RBC Routing Number !?!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Nonika

RBC Routing Number !?!

Мнение от Nonika »

Кой е Routing Number-a на Royal Bank RBC?
Трябвало да е с 9 цифри.
Transit & Institution No. са общо 8, а Account No. е 7 ....

Някой да знае?
Nonika

Мнение от Nonika »

Ето какво ми излиза:
The Routing Number / ABA Number field must have 9 digits to be valid.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Не съм специалист, но си мисля, че това трябва да е USA -съответствието на канадския Transit, или Branch number. В щатите банковата система е по-различна, цифрите са по-дълги и който не е добре запазнат с това, ти иска данни по щатската терминология.
Ако превеждаш пари в Канада, посочи транзита.
Embrace your climate change!
Nonika

Мнение от Nonika »

Не може ... заявила съм като страна Канада ... избрала съм банка, т.е. фигурира в листата, но ми иска задължително Routing Number от 9 цифри. Както казах Transit & Institution No. са общо 8. Като ги напиша ми излиза съобщението, което цитирах.
Направо не знам ...
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

И аз съм имал някакъв такъв подобен проблем, най-добре се обади на РБЦ кастамър сървис и ги питай, те ще ти го кажат.
Nonika

Мнение от Nonika »

Отговорът е НЕ.
Който има да си получава пари от САЩ не може да използва никаква форма в която се изисква Routing Number. Тук еквивалента на Routing Number-а бил Transit + Institution, т.е. 8-цифри за които говорих. Начина бил да се поиска да се прати обикновен чек.

Самите RBC имали Routing Number-и, но те били само за филиалите им в САЩ.

Това било ... нямам думи.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Към Nonika
От два дни те гледам как се мъчиш и чакам разбирачите по трансфери да се обадят и да кажат защото нали Хълбой не разбира.
Понеже резбирачите нещо се изпокриха както винаги когато трябва да се свърши работа за това сега Хълбой се пояавява за да се свърши работата.:)

Пиши с две думи какво искаш да направиш.
Защо ти трябва това което търсиш?
Имаш да получаваш в канада пари от друго място ли?
Ако е такъв случая това което търсиш не се казва така ( в Канада ) и от там вероятно ти идват проблемите.
Не е вярно че може да се свърши работата само като ти пратятг чек. Даже не го и препоръчвам.
Този чек парво може да се загуби по пътя освен ако не платиш 30 + $ за куриер да ти го достави лично а след като доиде и го депозираш в банката ти ще го държат 15 бизнес дни което е над 20 календарни защото е чуждестранен чек.:)
Ако не ти е удобно да пишеш тук пиши на Л.С. или се обади на 613 521 1350
Nonika

Мнение от Nonika »

Не ми е проблема да пиша открито. И аз предпочитам електронното банкиране – удобно е.
В случая ако парите щяха да дойдат по електронен път нямаше да има комисионна, а за да ми се направи чек струва 15.00 USD. Та след като се оказа че няма такъв 9 цифрен номер за канадските банки или поне за RBC изискаш чека и ... това е. Да се надявам че ще дойде. Иначе за чакането при осребряване на чека, аз смених един друг чек от САЩ преди време. Не се наложи да чакам, стана на момента но пък него смених в Toronto Dominion, но беше малък (около 250 USD), а и беше отдавна.

Защо казваш, че не разбираш?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

hullboy написа:Понеже резбирачите нещо се изпокриха както винаги когато трябва да се свърши работа за това сега Хълбой се пояавява за да се свърши работата.:)
Хълбой винаги се появява заедно с телефона си и предложение да "помогне" когато има потенциален клиент :lol: Хълбой е единствения който не си рекламира бизнеса във форум "Обяви" ами се натрапва и спами всяка тема в която някой спомене за трансфер на пари. Разбира се, може и да се бъркам понеже самия Хълбой многократно е заявявал че не търси клиенти във форума (но странно как бизнес-телефона му магически се появява във всяка тема сързана с трансфер на пари) :wink:
Nonika

Мнение от Nonika »

За що бе хора ... нека каже, че ако на някой друг му изискат такова чудо за да си получи парите.
Моето вече е отписано, както казах изисках чек, но нека да се знае как става.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Еми аз тва викам, като се появява по негови думи за да "свърши работата", да каже как става, не да си набутва телефона да му ставаш клиент. Нека обясни как става (ако знае :lol:) пък хората ако им изнася ще му станат клиенти :idea:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Към Митето
Хълбой винаги се появява заедно с телефона си и предложение да "помогне" когато има потенциален клиент
Аз Nonika не я виждам като потенциална клиентка.
Напротив виждам че търси нещо което не се казва така и виждам как никой не може да и помогне с нужната информация.
Към Ноника.
Не се наложи да чакам, стана на момента но пък него смених в Toronto Dominion, но беше малък (около 250 USD)
Не си чакала защото:
- чека в с много малка стойност ( 250 УСД )
- продала си на банката УСД за КАД от което те печелят
Съвсем друго щеше да е положението с чакането ако сумата е по голама да кажем 3000 или повече УСД и не ги продаваш а депозираш в твоята лична или бизнес УСД сметка.:)
theimeto

Re: RBC Routing Number !?!

Мнение от theimeto »

Nonika написа:Кой е Routing Number-a на Royal Bank RBC?
Трябвало да е с 9 цифри.
Transit & Institution No. са общо 8, а Account No. е 7 ....

Някой да знае?
Предполагам, че иде реч за това: http://en.wikipedia.org/wiki/Routing_transit_number
ABA номера на RBC който ми дадоха онзи ден като отварях сметка е: 021000021. Мисля, че освен това американците искат да кажеш и SWIFT кода на банката - за RBC е ROYCCAT2.

за TD:
SWIFT: TDOMCATTTOR
ABA: 026009593
Nonika

Re: RBC Routing Number !?!

Мнение от Nonika »

theimeto написа:Предполагам, че иде реч за това: http://en.wikipedia.org/wiki/Routing_transit_number
Не и де за това реч. Примера там е 8 цифрен. Освен това вече казах че RBC имат 9 цифрени Routing Number, но са за клоновете им в САЩ.

Както казах няма 9 цифрен канадски Routing Number
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Извинявам се, че чак сега видях постинга, а както винаги имам отговор ;)

значи РБЦ си имат американска банка

http://www.rbccentura.com/

отваряш сметка там и получаваш дефакто американска сметка, но в канада

има си роутинг точно както и в Американска сметка (не американски долари сметка, а сметка в американска банка)
Публикувай отговор