За пчелите

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
nana
Обратна връзка:

За пчелите

Мнение от nana »

Аз ще бъда скоро в Канада и ме интересува да ли се отглеждат там пчели? Колко струва 1кг. мед?
Имали училище където мога да се образовам и да изкарам кетап?
Благодариа предварително.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Ami da ti kaja ne znam dali ima uchilishta, no bi triabvalo. Tuk ima vsichko.
Kilogram med az si go kupuvam za 7.99$ +taxes i sam mnogo dovolna.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
bateto

Мнение от bateto »

Ami stom ima mechki znachi tryabva da ima i med.Poglednah na etiketite deto sme kupuvali med ,ediniyat e ot Argentina ,drugiyat ot Avstraliya,kiloto e nyakade 8-12d. na magazina vzavisimost ot vida.Za kanadski nyamam info ,no pcheli sas sigurnost ima ,stoto lyatoto edna me ogili i to v grada,ama neznam moge da e bila i diva .Az ne obicham med ,no gena mi kaza ,che toya tuk bil bokluk vsravnenie s nashiya.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

bate, moiat e mai kanadski, che pishe-Canada #1, Colden Pur Honey. Az sam dovolna. E ne moje da se kaje, che e kato balgarskiat. Drugo si e doamshen med.
Az imam edin priatel, koito iska da si pravi pchelarnik, toi e v USA ot 3 god. choveka si e sabral pari i se vrashta v BG da si osashtestvo ideiata.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
bateto

Мнение от bateto »

Ami zashto ne napravi pchelarnika v USA ili ima znachenie klimata i prirodata ,predpolagam ,che v Californiya usloviyata sa idealni.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Ami toi si e naroden chovek, i ima malka kashta po patia Sofia-Pirdopi tova mu e bila mechta. Iska prosto da go pravi v Balgaria. Nali znaesh, hora vsiakakvi.
rath

Мнение от rath »

bateto написа:Ami stom ima mechki znachi tryabva da ima i med.Poglednah na etiketite deto sme kupuvali med ,ediniyat e ot Argentina ,drugiyat ot Avstraliya,kiloto e nyakade 8-12d. na magazina vzavisimost ot vida.Za kanadski nyamam info ,no pcheli sas sigurnost ima ,stoto lyatoto edna me ogili i to v grada,ama neznam moge da e bila i diva .Az ne obicham med ,no gena mi kaza ,che toya tuk bil bokluk vsravnenie s nashiya.
Interesno kak v canada vsichko e bokluk v sravnenie s BG....zasto togava ste tuka????
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

rath написа: Interesno kak v canada vsichko e bokluk v sravnenie s BG....zasto togava ste tuka????
Преди да отговоря искам да кажа едно нещо. Моля престанете да се гоните от Канада. Уважавайте мението на другите.

Сега що се отнася до пчелите.
Тук е зима 6 месеца в годината. Пчеларство дори и да има то не само че ще е ограничено в един много малък сезон но и ще е най-неизгодното мероприятие в историята на икономиката :D.

Не съм чувал за пчеларство.
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

В училище имаме един румънец който в Румъния се е занимавал предимно с пчеларство и когато каза че е пчелар преподавателката ни каза че чук имало много хора които се занимават с пчеларство. Ще го поразпитам как стоят работите тук, до сега ме е интересувало само съдържанието на бурканчето :lol:
Моят мед го купувам за 6,99 CAD за килограм и е много хубав. На него пише:
Produit du Québec
Miel. Honey
Fleurs Sauvages

J.A.Lacroix Apiculteur
525 St-Jean-Baptiste
Ville Mercier, J6R 2L2
(450)6910674
MIEL NATUREL NON PASTEURISÉ
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

ук е зима 6 месеца в годината. Пчеларство дори и да има то не само че ще е ограничено в един много малък сезон но и ще е най-неизгодното мероприятие в историята на икономиката .

Не съм чувал за пчеларство.
За какво говорите бе хора, доскоро Канада беше най-големия износител на мед и пчелни продукти в света. То тя Канада с дървото електрото и меда е известна. Последното десетилетие Китай ни измести, там бум правят специално за японскиа пазар и Азия. Та ако има нещо развито това е пчеларството със сигурност. Защо обаче меда е скъп и разводнен не знам, същата е работата с рибата, тук риба много но е скъпа, едно пиле от Италия излиза много много по-евтино. Основно е развито в Онтарио, Саскечуан и Монитоба, а в Кебек е слабо. В Онтарио има много ферми със сайтове или телефони от които можеш да си поръчаш чист мед (като българския) и цялата гама пчелни продукти включително и пчелно млечице така нареченото тук Желе Роял и то всичко на цени под тези на големите магазини като Лоблаус или Макси за мед с консерванти разреден и глюкоза.
bateto

Мнение от bateto »

Rath ,na ;ostroumnata; ti izcepka ste se opitam da ti otgovorya tolkova ;ostroumno; i az -ami da rineme snyag ,stoto v balgariya poslednite godini ryadko vali.A stavashe duma za meda ,ako na tova mu vikash vsichko.
bateto

Мнение от bateto »

Sled dve min. razmisal precenih,che edva li ste me razberesh ,zaradi tova ste ti go kaga v prav tekst -izvadi si ochilata ot zadnika i procheti ,che sam polzval Argentinski i Avstraliyski med.
Yavno i ti obache si edin ot porednite negodyai/razbiray negodnik -chovek ,koyto ne e goden da se opravya sas sobstvennite si problemi i vse nyakoy mu e prechil/ ot Bg.,reakciyata ti go potvargdava.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

bateto написа:Sled dve min. razmisal precenih,che edva li ste me razberesh ,zaradi tova ste ti go kaga v prav tekst -izvadi si ochilata ot zadnika i procheti ,che sam polzval Argentinski i Avstraliyski med.
Yavno i ti obache si edin ot porednite negodyai/razbiray negodnik -chovek ,koyto ne e goden da se opravya sas sobstvennite si problemi i vse nyakoy mu e prechil/ ot Bg.,reakciyata ti go potvargdava.
Chudia se kvo ti stava bate? Naistina se chudia..... Chudia se i......niama znachenie....da ne kazvam imena pak.....
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
speedy

Re: За пчелите

Мнение от speedy »

nana написа:Аз ще бъда скоро в Канада и ме интересува да ли се отглеждат там пчели? Колко струва 1кг. мед?
Имали училище където мога да се образовам и да изкарам кетап?
Благодариа предварително.
В Южно Онтарио има доста пчелари. Можеш да пробваш да се свържеш с тяхната асоциация:

http://www.ontariobee.com/
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Auuuuu che vkusna tema ste zaformili...mlias, mlias...az sam experta po meda. Canadskia e mnogo vkusen...za tova doidoh tuka...i nai-vajnoto niama koi da ti go vgorchava :wink:
Chestno kazano neznam kakvi sa tia mestnite pcheli ikak izdarjat na -40...shtoto az togava spia na toplo :P
Заключено