде е тънкия момент -- така получената кредитна карта въобще няма гратисен период, тоест парите се изтеглят от банковата ти сметка моментално в момента на пазаруване на "кредит".AnnaR написа: Това са новите карти, които се използват в Евро Съюза. Те са по- защитени от тези тук. Използват се и като дебитни и като кредитни. Картите, които използваме в Канада са старо поколение и в даден момент ще ги сменим. Мисля, че вече една от банките започна да обновява фонда си.
На такъв кредит здраве му кажи.
Тука народа дотолкова е свикнал да живее на кредит че никога няма да приеме такива "новости"
Случвало ми се е многократно в работата, клиенти от Европа да плащат с Виза Електрон и не е имало никога проблем. Питала съм ги дали са теглили пари в брой от тези карти в Канада и отговорът им е бил положителен, като има естествено допълнителни разходи по обслужването. Аз, лично не съм пробвала.pticheto написа:Здравейте, искам дапопитам българи, които са в Монреал, дали има банкомати за дебитни карти Maestro или има главно за Visa и дали са имали проблеми с тегленето на пари.