въпрос към студентите в онтарио
въпрос към студентите в онтарио
здравейте,
мои близък ме пита ако го приемат тук да учи в местен университет (торонто и околностите) дали ще има възможност да работи и да се издържа сам след 1-вата година.. демек за 1-вата година ще намери пари, но после иска сам да се издържа... да си покрива таксите и всички разходи...
ако има някой дето учи тук - нека сподели...
мои близък ме пита ако го приемат тук да учи в местен университет (торонто и околностите) дали ще има възможност да работи и да се издържа сам след 1-вата година.. демек за 1-вата година ще намери пари, но после иска сам да се издържа... да си покрива таксите и всички разходи...
ако има някой дето учи тук - нека сподели...
ami che toia tvoi poznat e mnogo bogat shtom sam shte se izdarja v toronto parvata godina.stipendia nyama parvata godina. taka che shte vadi ot dgoba si- taksite sa dosta soleni- za lekar e 18000$, za med sestra e 6000$, za dental hygienist-10000$, za dentist e 21000$, i tova sa samo taksite za obuchenie, a shte mu tryabva i da jivee i plashta kvartira, demek sumata e dosta debela 

dran-dran
Tova sa prostotii, che njamalo bilo stipendii parvata godina. Na bazata na uspeha si ot BG moje avtomatichno da poluchi stipendija za uspeh ako e visok... Pak i rabota nelegalno, kolkoto iskash!!! Samo da ima vreme koga da raboti, shtoto shte e dosta shash v nachaloto, zaradi razlikata v sistemata mejdu BG i CA.
sasho71 написа:ami che toia tvoi poznat e mnogo bogat shtom sam shte se izdarja v toronto parvata godina.stipendia nyama parvata godina. taka che shte vadi ot dgoba si- taksite sa dosta soleni- za lekar e 18000$, za med sestra e 6000$, za dental hygienist-10000$, za dentist e 21000$, i tova sa samo taksite za obuchenie, a shte mu tryabva i da jivee i plashta kvartira, demek sumata e dosta debela
нещо по стар български обичай въпросът почна да се измества. колко е бил богат моя човек или къде е боримира..
колко са таксите мога да проверя в интернет. и че живота в торонто е скъп ми е болезнено ясно..
та нека попитам по-конкретно де - ако има студенти тук и не са landed, то как се оправят с парите. остава ли им време за работа. по колко часа на седмица горе-долу могат да работят. има ли някакви стипендии (за успех или де да знам за какво) след 1-вата година. ей такива конкретни неща ще са ми полезни. особено от 1-ва ръка.
хайде - лека събота и неделя на всички.

колко са таксите мога да проверя в интернет. и че живота в торонто е скъп ми е болезнено ясно..

та нека попитам по-конкретно де - ако има студенти тук и не са landed, то как се оправят с парите. остава ли им време за работа. по колко часа на седмица горе-долу могат да работят. има ли някакви стипендии (за успех или де да знам за какво) след 1-вата година. ей такива конкретни неща ще са ми полезни. особено от 1-ва ръка.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
poznavam edin student deto doide bez pari i se opravi i si ze landed i sega e po dobre ot mene :-)pantata написа:нещо по стар български обичай въпросът почна да се измества. колко е бил богат моя човек или къде е боримира..:)
колко са таксите мога да проверя в интернет. и че живота в торонто е скъп ми е болезнено ясно..:)
tova se kazva inat i uporitost
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Sasho72,
Borimira, osven che e v stolitzata na Kanada:) e i zavarshila Universitet v Kanada i znae ot izvora novinite...
Otnosno tova, kolko vreme shte ima vreme da raboti e subektivno i lesno ne moje da se otgovori. Ako ezikat mu ne e perfekten dosta shash shte ima s novata i savsem razlichna ot bg sistema!!!
NO ako chovek e bez pari, no e reshil da uchi tuk, shte namira vreme i za rabota i za spane. AKo shte i da spi v mejduchasijata i po vreme na lektzii:)). Poznavam podobni sluchai. Drug e vaprosat, che stipendii v universiteti osobeno po-golemite boll, no te sa glavno za landed emigrants, no ima i vratichki kam the "foreigners"...
Ima varianti bezbroi, na mesto kato doide "studentcheto" shte se uveri, che sam prava!!! Pak i parvata godina toi kato ima parite, toi shte se orientira sam v obstanovkata...
Borimira, osven che e v stolitzata na Kanada:) e i zavarshila Universitet v Kanada i znae ot izvora novinite...
Otnosno tova, kolko vreme shte ima vreme da raboti e subektivno i lesno ne moje da se otgovori. Ako ezikat mu ne e perfekten dosta shash shte ima s novata i savsem razlichna ot bg sistema!!!
NO ako chovek e bez pari, no e reshil da uchi tuk, shte namira vreme i za rabota i za spane. AKo shte i da spi v mejduchasijata i po vreme na lektzii:)). Poznavam podobni sluchai. Drug e vaprosat, che stipendii v universiteti osobeno po-golemite boll, no te sa glavno za landed emigrants, no ima i vratichki kam the "foreigners"...
Ima varianti bezbroi, na mesto kato doide "studentcheto" shte se uveri, che sam prava!!! Pak i parvata godina toi kato ima parite, toi shte se orientira sam v obstanovkata...
sasho71 написа:BORIMIRA
TI YAVNO SI MNOGO DALECHE OT KANADA SHTOM GOVORISH TAKIVA NEBIVALITZI
Panta, ima li uspeh po-visok ot A-, koeto e ot 82% nagore, stipendijata mu e v karpa varzana. Kolkoto po-visok uspeh, tolkova po-golemi shansove i za drugi stipendii... No shte trjbva da se uchi jako!!! Tuk izpitite sa samo po 1.5h i ne e kato v BG pishesh do vecherta:))). Kato ti trasnat 10 numerical problems ili case scenarious, dokato gi prochetesh to polovinata vreme minalo:)
Da ne se shashka frienda ti!!! Njama da e parvija prez tozi pat.
Da ne se shashka frienda ti!!! Njama da e parvija prez tozi pat.
pantata написа:нещо по стар български обичай въпросът почна да се измества. колко е бил богат моя човек или къде е боримира..
Tochno taka, Panta, neka da se probva tvoya chovek! Az zavrshih samo sas stipendii, da ne mislish, che imam pari inache.
A, da se postavya pod samnenie kompetentnostta na Borimira2 e ridiculous, kato se vzemat predvid kvalifikaciite y i imigrantskiyat y opit v Canada!

A, da se postavya pod samnenie kompetentnostta na Borimira2 e ridiculous, kato se vzemat predvid kvalifikaciite y i imigrantskiyat y opit v Canada!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

-
- Обратна връзка:
MBA in Toronto
Zdraveite,
az niam da pitam za moi priatel a za men - prieha me v York U - MBA, GMAT 680 (90%) i TOEFL 273. No izleze, 4e kakto ima mn stipendii taka te sa za PR ili landed immigrants. Mn losho az par iza cial godina niamam, no pone za purvia semestar iamma spesteni ot USA i UK. Vse pak tupo e d asi davam spestiavaniata za U sled kato moje da se probva neshto sus zaem ili rabota. Neznam samo ... vie kak mislite dali ima proverki ako rabotish nelegalno moje li d ate proveriat i da se precakash? Tuka niakakvi "vrati4ki" se spomenavat - dobre de kakvi sa. az razbrah, 4e ak sega si podam docs za PR (imam to4kite) do 1,5 godini shte mi otgovoriat, tova zna4i 4e pone predposlednia i poslednia semestar moje da se vodia landed immigrant tam ili kakvoto e - tova viarno li e ?
I oshte neshto i vi ostaviam - moje li da se nameri co-signer za student loan. Tova go pitam zashtoto moje bi shte e dobre da se u4i zdravo ina4e za rabota iasno no ako shte spia na lekciite de da znam ... tolkova u4ene i pari za da spia na lekciite.
Mersi mnogo
az niam da pitam za moi priatel a za men - prieha me v York U - MBA, GMAT 680 (90%) i TOEFL 273. No izleze, 4e kakto ima mn stipendii taka te sa za PR ili landed immigrants. Mn losho az par iza cial godina niamam, no pone za purvia semestar iamma spesteni ot USA i UK. Vse pak tupo e d asi davam spestiavaniata za U sled kato moje da se probva neshto sus zaem ili rabota. Neznam samo ... vie kak mislite dali ima proverki ako rabotish nelegalno moje li d ate proveriat i da se precakash? Tuka niakakvi "vrati4ki" se spomenavat - dobre de kakvi sa. az razbrah, 4e ak sega si podam docs za PR (imam to4kite) do 1,5 godini shte mi otgovoriat, tova zna4i 4e pone predposlednia i poslednia semestar moje da se vodia landed immigrant tam ili kakvoto e - tova viarno li e ?
I oshte neshto i vi ostaviam - moje li da se nameri co-signer za student loan. Tova go pitam zashtoto moje bi shte e dobre da se u4i zdravo ina4e za rabota iasno no ako shte spia na lekciite de da znam ... tolkova u4ene i pari za da spia na lekciite.
Mersi mnogo
Re: MBA in Toronto
Честито че са те приели.Sharky написа:Zdraveite,
.....
Имах познат който защити Мастер (но не МВА) в същия университет минаналата година и след това напусна Канада по лични причини. Това което си спомням от разговорите ми с него е че ще имаш право на работа, но само в района на кампуса на университета, че ученето е много и да се учи и работи сериозно едновременно е доста трудно, работа на черно се намира трудно и не е за много пари – той беше намерил работа като общ работник за лятото в някаква фабрика, но работата беше тежка и зле платена. От друга страна работа е трудно да намери и човек със легален статут. За проверки за нелегална работа не съм чувал, но ако нещата се оплескат май усложненията ще са повече за работодателя дето те е взел на работа.
Ако наистина събираш точките за PR статут, наистина няма смисъл да отлагаш – подавай документите веднага, особено ако идеята е да оставаш в Канада и след като приключиш с ученето.
За co-signer за заем – според мен ще е доста трудна работа, едва ли някой който не те познава добре би подписал нещо за заем.
-
- Обратна връзка:
student loan in Ontario
Здравейте,
Първо искам да Ви благодаря за отговора на моето запитване. За съжаление и аз мисля, че няма да е лесно да се работи и учи едновременно, но няма много възможности. Сега проверявах сайта на RBC Royal Bank и там имаше един заем да студенти за който никъде на пишеше, че е нужно да си канадец, ще го проверя пак, но е нещо .... Ако знаете дали може да се вземе някакъв заем без условие за канадски гарант ще съм ви мн благодарен.
Още нещо - ако пребивавам една година със студенската си виза в Онтарио(Торонто) дали получавам landed immigrant status?
Благодаря Ви
Първо искам да Ви благодаря за отговора на моето запитване. За съжаление и аз мисля, че няма да е лесно да се работи и учи едновременно, но няма много възможности. Сега проверявах сайта на RBC Royal Bank и там имаше един заем да студенти за който никъде на пишеше, че е нужно да си канадец, ще го проверя пак, но е нещо .... Ако знаете дали може да се вземе някакъв заем без условие за канадски гарант ще съм ви мн благодарен.
Още нещо - ако пребивавам една година със студенската си виза в Онтарио(Торонто) дали получавам landed immigrant status?
Благодаря Ви
Re: student loan in Ontario
За съжаление нянам идея какво може да се направи по въпроса за заем без гарант - опитай, пък дано да имаш късмет. Също бих те посъветвал да опитваш и в другите банки, не само в Роял Банк, така шанса би бил по-голям.Sharky написа:Здравейте,
Не, студенската виза не ти дава статут на легален имигрант - трябва да кандидастваш по точковата система. Нали в предишния постинг споменаваше че събираш точките?Sharky написа: Още нещо - ако пребивавам една година със студенската си виза в Онтарио(Торонто) дали получавам landed immigrant status?
Благодаря Ви
Студеската виза сама по себе си може да бъде удължена в случай че продължаваш да учиш.