Моля, образовайте ме :))

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
kapitanovn
Обратна връзка:

Моля, образовайте ме :))

Мнение от kapitanovn »

Привет съфорумци!
Аз съм много в началото на процедурата, ама понеже съм много любознателен ще ви замоля някой ако може да ми прати някакъв линк за история, география на Квебек (демек родинознание, ама тяхно :D )
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Krem Karamel
Обратна връзка:

Мнение от Krem Karamel »

Аз четох от тук. Освен това е и на френски...
Приятно четене... :beer: :beer: :beer:
dada

Мнение от dada »

Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Ако пък си по-любознателен можеш да си купиш книжката по-долу. Само да те предупредя ,че е доста трудна за четене.

Изображение

"Генезис на нациите и културите в Новия свят" (награда на генералния губернатор на Канада за 2000 г.) е монументален труд, в който авторът съпоставя еволюцията на Квебек с тази на другите нови общности, създадени след XVI век в Латинска Америка, Северна Америка и Австралия. Как се ражда едно общество? Как се формира едно колективно въображаемо, една култура? Как се изграждат държавата, нацията, идентичността? Именно на тези въпроси се старае да отговори Бушар в тази своя книга.

Жерар Бушар (р. 1943 г.) е канадски историк с международна известност, основател на Междууниверситетския институт за изследване на популациите в Шикутими. Автор е на множество исторически книги, сред които "Няколко арпана от Америка" (награда "Лионел Гру", награда "Сър Джон Макдоналд", медал на името на Франсоа Ксавие Гарно), "Квебекската нация в бъдеще и в миналото", "Безсилната мисъл. Франко канадските национални митове и провали" (1850 1960)" и др.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Благодаря ви много за инфото! :D
Публикувай отговор