Little kids in Quebec
-
Little kids in Quebec
Здравеите, Ще Ви бъда много благодарен ако споделите наблюденията си за първоначалното настаняване с малки деца в Квебек. Най-вече ме интересува възрастта - 2-3 год. Имаме дъщеря на тази възраст и се чудим как щ е и се отрази промяната, езика, и най-вече дали ще намерим детска градина (колко бързо става това). Благодаря предварително 

He was a coroner before the war, quite famous in his way...
здравейте
ние сме от скоро, но достатъчно, за да споделя впечетленията си. Отначало на нашият син му беше много интересно, нова обстановка, нови магазини, нови паркове......, но с времето.....Излизаме по паркове, децата му говорят кое на френски, кое на англ., а то не разбира.....играе си сам
Много жал ми беше, но....
После застудя, излизаш за 30 -мах. 1 час, омръзват му играчките вкъщи....скука....на познатите децата, кое на градина, кое на училище, не става, вечер са уморени.Неможеш да притесняваш хората , те работят, учат език. Не става...
С детската градина е много сложно,чака се много време, ние доста почакахме, но после установихме, че имаше за какво - градината в която ходи нашето дете е местна, франкофонска, 10 деца са в група с двама учителя, и за скрамната сума от 7 долара на ден.ПРОСТО СИ БЕШЕ ЧИСТ КЪСМЕТ. И да ви кажа на детето много му харесва и ходи с огромно желание, нямаше сълзи и от рода на НЕ ИСКАМ.... и т.н.
МОЯТ СЪВЕТ Е СЛЕДНИЯТ, ако сте решили в кой квартал ще живеете, и имате приятели на които ДА РАЗЧИТАТЕ,НЕ СЛУЧАЙНО ГО ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ, ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА СА МНОГОООО РАЗЛИЧНИ, нека ви подадат молба и да запишат детето в околните градини, защото едно 5-6 месеца си е чакане, а това писва и на детето, и на вас, най - вече ви задържа да учите или работите.
ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ.

После застудя, излизаш за 30 -мах. 1 час, омръзват му играчките вкъщи....скука....на познатите децата, кое на градина, кое на училище, не става, вечер са уморени.Неможеш да притесняваш хората , те работят, учат език. Не става...
С детската градина е много сложно,чака се много време, ние доста почакахме, но после установихме, че имаше за какво - градината в която ходи нашето дете е местна, франкофонска, 10 деца са в група с двама учителя, и за скрамната сума от 7 долара на ден.ПРОСТО СИ БЕШЕ ЧИСТ КЪСМЕТ. И да ви кажа на детето много му харесва и ходи с огромно желание, нямаше сълзи и от рода на НЕ ИСКАМ.... и т.н.
МОЯТ СЪВЕТ Е СЛЕДНИЯТ, ако сте решили в кой квартал ще живеете, и имате приятели на които ДА РАЗЧИТАТЕ,НЕ СЛУЧАЙНО ГО ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ, ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА СА МНОГОООО РАЗЛИЧНИ, нека ви подадат молба и да запишат детето в околните градини, защото едно 5-6 месеца си е чакане, а това писва и на детето, и на вас, най - вече ви задържа да учите или работите.
ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ.

7 долара на ден
? Да не е на час? За адаптацията на децата зависи от много неща. Нашите деца бяха на 2,5г и на 5г когато дойдохме. Нямаше никакъв шок от пристигането, защото имаше много български деца в блока, където живеем и заграден двор, където играеха по цял ден. Малката започна много бързо градина, още първия ден, в който реших да търся градина и намерих и след 2 дни започна. Научиха езика и се адпатираха бързо. Така че всичко е според зависи. Също така зависи и в кой сезон ще дойдете.

-
Little kids in Quebec
Много мерси за съветите, наистина е важно да се започне с тия неща максимлно отрано (детските градини). Но интересно как някои намират толкова бързо, може би става въпрос за частна, нещо по-скъпо, или...?
He was a coroner before the war, quite famous in his way...
Ох, много се извинявам, 7 долара на ден. Ходи си в обикновена градина, едюкатив е, но не е СРЕ. Просто е голяма, на 2 етажа е и има 160 деца, може би затова намерих бързо място, дори не можех да говоря френски тогава. Иначе са по 8 деца в група, както навсякъде и съм много доволна. Аз също съм на мнение, че трябва да се ходи лично в традината, а не по телефона. Също така мисля, че през август може би ще се освобождават повече места, защото заминават децата, които тръгват на училище. Късмет.
но най добре си е детето първите 3 месеца да си е с вас, да се адаптира, да свикне с обстановката, да свикне да чува различен език от българският. Те са малки същества, нежни, и имат нужда от мама и тате.Не е нужно да се пускат още от пъвите дни, сред хора, който те няма да разбират.
Това е моето мнение, ние така мислим и така направихме С НАШЕТО ДЕТЕ. Просто не бързайте.НЕЩАТА ЛЕКО ПО-ЛЕКО ЩЕ СЕ ПОДРЕДЯТ и за вас и за детето.УСПЕХИ
Това е моето мнение, ние така мислим и така направихме С НАШЕТО ДЕТЕ. Просто не бързайте.НЕЩАТА ЛЕКО ПО-ЛЕКО ЩЕ СЕ ПОДРЕДЯТ и за вас и за детето.УСПЕХИ

Да, добре е да е с вас първите три месеца, но ако започнеш да търсиш градина след това просто не се знае кога ще намериш. Аз започнах да търся градина месец и половина след като пристигнахме, защото очаквахме да ни извикат за КОФИ и въобще не предполагах, че ще намеря толкова бързо. Но дали след 1, 3 или 5 месеца ще го пуснеш на градина, според мен първият 1 месец е винаги кошмарен, то детето пак няма да разбира езика. Първите 2 седмици дъщеря ми пищеше всеки път "Мамо, не ме оставяй тук", въпреки, че беше ходила 1 година на ясли в България и нямаше никакъв проблем. Тя плачеше вътре, аз плачех пред градината. Дори се събуждаше с плач през нощта. Мислех си да я отписвам, но междувременното трябваше да започнем и курсовете. Тогава една позната ме посъветва да я оставя един месец и да видя, че нещата ще се оправят. И наистина само месец след това дъщеря ми вече плачеше като отида да я взема вечер, не искаше да тръгва. Обожава да ходи на градина. Децата по принцип са много адаптивни. Е, да, винаги зависи, но аз самата бях изненадана колко бързо се адаптираха и двамата и колко бързо научиха езика и т.н. Миналата година си ходихме до България и въпреки радостта им да видят бабите и дядовците, много бързо след това искаха да си тръгват обратно.