Времето за подготовка за адвокат признава ли се за стаж?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
kandican

Времето за подготовка за адвокат признава ли се за стаж?

Мнение от kandican »

Признава ли се времето след юридическия стаж в системата на правосъдието до получаване на адвокатска правоспособност (5-6 месеца, за които си се подготвях, защото изпитат си беше тежък)?Питам понеже не ми достигат точки и стажат ми е малко, а възраста напредва. Доколкото разбирам трябват доста усилия поне вначалото.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Спокойно, kandican. Признават се за трудов стаж всички учебни стажове по време или свързани с обучението, било то платени или не.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
anilevi

Мнение от anilevi »

Linko написа:Спокойно, kandican. Признават се за трудов стаж всички учебни стажове по време или свързани с обучението, било то платени или не.
сериозно ли това :D
аз в момента стажувам 8) ..и това си ми се признава а?супер

пп:само да попитам още нещо допълнително как доказваш че си ходил на такъв стаж,аз имам в момента стажанска книжка,акт за встъпване и т.н,но на тези които са го приключили как?

мерси затова че некой преди мен се е сетил да попита :lol:
iva
kandican

Мнение от kandican »

Linko написа:Спокойно, kandican. Признават се за трудов стаж всички учебни стажове по време или свързани с обучението, било то платени или не.
Само да се доуточня, защото може би неясно съм се изразил - след приключване на юридическия стаж в системата на правосъдието си стоях в къщи и четях за адвокатска правоспособност. За този период ме интересува при успешно взет изпит дали се признава, защото никъде не съм ходил и респективно нямам отбелязано присъствие.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Значи неправилно съм те разбрал. Ученето за изпит в къщи не би могло да мине за трудов стаж откъдето и да го погледнеш. По тази логика на някой може да са му необходими не 5 мес., а 5 г. за да се подготви за изпити за правоспособност или право да упражнява "еди-какво си". Тези 5 г. за стаж ли ще му се броят?
anilevi

Мнение от anilevi »

Linko написа:Значи неправилно съм те разбрал. Ученето за изпит в къщи не би могло да мине за трудов стаж откъдето и да го погледнеш. По тази логика на някой може да са му необходими не 5 мес., а 5 г. за да се подготви за изпити за правоспособност или право да упражнява "еди-какво си". Тези 5 г. за стаж ли ще му се броят?
точно така,не можеш по никакъв начин да докажеш това
Съжелявам :?
Но може да обясниш защо не си работил,все пак да станеш адвокат не е малка работа,обясни подробно мисля че ще се оправдае факта че не си работил
iva
kandican

Мнение от kandican »

anilevi написа:
Linko написа:Значи неправилно съм те разбрал. Ученето за изпит в къщи не би могло да мине за трудов стаж откъдето и да го погледнеш. По тази логика на някой може да са му необходими не 5 мес., а 5 г. за да се подготви за изпити за правоспособност или право да упражнява "еди-какво си". Тези 5 г. за стаж ли ще му се броят?
Но може да обясниш защо не си работил,все пак да станеш адвокат не е малка работа,обясни подробно мисля че ще се оправдае факта че не си работил
Аз повече се интересувам от набирането на стаж, защото ми носи точки. А факта, че за такъв изпит трябва да се подготвяш сериозно, мисля че те го знаят. В края на краищата това е втората най-тежка от към учене (и нерви) професия, освен ако не се бъркам, разбира се.

В такъв случай имам допълнителен въпрос:

Времето като работник в ресторант, вписано в трудовата книжка преди завършване на висшето (през лятото като студент) признава ли се като време към трудовия стаж?
anilevi

Мнение от anilevi »

kandican написа:
anilevi написа:
Аз повече се интересувам от набирането на стаж, защото ми носи точки. А факта, че за такъв изпит трябва да се подготвяш сериозно, мисля че те го знаят. В края на краищата това е втората най-тежка от към учене (и нерви) професия, освен ако не се бъркам, разбира се.

В такъв случай имам допълнителен въпрос:

Времето като работник в ресторант, вписано в трудовата книжка преди завършване на висшето (през лятото като студент) признава ли се като време към трудовия стаж?
всичко вписано в трудовата книжка е трудов стаж :wink:
не пропускай нищо,работил ли си някъде казвай!!!!това мисля аз
успех :D
iva
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

anilevi написа:...всичко вписано в трудовата книжка е трудов стаж
Да, това е така. НО, не всичко вписано в трудовата книжка носи точки за селекцията. Какво имам предвид?
Първо, за тези които получават допълнителни точки за търсена професия, стажа се брои през последните 5 г. преди подаване на молбата за селекция и само ако е свързан със специалността от дипломата.
Второ, за тези които се оценяват за професионална мобилност (общия случай), се брои стажа пак през последните 5 г. и само по професии с ниво по-високо от ниво "D" от Матрицата на NCP на Канада.
frankofon

Мнение от frankofon »

Може ли да питам това признаване от кой акт /правилник/ произлиза, за да си изясня нещата за себе си?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Източника е Règlement sur la sélection des ressortissants étrangers, АNNEXE A, т. 2. Expérience
frankofon

Мнение от frankofon »

Linko написа:Източника е Règlement sur la sélection des ressortissants étrangers, АNNEXE A, т. 2. Expérience
Мерси за точния и подробен отговор.

Ако някой е кандидатствал със стажантска книжка като юрист може ли да каже дали тя, заедно с препис от заповедта за разпределение е била достатъчна или са предоставяли и други документи /уверение от съда за прекарано време/?
Публикувай отговор