Little kids in Quebec

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
johnnyfavourite

Little kids in Quebec

Мнение от johnnyfavourite »

Здравеите, Ще Ви бъда много благодарен ако споделите наблюденията си за първоначалното настаняване с малки деца в Квебек. Най-вече ме интересува възрастта - 2-3 год. Имаме дъщеря на тази възраст и се чудим как щ е и се отрази промяната, езика, и най-вече дали ще намерим детска градина (колко бързо става това). Благодаря предварително :)
He was a coroner before the war, quite famous in his way...
пухинка

здравейте

Мнение от пухинка »

ние сме от скоро, но достатъчно, за да споделя впечетленията си. Отначало на нашият син му беше много интересно, нова обстановка, нови магазини, нови паркове......, но с времето.....Излизаме по паркове, децата му говорят кое на френски, кое на англ., а то не разбира.....играе си сам :( :cry: :cry: :cry: Много жал ми беше, но....
После застудя, излизаш за 30 -мах. 1 час, омръзват му играчките вкъщи....скука....на познатите децата, кое на градина, кое на училище, не става, вечер са уморени.Неможеш да притесняваш хората , те работят, учат език. Не става...
С детската градина е много сложно,чака се много време, ние доста почакахме, но после установихме, че имаше за какво - градината в която ходи нашето дете е местна, франкофонска, 10 деца са в група с двама учителя, и за скрамната сума от 7 долара на ден.ПРОСТО СИ БЕШЕ ЧИСТ КЪСМЕТ. И да ви кажа на детето много му харесва и ходи с огромно желание, нямаше сълзи и от рода на НЕ ИСКАМ.... и т.н.
МОЯТ СЪВЕТ Е СЛЕДНИЯТ, ако сте решили в кой квартал ще живеете, и имате приятели на които ДА РАЗЧИТАТЕ,НЕ СЛУЧАЙНО ГО ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ, ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА СА МНОГОООО РАЗЛИЧНИ, нека ви подадат молба и да запишат детето в околните градини, защото едно 5-6 месеца си е чакане, а това писва и на детето, и на вас, най - вече ви задържа да учите или работите.

ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ. :)
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

7 долара на ден :shock: ? Да не е на час? За адаптацията на децата зависи от много неща. Нашите деца бяха на 2,5г и на 5г когато дойдохме. Нямаше никакъв шок от пристигането, защото имаше много български деца в блока, където живеем и заграден двор, където играеха по цял ден. Малката започна много бързо градина, още първия ден, в който реших да търся градина и намерих и след 2 дни започна. Научиха езика и се адпатираха бързо. Така че всичко е според зависи. Също така зависи и в кой сезон ще дойдете.
johnnyfavourite

Little kids in Quebec

Мнение от johnnyfavourite »

Много мерси за съветите, наистина е важно да се започне с тия неща максимлно отрано (детските градини). Но интересно как някои намират толкова бързо, може би става въпрос за частна, нещо по-скъпо, или...?
He was a coroner before the war, quite famous in his way...
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Ох, много се извинявам, 7 долара на ден. Ходи си в обикновена градина, едюкатив е, но не е СРЕ. Просто е голяма, на 2 етажа е и има 160 деца, може би затова намерих бързо място, дори не можех да говоря френски тогава. Иначе са по 8 деца в група, както навсякъде и съм много доволна. Аз също съм на мнение, че трябва да се ходи лично в традината, а не по телефона. Също така мисля, че през август може би ще се освобождават повече места, защото заминават децата, които тръгват на училище. Късмет.
пухинка

Мнение от пухинка »

но най добре си е детето първите 3 месеца да си е с вас, да се адаптира, да свикне с обстановката, да свикне да чува различен език от българският. Те са малки същества, нежни, и имат нужда от мама и тате.Не е нужно да се пускат още от пъвите дни, сред хора, който те няма да разбират.

Това е моето мнение, ние така мислим и така направихме С НАШЕТО ДЕТЕ. Просто не бързайте.НЕЩАТА ЛЕКО ПО-ЛЕКО ЩЕ СЕ ПОДРЕДЯТ и за вас и за детето.УСПЕХИ :)
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Да, добре е да е с вас първите три месеца, но ако започнеш да търсиш градина след това просто не се знае кога ще намериш. Аз започнах да търся градина месец и половина след като пристигнахме, защото очаквахме да ни извикат за КОФИ и въобще не предполагах, че ще намеря толкова бързо. Но дали след 1, 3 или 5 месеца ще го пуснеш на градина, според мен първият 1 месец е винаги кошмарен, то детето пак няма да разбира езика. Първите 2 седмици дъщеря ми пищеше всеки път "Мамо, не ме оставяй тук", въпреки, че беше ходила 1 година на ясли в България и нямаше никакъв проблем. Тя плачеше вътре, аз плачех пред градината. Дори се събуждаше с плач през нощта. Мислех си да я отписвам, но междувременното трябваше да започнем и курсовете. Тогава една позната ме посъветва да я оставя един месец и да видя, че нещата ще се оправят. И наистина само месец след това дъщеря ми вече плачеше като отида да я взема вечер, не искаше да тръгва. Обожава да ходи на градина. Децата по принцип са много адаптивни. Е, да, винаги зависи, но аз самата бях изненадана колко бързо се адаптираха и двамата и колко бързо научиха езика и т.н. Миналата година си ходихме до България и въпреки радостта им да видят бабите и дядовците, много бързо след това искаха да си тръгват обратно.
Публикувай отговор