незнам дали точно обясних но имам ?-че за придружителя на интервюто(съпруг/а,приятел/ка,партньор/ка),моят съпруг е титуляра и съответно човекът с повече познания по френски с повече стаж и ...този който носи повечето точки,а аз така да се каже съм с минимални знания по френски
Та питанката е мен какво ще разпитват на интервюто или няма да ме закачат
понякога придружителят изнася на плещите си цялото интервю
в смисъл че ми се задават повече въпроси
понякога участието му е минимално
така че няма правило
успех и късмет
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
ronni написа:понякога придружителят изнася на плещите си цялото интервю
в смисъл че ми се задават повече въпроси
понякога участието му е минимално
така че няма правило
успех и късмет
ок,а ако говоря на анг.език... ,че съм по уверена в знанията си
Amental написа:английския на придружителя не се оценява.
едва ли ще помогне,най-много да си помислят че дърпате към англоговорящата част....
а френския...по тая логика?????
при интервюто на мои близък,придружителя е говорил на английски САМО и това не е било проблем
Моля хора минали интервю именно така да споделят
едва ли ще помогне,най-много да си помислят че дърпате към англоговорящата част....
при интервюто на мои близък,придружителя е говорил на английски САМО и това не е било проблем
така че няма правило
Успех
28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
anilevi, ако събирате достатъчен брой точки и без твоите знания и умения по езиците, може да не си отвориш устата изобщо на интервюто, а само да гледаш умно.
Но ако сте предвидили или разчитате на 1-2 т. за твоите езикови умения, то ще трябва да се понапънеш и да кажеш няколко изречения на френски.
Ако говориш на английски, японски, патагонски и какъвто си искаш друг език на интервюто наистина няма да има никакви проблеми, но и 1 точица няма да донесеш така.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аментал е прав казвайки ти, че английския при втория кандидат не се оценява. За справка - Règlement sur la pondération applicable à la sélection des ressortissants étrangers. Напълно нормално е втори кандидат ,който не е толкова наясно с френския да се изкушава да говори на английски. Аз познавам придружаващи говорили САМО на български на интервюто и това също не е било проблем... А че ще те "закачат" на интервюто е вън от съмнение... Въпроса е дали е от значение за изхода на самото интервю...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
еми като имаш приятели тогава не виждам за какво изобщо се допитваш до форума.
То пък аман да не каже човек нещо
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!
И аз по темата искам да попитам,ако помагам на съпругат ми при интервюто(тъй,като той е водещият кандидат)с превод само при затроднение от негова страна,дали ще бъде в минус за нас. :nenam: Питам,защото той има малко затроднение с езика,а на мен ми се отдава по-добре.
при интервюто на мои близък,придружителя е говорил на английски САМО и това не е било проблем Моля хора минали интервю именно така да споделят
еми като имаш приятели тогава не виждам за какво изобщо се допитваш до форума.
То пък аман да не каже човек нещо
Linko написа:anilevi, ако събирате достатъчен брой точки и без твоите знания и умения по езиците, може да не си отвориш устата изобщо на интервюто, а само да гледаш умно.
Но ако сте предвидили или разчитате на 1-2 т. за твоите езикови умения, то ще трябва да се понапънеш и да кажеш няколко изречения на френски.
Ако говориш на английски, японски, патагонски и какъвто си искаш друг език на интервюто наистина няма да има никакви проблеми, но и 1 точица няма да донесеш така.