Документ за доказване ниво на френски

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
jogo

Документ за доказване ниво на френски

Мнение от jogo »

Здравейте, може ли някой да ми каже дали е задължително да се прати
документ за владеене на френски-с първите документи до Виена или е желателно.
Благодаря ви предварително!
Аватар
Stef

dok fr

Мнение от Stef »

До колкото знам все още не е задължително, но ако го имаш по-добре го прати може да избегнеш известно забавяне на процедурата ако решат на по-късен етап да ти поискат такъв документ.
Успех :D
Go big or go home.
Аватар
ваня-71

Мнение от ваня-71 »

Не е задължително,но е препоръчително! :lol:
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Аз пратих документ. На интервюто също носих оригинала на сертификата ми от Алианс. Оперман ми поиска копие и тъй като нямах ходи да го преснима в бизнес центъра на Радисън. Аз съм за изпращането на такъв документ и мисля ,че това е в плюс при разглеждането на кандидатурата. Всъщност не аз мисля а самият Ги Нолен го каза на една информационна сесия преди две години.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
jogo

Мнение от jogo »

Благодаря за бързите отговори.
Dessita

Мнение от Dessita »

Ами от моя опит - индивидуално е! Аз имам завършена Френската гимназия, на представянето за Квебек от г-н Ги Нолен изрично каза, че това не е привилегия. Нарочно си извадих административна справка за хорариума, но г-н Оперман не го поиска, за английския само бях написала че го владея на добро ниво в молбата за селекция, носех сертификата / който не го бях изпращала във Виена - бях го загубила и не ми се разправяше да го вадя наново.../ - 5 год Алианс към Гьоте институт, но и това не ми беше поискано...Важно е как се справяш с езиците в момента, ако имаш точките!
В очакване на Годо...
Dessita

Мнение от Dessita »

И въобще-изобщо... дадохме към 150 лв на вятъра за административни справки, преводи на допълнителни неща ...и мислехме, че са важни, а никой не обърна внимание!?!
В очакване на Годо...
Публикувай отговор