Относно резидентските карти

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
janeta12@abv.bg

Относно резидентските карти

Мнение от janeta12@abv.bg »

Моля ако някой може да ми помогне! От август живеем в Отава и сме подали документи за перманент резидент карт, но все още ги няма. Ходих в офиса да питам , а те ми дадоха телефони и казаха, че немогат да ми помогнат , а и адрес на който да идем нямало! Обаждах се и секретарят ми казва да изпращам по факс всички документи които имаме и копие от самолетните билети ( нямам такива ) на номер в Монреал. не ме свързват с човек. Незнам какво да правя към кого да се обърна сигурно картите са загубени! Здравните и социалните ни номера дойдоха много бързо, а тези не!
Благодаря предварително!
Аватар
BaDkO

Мнение от BaDkO »

И аз се боря с подобен проблем, но при мен закъснението не е толкова голямо - в Канада съм от 1 декември. Доколкото разбрах, в нашия случай трябва да позвъниш на телефона на Citizenship & Immigration Canada - 1 888 242‑2100, което явно и си направила. На този телефон, както знаеш, те карат да избираш разни опции от "менюто" - натисни 1 за това, натисни 2 за другото и т.н. Но по едно време ти казват натисни 0 за да говориш с оператор, т.е. да те свържат с жив човек - и след като почакаш 2-3 и повече минути наистина те свързват, аз два пъти съм говорил с техните служители по този начин.
Като обясниш какъв ти е проблемът ще се опитат да проверят твоето досие - питат те за разни неща с цел проверка: клиентски номер, имената, адрес, телефонен номер, може и друго. При мен проверката в досието показа, че картата е изпратена на 17 декември и уж на точния адрес. Но не съм я получил. Според тях има срок от 4 седмици след изпращането, през който не могат да направят нищо, а чакат картата евентуално да се върне като недоставена пратка (този срок едва ли важи за теб, трябва да е изтекъл). След това могат да маркират картата като невалидна и да ти изпратят нова. Според мен това и трябва да ги помолиш да направят. Стискам ви палци!
Публикувай отговор