За проблема на Ребека

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
analgin
.

За проблема на Ребека

Мнение от analgin »

Прочетох постинга на Ребека и моето мнение, че тя задължително трябва да се обърне към Régie du travail Quebec за може некоректния работотодател, пък бил той и нашенец да си получи заслужения урок по нормално човешки и трудово-правни взаимоотношения, а тя съответното отработено възнаграждение (което задължително ще бъде редуцирано в посока нормално, а не договореното между тях) + парите за отпуск и прилежащите лихви.
В Канада има закони и те са равносилни за всички.
Не се предавай Ребека, правото е на твоя страна :metro:
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

А как се казва въпросната "шефка"?
Трябва да и цъфне името тук за да се знае.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

аз бачкам много близо до Люсиен Лалиер и има икспириънс в събирането на недоплатени заплати.
днес не сме излизали да се разхождаме с колегите
къде е тва по-точно и кой е собственика - можем да минем да питаме що не плащат ...

между другото тва, което аналгин е написал не се казва съвсем така май, ами е норм дьо травай или може би режи дьо норм дьо травай
там се оплакваш и те глобяват работодателя
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Мисля, че жалбата се пише до "Commission des normes du travail" и мисля, че срока е 1 година. Адреса на Commission des normes du travail за Montréal е:

26e étage
500, boul. René-Lévesque Ouest
Montréal, H2Z 2A5

информация за Montréal - 514 873-7061

www.cnt.gouv.qc.ca
kikimora

Мнение от kikimora »

Ребека,
това ,което са писали другите е точно така,аз искам само да допълня ,че ако си работила на черно (дано не е така в твоя случай),няма как да си търсиш по този начин правата.
bateto

Мнение от bateto »

бе то хубаво и давате акъл да се оплаче обаче ,ако е на социал и гърби на черно ,най много да я чекната и да я огъзят да връща соца.
по добре да почерпи нещо Пича и той да намине да им поизвие вратовете,но без свидетели. :wink:
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Разбира се, става въпрос ако е работила на бяло.
Nonika

Re: За проблема на Ребека

Мнение от Nonika »

analgin написа:Прочетох постинга на Ребека и моето мнение, че тя задължително трябва да се обърне към Régie du travail Quebec ...
Ти пък от кога започна да разбираш към кого някой трябва да се обръща тук?
Момичето има глава на раменете и не е тук от вчера.
Казала е каквото я притеснява където трябва и това е.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

bateto написа:бе то хубаво и давате акъл да се оплаче обаче ,ако е на социал и гърби на черно ,най много да я чекната и да я огъзят да връща соца.
по добре да почерпи нещо Пича и той да намине да им поизвие вратовете,но без свидетели. :wink:
батка ти криво си ме разбрал аз съм човек възпитан и пацифист - просто щях да апелирам към чувството за съвест и срам :) на нередовния платец. щот тва са цигански работи да караш хората да бачкат и да ги лъжеш с парите ...

дося съм събирал само на жена ми недоплатените пари 2 пъти.
първия път просто отидох на място да ги взема и човека му стана неудобно и ги даде.
втория обаче беше нагъл и много ме ядоса затва отидох и втори път

Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Nonika написа:
analgin написа:Прочетох постинга на Ребека и моето мнение, че тя задължително трябва да се обърне към Régie du travail Quebec ...
Ти пък от кога започна да разбираш към кого някой трябва да се обръща тук?
Извинявам се за сбърканата институция, въпреки че това не е фатално защото ТНС и останалите след него са ме е корегирали своевременно. :oops:

Към Nonika уважаеми/а ако не си забелязал/а аз винаги имам собствено мнение което устоявам.
Ако на теб ти е кеф да работиш за някой дембел, който няма да ти плати, аз се отвръщавам от това дори когато го чуя без да ме засяга :idea: Не мога и да си помисля, че ще се спотайвам когато някой тарикат се опитва да пренася порочните български практики на канадска земя.

Ребека на твое място бих се обърнал към режито, дори и да съм работил на черно. Пред тях ще поддържам позицията, че аз съм искал заплащане на бяло, но работодателя е предпочитал да ми плаща кеш.
Уверявам те, че този аргумент ще бъде достатъчно убедителен и той ще си получи заслуженото, а ти заплатена достойно за положения труд.
Nonika

Мнение от Nonika »

analgin написа:Ребека на твое място бих се обърнал към режито, дори и да съм работил на черно. Пред тях ще поддържам позицията, че аз съм искал заплащане на бяло, но работодателя е предпочитал да ми плаща кеш.
Уверявам те, че този аргумент ще бъде достатъчно убедителен и той ще си получи заслуженото, а ти заплатена достойно за положения труд.
Аз като говоря че пишеш глупости, никак не бъркам.
Въобще в час ли си какви съвети даваш?
На твое място не аз, а всеки би престанал да пише, защото би рискувал да стане за смях.
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Nonika написа:
analgin написа:Ребека на твое място бих се обърнал към режито, дори и да съм работил на черно. Пред тях ще поддържам позицията, че аз съм искал заплащане на бяло, но работодателя е предпочитал да ми плаща кеш.
Аз като говоря че пишеш глупости, никак не бъркам.
Въобще в час ли си какви съвети даваш?
На твое място не аз, а всеки би престанал да пише, защото би рискувал да стане за смях.
Нещата се оказаха точно така както съм ги написал.
Ако Ребека има желание да потърси своите права, има българи който са минали по този път и това не им се е отразило негативно на получаването на социални помощи. Получих ЛС за подобен случай с руска детска градина и с потърпевша от публиксак. Готови са да и съдействат - ако тя проявява желание ще и изпратя телефоните им в ЛС.
И двете госпожи ми написаха, че съм прав и дори няма нужда от адвокат, а е достатъчно да се подаде жалба с името и адреса на работодателя. Режито не се интересува от това дали е на бяло или на кеш (защото ако се заплаща кеш е виновен този който го прави и крие данъци) а от факта, це някой е работил и не му е било заплатено. Обезщетението се получава с чек, който след това се отразява в годишната данъчна декларация.
Nonika написа:Ти пък от кога започна да разбираш към кого някой трябва да се обръща тук?
Да не би да съм засегнал и твои финансови интереси или си член на семейството?
Забелязвам, че за 4 години имаш 50 постинга, а след повдигането на този въпрос си след всеки мой пост, като тоалетна хартия след задника ми когато се е изцапал по време на биологична нужда?
Категорично имате основание да се притеснявате :idea:
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

абе то имаше няква българка с детска градина, май на северния бряг, и пишела тука междудругото.
чувал съм лоши работи за нея, ама аре да не я клеветя жената ,че не ми е от първа ръка информацията.
ще взема да отворя една дебт колекшън къмпани все ще се намерят мераклии работници, а аз ще си стоя вкъщи на телефона и ще ги диспачвам по адреси срещу скромен %.
не може да няма тука такива "фирми" ,дори и да си удържат яко комисионна - като тимаджии, си струва моралното удовлетворение

heat

Re: Çà ïðîáëåìà íà Ðåáåêà

Мнение от heat »

Nonika написа:
analgin написа:Ïðî÷åòîõ ïîñòèíãà íà Ðåáåêà è ìîåòî ìíåíèå, ÷å òÿ çàäúëæèòåëíî òðÿáâà äà ñå îáúðíå êúì Régie du travail Quebec ...
Òè ïúê îò êîãà çàïî÷íà äà ðàçáèðàø êúì êîãî íÿêîé òðÿáâà äà ñå îáðúùà òóê?
Ìîìè÷åòî èìà ãëàâà íà ðàìåíåòå è íå å òóê îò â÷åðà.
Êàçàëà å êàêâîòî ÿ ïðèòåñíÿâà êúäåòî òðÿáâà è òîâà å.
Îïëàêâàíå òðÿáâà äà èìà, îïðåäåëåíî. È íå ñàìî òóê âúâ ôîðóìà, à â èíñòèòóöèèòå. Òàêèâà "äðåáíè" ðàáîòîäàòåëè òðÿáâà äà ñå íàêàçâàò.

Íèêàêâè ïðèòåñíåíèÿ çà Ñîöèàëà íå òðÿáâà äà èìà, ïàðèòå ñå äåêëàðèðàò ñ ìåñå÷íàòà äåêëàðàöèÿ, à êàòî íå ñà è ïîëó÷åíè ...
Публикувай отговор