Съвсем от скоро имам регистрация тук и съм впечатлена колко достъпна е информацията относно всички възможни въпроси по кандидатстването и целия процес. За начало искам да поздравя сърдечно хората, които са създали форума и го поддържат и да им благодаря за всичко, което видях и тепърва ще виждам тук.
Моя въпрос, всъщност, е доста неориентиран. Дано не звуча глуповато, но реших да попитам Вас защото съм сигурна, че ще ми помогнете. С партньора ми сме замислили да кандидатстваме за CA и от около месец-два правим своеобразни проучвания относно процедурата, изискванията, сроковете и евентуално какво ни очаква там. Събрах много информация от този сайт, и предимно от вашия тук. Но все още във главата ми виси неразрешен въпроса - Как се определя за коя част кандидатстваш? Познати ни посъветваха, че трябва и двамата да знаем френски и вече втора седмица ходя на уроци, за да го владеем и двамата. Така ще сме с английски и френски, и се надяваме това да има положително влияние. Но продължавам да недоумявам - има ли разлика в цялото кандидатстване ако е за Квебек, или за друга част, т.нар. "англоезична". Казаха ни, че има разлика, но не успявам да събера информация. Писах и мейл с молба да ми отговорят на този въпрос, но не го направиха. Ние ли избираме за къде кандидатстваме, или те ни разпределят?

Ще съм истински благодарна ако успея да получа отговор тук!