Въпрос относно документ доказващ ниво на френски език

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Temenushka Bogdanova

Въпрос относно документ доказващ ниво на френски език

Мнение от Temenushka Bogdanova »

Здравейте на всички във форума. Молбата ми е за информация и съвет относно това, че ми изискват сертификат доказващ ниво на френски език - В1, от лицензиран учебен център например Алианс Франсез. Въпросът ми е какви начини и форми съществуват за получаването на този сертификат - времето с което разполагам е ограничено. Благодаря Ви предварително за информацията, която би ми помогнала за да продължа с процедурата си.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Ако ти трябва само документа един от начините, когато времето е ограничено е - "Плащаш-получаваш". Това обаче в Алианс или Френския институт се съмнявам да стане лесно. Пробвай в някоя по-скромна но легитимна езикова школа, там ще ти свършат работа. Друг начин е ако си добре с езика да се явиш на тест за ниво в Алианс(50 лева струваше) и да си вземеш нивото.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Temenushka Bogdanova

Мнение от Temenushka Bogdanova »

Благодаря за отговора - наистина съм склона на варианта - "Плащаш-получаваш", трябва да покрия още две нива / от 4 ниво на 6 ниво - отговарящо на В1 /.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

"Плащаш-получаваш" едва ли ще стане
Тря да се явиш на изпит 60лв е в момента или в ИЧС или в Алианс Франсес.Последно обаче като питах след изпита пращат теста в Париж да го оценят и го връщат с резултата чак след 3-4 мес. :roll: тва за Алианс Франсес Пловдив говоря,за теб иди в ИЧС-ти и питаи
Dagonet

Мнение от Dagonet »

Добре де, аз не разбирам какъв е проблемът-седни и учи! Просто така няма да стане, ами учене му е майката. Всички тук по този път сме минали, значи нито е кой знае колко трудно, нито невъзможно. Освен всичко останало, от теб ще се иска да защитиш това ниво на френски, така че да си купиш сертификата просто не е в твоя полза. Не губи време, а сядай и учи.
:lol:
Аватар
yani_iva

Мнение от yani_iva »

здравеите!ние сме в сьщото положение но ве4е 4-ти месец у4им в АЛианз .За този на4ин"плащаш и полу4аваш"незнам в Алианз дали става.на нас ни дадоха срок от една година да покрием сьщото ниво B1. а и на тях им е пределно ясно за колко време св у4и това ниво.УСПЕХ НА ВСИ4КИ!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

yani_iva написа:За този на4ин"плащаш и полу4аваш"незнам в Алианз дали става.
Аз говоря конкретно за старозагорския Алианс и категорично този номер няма да стане. Не знам за другите Алианси как е. Има много езикови школи обаче, които също са легитимни и признати от МОН и с удоволствие ще ви издадат сертификат без да посещавате курса. Ако целта ви разбира се е само въпросния сертификат а не знанията.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
yani_iva

Мнение от yani_iva »

вав Варна сьщо няма да мине този номер,но да не забравяме ,4е те правят интрву по телефона !
Публикувай отговор