Darkbleid ме осветии относно плащането със сертифицирани чековете и че така парите са точно. Искам да помоля другите съфорумници включително и Darkbleid да разяснят в коя банка, колко време, и колко струва.
Утре ще проверя и без това, но бих искал да видя и други мнения.
Такива чекове издава ЦКБ. В по-малките градове се чака около седмица. Първо се открива сметка във валута, после се попълва искане за издаване на серт. чек. След около седмица въпросинят чек пристига от Сф. Когато това стане, служител се обажда по телефона и хоп... готово
Успех
DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
Ние си направихме сертифициран чек в централния клон на Централно кооперативна банка,струваше 20 лв.,прави се там, защото е нужен подписа точно на определена шефка беше/не помня точно/.Може и да поискаш да си направиш чек и в друг клон, но ще чакаш повече, да й го предадат и т.н.
Тези чекове до колкото ми споделиха, трябва да се подпишат от управителя или който е там главния. Важното за мене е че нещата както изглежда са по евтини и сигурни от банковия превод. Не че парите с превода не пристигат, но често са по-малко отколкото трябва да бъдат. Затова според мен това с чека е най-разумното решение за момента като че ли.