След като днес им се обадих и изпратих майл на всичкото отгоре се получи следниют отговор (перифразирам):
Уважаеми г-н С....ов ние сме изпратили вашето акюзе на 16.01.2008 (това са два дена след като е разгледано) и по незнайни за нас причини това писмо беше върнато до нас. Моля проверете вашия адрес. Ние ви изпращаме сканирано писмото и ще се опитаме отново да изпратим това писмо до вашия адрес.
Е какво да кажа. Хората са си свършили работата перфектно. Аз не мога да разбера какво да мисля и единствено ми остава да изпадна в интелектуално-мазохистична вакханалия. Адреса който са изписали е абсолютно верен, дори писмото са го пуснали с приоритет. Не мога да разбера защо е върнато. Говорих с пощальона си дори днес и тя ми каза че нищо не е получавала. Какво става по-дяволите.
Иначе всичко е ОК. Пише че до 6 месеца ще ни извикат на интервю. Егати деня... Отиваме да пием.
спокойно, нашето писмо 3 пъти го връщаха от нашите пощи, а имаме пощенска кутия за по-сигурно. Но и при нас вдигаха само рамене. Според мен понеже от Виена пишат адреса на френски и те не знаят какво означава.
14.12.2007 - изпратени док. Букурещ
31.01.2008 - получени баркодове
14.02.2008 - направени медицински
21.02.2008 - ОК медицински
07.03.2008 - покана за визи
26.03.2008- визи
07.04.2008 - кацнахме в Канада
selenak стига бе не може да са толкова зле. То всичко си е на латиница дали френски, италиански, германски, английски адреса е едини същ. В сканирания e-mail са ми изпратили и разписката че писмото не е потърсено и затова е върнато. Мама им стара как да го потърся като не знам дали е получено.
Върнато е на 11.02.2008 и май днес са го получили хората и ми го пращат сканирано. Е за година и половина отсъствие от държавата честно мноооого зле са станали работите. Не искам да го кажа, но май тука може да се разчита на все по-малко неща. Да не се отклонявам, че не по темата.
selenak написа:спокойно, нашето писмо 3 пъти го връщаха от нашите пощи, а имаме пощенска кутия за по-сигурно. Но и при нас вдигаха само рамене. Според мен понеже от Виена пишат адреса на френски и те не знаят какво означава.
ние също имаме наета кутия
като я наемахме началник пощата изрично ми каза че писмо получено и невзето в продължение на 20 дни се връща обратно
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!
Аз си проверявах пощата поне веднъж седмично. Все пак мерака е голям:))) но след като си получих Акюзето вече на друг адрес и видях че е написано BP 4, a не P.O.Box 4 , тогава разбрах какъв е проблема. След това се накарах на пощальонките и ги ПОМОЛИХ да не ми ги връщат:))
14.12.2007 - изпратени док. Букурещ
31.01.2008 - получени баркодове
14.02.2008 - направени медицински
21.02.2008 - ОК медицински
07.03.2008 - покана за визи
26.03.2008- визи
07.04.2008 - кацнахме в Канада
Много се радвам, че всичко е наред. Все пак наистина най-важното е че имате акюзе. Хората във Виена доста сериозно си гледат работата.Замислям се по колко ли писма с документи получават на ден?!! "Български пощи" просто се стараят до внесат малко "напрежение" в цялата процедура. Друго си е да се попритесняваш 10-15 дена, да пращаш мейли и т.н.
Адресът на нашата пощенска кутия е : "Boite postale XXX, заедно с пощенския код, града и държавата". Както им го бях написала в документите, точно на този адрес са го изпратили!
kiko-01, абсолютно. Те затова казват че адреса трябва да е абсолютно точен. Затова го написах на много места, за да не стане грешка - на DSC, на папката с документите, на плика с документите и на писмото което им бях пратих (от рода на приятна работа с нашите документа ако има проблем ето нашите координати (ако не са разбрали)). Както се оказва грандешен проблемишен е другаде. Най-вероятно в буквата на входа Б, а не буквалното В. Нали си имат абревеатура нек'ва. Освен това там мене въобще ме няма, ама никой не го интересува.
Но нищо - много сме силни сме.
Айде до неделя, че ми заплашват компютъра с унищожение. :noz:
thebull, да не ви казвам, че моето акюзе беше с клеймо от Виена 13.12.2007, а аз го получих на 10.01.2008. Е ако имах поставен срок, примерно 60 дни, да изпратя нещо, какво ли щах да правя.
Просто нямам думи, да не говорим, че още си чакам една пратка от чужбина пусната на 14.12.2007, не че ще я получа де............
Не се занимавайте с БГ пощи. Преди 1 година и половина имахме същия проблем. Разправяхме се страшно, чак до началника на пощата във Виена се занимавахме. Значи положението е такова: пращаш си писмата и там понеже нямат договор да ти го носят до посолството, се обаждат на посолството във Виена да ходят да си го получат. Незнам посолство да се разхожда из пощите където и да е в чужбина. Седи един месец, защото посолството няма такива куриери, а пощата не си прави труда да го занесе на ръка, намяли догор с нас. Затова моля ви не се занимавайте с БГ пощите, пиша го за втори път.
аз пък всичко си получих и нямам забележки към БГ пощи, пък и евтино работят хората, за тез пари толкоз - чакам и това е...аз и бърза работа нямам.
фалове стават навсякъде, примерно в ДиЕйчЕл...
поздрави за акюзето и смело напред и нема се нервите за глупости! и това ще мине!
(ех ама как лесно давам акъл, като ми е широко около врата)