Относно дипломата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
bankera

Относно дипломата

Мнение от bankera »

Имам следния въпрос:

Завършил съл Европейски колеж, специалност: Корпоративна икономика. Имам диплома за "специалист". След промените в нашето законодателство би трябвало да е автоматично "професионален бакалавър". Сега ми остава още един семестър, за да завърша "Стопанско управление" в Пловдивски университет. Дали да чакам чак до април май догодина да ми издадат дипломата или да пусна документите сега и как да отбележа и докажа че тогава взимам диплома?
Аватар
Stef

diploma

Мнение от Stef »

Привет
мисля, че признават само образувание което си завършил и имаш диплома за това.
Успех
Go big or go home.
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Здравей! Ако си пуснеш документите сега си извади едно уверение от университета, че завършваш май 2008 и че дипломата ти тогава ще е готова, превеждаш на френски и изпращаш уверението и превода му с документите до Виена. Ако интервюто е след тази дата, си носи оригинала на дипломата и към нея превод на френски. Ако е преди тази дата ще трябва да им обясниш, че още не е готова. Ние така направихме, защото мъжът ми още не си беше получил дипломата за магистър. На интервюто носехме дипломата. Успех!

Само да уточня, мъжът ми беше минал защитата на дипломната работа и само чакаше да му издадат дипломата. Стеф е прав, че ако имаш 1 семестър - тогава незнам дали така ще го признаят.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Аватар
bankera

Мнение от bankera »

Мерси за бързите отговори! Малко патова ситуация! Май ще изчакам да я взема дипломата,защото и без нея май нямам да събера точките т.е няма да достигна до интервюто! Има още малко време!

Както има една поговорка : Со кротце, со благо! Само да не се измени нещо догодина по изиксванята! :roll:
IFF

Мнение от IFF »

.
Публикувай отговор