Въпроси относно документите до Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Таня

Въпроси относно документите до Букурещ

Мнение от Таня »

Моля, ако някой може, да помогне. Имам следните въпроси относно документите до Букурещ, и по-точно относно Demande de résidence permanente au Canada:
1. Категория: immigration économique ли посочваме
2. по т.11 - възможност за комуникация на френски и английски - NON при никакви познания ли е
3. отностно номер на распорт за децата - трябва ли да им се направят паспорти сега, или може когато мине тази проверка
Благодаря предварително на всички, които ще ми помогнат и... може би пак ще задавам въпроси...
Таня

Мнение от Таня »

а, и забравих да питам на мястото за снимките най-отдолу същите лепят ли се и на гърба им пише ли се името и датата на раждане
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Здравей Таня!
Ще ти отговоря само на част от въпросите, защото ние пращахме документите на английски, а ти питаш на френски и ми е трудничко да ти отговоря.
Та...ние извадихме паспорт на бебето предварително и тогава попълних документите и написах и неговите данни.
За комуникация писах английски и никакъв френски. Веднъж ми се обаждаха от посолството и ми говориха на английски, а онзи ден получихме поканата за визи също на английски.
Сега за снимките. Ако прочетеш внимателно гайда от официалният сайт, ще видиш, че имат странни изисквания за изпращането на снимките. Аз какво разбрах и какво направих: Всички снимки бяха надписани на гърба (НЕ използвай тънкописец за по-красиво, защото не изсъхва и се размазва), после направих джобчета от хартия, надписах ги както снимките и сложих снимките вътре. За всеки член от семейството отделно джобче с неговите 6 броя снимки. После тези джобчета сложих в обикновен бял плик за писма. На формулярите нищо не съм лепила. И досега не са ми искали допълнително снимки.
Успех!
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
Таня

Мнение от Таня »

Благодаря ти, oganche. А аз продължавам с въпросите...
Относно Annexe 1:
1. в т.10 в четвъртото квадратче - как да се запишат брой години за изкарани различни курсове, като същите траят па месец два
2. в т.11 пише ли се периода, когато съм била по майчинство, или местоработата, където съм била към този момент
3. в т.12 трябва ли да се пишат чавдарчета, пионерчета.... :shock:
4. в т.13 - трябва ли тук да впиша това, че съм работила в данъчното като инспектор
5. в т.15 се пишат адресите, където действително си живял, или където си имал адресна регистрация - в старите зелени паспорти........ мисълта ми е, че не помня точно от кога до кога къде съм била, като студентка съм живяла в 2 различни блока в студ. град и т.н....
6. на последната стр.6 само се подписвам или попълвам и името си като декларатор отдолу
Дано можете да ми помогнете. Благодаря!
Таня

Мнение от Таня »

Всички ли сте ползвали услугите на консултантски фирми, или просто не ви се занимава с глупости?
:(
toni_mitko

гщ

Мнение от toni_mitko »

ние ползвахме фирма жана и вси4ко е ок попълвахме док около 5 4аса сами 6те6е да ни е трудно струва6е по 100евро на формуляр
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Таня написа:Относно Annexe 1:
1. в т.10 в четвъртото квадратче - как да се запишат брой години за изкарани различни курсове, като същите траят па месец два
2. в т.11 пише ли се периода, когато съм била по майчинство, или местоработата, където съм била към този момент
4. в т.13 - трябва ли тук да впиша това, че съм работила в данъчното като инспектор
5. в т.15 се пишат адресите, където действително си живял, или където си имал адресна регистрация - в старите зелени паспорти........ мисълта ми е, че не помня точно от кога до кога къде съм била, като студентка съм живяла в 2 различни блока в студ. град и т.н....
6. на последната стр.6 само се подписвам или попълвам и името си като декларатор отдолу
Дано можете да ми помогнете. Благодаря!
Танче, спокойно и дишай дълбоко. Този анекс 1 е може би аналогично на SCHEDULE 1 на английски. Аз ще ти кажа какво съм писала път ти си го формулирай на френски и дано ти свърши работа.
Сега по ред:
т.10-там съм писала 0, въпреки, че имам изкарани курсове за по месец-два. Т.е. писала съм само годините за основно, средно и висше и отдолу съм изброила до средното (включително)
т.11- Пишеш майчинство. На английски е "Maternity leave". Така съм писала
т.12-навсякъде съм N/A
т.13-незнам. Все пак е държавна работа и може би трябва да напишеш, но това е лично мнение.
т.15-Писъла съм регистрацийте си (моите са 2). А пък за по седмица, месец може да си бил навсякъде, но според мен са важни регистрацийте.
Незнам коя е стр. 6, но ако говориш за SCHEDULE 5...пишеш си името, дата на раждане, подпис и дата
Надявам се да съм била полезна и не се хващай за фирми. Това си е чисто обирджийство :wink:
Аватар
oganche

Re: гщ

Мнение от oganche »

toni_mitko написа:ние ползвахме фирма жана и вси4ко е ок попълвахме док около 5 4аса сами 6те6е да ни е трудно струва6е по 100евро на формуляр
100 евро/формуляр :shock: Тея нямат срам бре :nut:
Таня

Мнение от Таня »

Благодаря ти много, oganche. Аз ползвах Жана за попълване на първите формуляри /до Виена/, но сега се опитвам да се справя сама... дано не оплескам нещата... Помощта ти ми е много полезна.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Относно Annexe 1:
В квадратчето пишеш броя на месеците за всички курсове, превърнати в години като десетична дроб. Пример: 3 м. = 0,25 г.; 6 м. = 0,5 г. и т.н. А в таблицата си описваш всеки курс по отделно по месеци.
Пиши си майчинството. Много са се опитвали да изкарат този период като трудов стаж, но не става. Да не забравяме, че се представя и акта на раждане на детето.
Не трябва.
Не трябва.
Пишеш къде си живяла реално и не е нужно да си съвсем прецизна в изписването на адресите.
Само се подписваш. Последната секция не се попълва. То си е написано с удебелен шрифт това.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Таня

Мнение от Таня »

Благодаря ти, Linko, информацията ти винаги е точна и мн полезна
Таня

Мнение от Таня »

Здравейте. Пак да попитам: Във формуляра Renseignements additionnels sur la famille веднъж като demandeur /на първия ред/ пиша своето име и описвам роднинските връзки надолу, и втори път го попълвам от името на мъжа ми като demandeur, с неговите роднини нататък - братя, сестри... Правилно ли съм разбрала?
Таня

Мнение от Таня »

И също така, ако трябва да напиша трите имена на кирилица и латиница , не виждам как ще ги събера в определеното място. А моята фамилия по баща, или по мъж да пиша? Обърках се вече
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Таня написа:Здравейте. Пак да попитам: Във формуляра Renseignements additionnels sur la famille веднъж като demandeur /на първия ред/ пиша своето име и описвам роднинските връзки надолу, и втори път го попълвам от името на мъжа ми като demandeur, с неговите роднини нататък - братя, сестри... Правилно ли съм разбрала?
Правилно си разбрала.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Таня написа:И също така, ако трябва да напиша трите имена на кирилица и латиница , не виждам как ще ги събера в определеното място. А моята фамилия по баща, или по мъж да пиша? Обърках се вече
Ами ако ги попълваш на ръка и не можеш да ги събереш имената, то следвай това указание: Utilisez une feuille supplementaire au besoin. Написано е в края на 2-ия ред под заглавието на формуляра.
И не е нужно да се мъчиш да правиш таблицата на допълнителния лист. Просто подреждаш данните по реда, посочен в таблицата.
Например:

SECTION A
Nom:
Lien de parenté :
Date denaissance :
Lieu de naissance :

...и т.н.
Публикувай отговор