Относно точките за езиците

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
vnalbantov

Относно точките за езиците

Мнение от vnalbantov »

Въпросътр може и да е тъп , но така и не разбрах защо в правилника за определяне на точките за френски и английски са дедени максимум съответно 16 и 6 , а в молбата която се подава за Виена и в онлайн теста те са 12 и 12.
Моля ако знаете каква е зависимоста между двете да ми отговорите.
Благодаря предварително
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Двете неща са съвсем разлчни. Това в правилника са даваните точки за езика. Това което гледаш в теста и в молбата за селекция (12 и 12) e нивото на което се самооценяваш. В завсимост от нивото на което си се самооценил, получаваш и съответните точки. Естествено на интервюто могат да те оценят по друг начин и да ти присъдят различни точки от първоначалното. Точките които ди дадат на интервюто са окончателни и определящи за кандидатурата ти.

Успех!
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
vnalbantov

Мнение от vnalbantov »

Добре ама това което не ми е ясно е как да си сметна точките за да покрия изскванията при първоначално подаване на документи до Виена. Трябва да имам 53 точки,като за фактори от 1 до 5 трябва да са 50.
Примерно: почвам и събирам за образование 13, за стаж 4 и т.н.
След като стигна до езиците по коя скала да си ги смятам от 1 до 12 (както се попълват в молбата) или от 1 до 16 за Френски и 1 до 6 Английски. Абе не вярвам на онлайн теста толкова и затова искам да си сметна сам и да видя дали имам шансове.
g sabev

Мнение от g sabev »

Можеш спокойно да се довериш на он-лайн теста, който е в официалния сайт. Там освен това би могъл да проиграеш различни варианти с нивата на езика и да видиш с кое минаваш минимума. Това е, ние така направихме и по този начин спестихме деклариране на излишно високи нива на език. Успех. А, между другото, ти не си ли от Бургас. )
Публикувай отговор