Entrevue reussie!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
dada

Entrevue reussie!!

Мнение от dada »

Утре ще пиша подробности!!!!Успех на всички
Последно промяна от dada на Чет Май 03, 2007 8:06 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Бравооо и успех нататък :beer: :D
tini

Мнение от tini »

Честито и от мен!
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
Аватар
ваня-71

Мнение от ваня-71 »

Честито,Дада и успех до приключване на процедурата! :lol:
Аватар
BrotherJoe

Честито!

Мнение от BrotherJoe »

Честито Дада!!! Много успехи и занапред в процедурата- дано имам късмет и аз на 18.05 че си спомням нещо за Стела Артоа.... ;)
dada

Мнение от dada »

Благодаря на всички и успехи!!!!Ето каква беше нашата одисея...
Бяхме в Радисън 40 мин по-рано..Намерихме залата, поседнахме на едно зелено диванче..Сигурно доста хора ще се припотят на него :)
По едно време вратата се отвори- излезе една мацка голяма симпатяга-беше минала успешно интервюто- мисля каза, че е с ниво 7/7 френски.След малко излезе и господина - среден на ръст, много слаб, около 40-те, с брада, кротък човек, симпатичен.Мина покрай нас, поздравихме се и изчезна.. Трябваше да влезем в 3 часа, но ни поканиха да влезем по-рано.
Седнахме и мосюто започна - обясни, че ще говори най-вече с мен.НЕ ЗНАМ защо казвате , че задавал 7-8 въпроса, но при мен беше ГОРА от въпроси, съпруга ми каза, че са били поне 40! :))Предполагам, защото си бях писала мн високи нива по френски...знам ли..или пък искаше да ме ме "изхваща" и да ми докаже, че все пак не го владея толкова добре.Както и да е ..
Започна с:(Не мога всичко да си спомня...МНОГО бяха..коментара на моя мъж беше , че съм била като радиоточка и след 3-4 минутни отговори съм изпускала въздуха кат парен локомотив :))))
На френски:
Вие ли сте главния апликант?
Говорите ли френски?Колко сте годишна?
Дайте си паспорта?
Имате ли деца- на колко са години?
Имате ли братя, сестри, с какво се занимават, какво учат, защо точно това?
В БГ ли живеят родителите ви-какво работят!
Имате ли пиятели в Квебек?
Ходили ли сте в чужбина, колко пъти, по какъв повод и кога?
Къде работите в момента?Разкажете за работното си място, колко души , с какво се занимават, какви езици говорят, как се казва фирмата- как започнахте работа там, имаше ли интервю, какви бяха изискванията.Дайте си трудовата книжка-колко стаж имате, къде другаде сте работили, каква заплата получавате, увеличавали ли са ви заплатата, харесва ли ви работата, защо, защо точно в тази сфера, на какъв език кореспондирате с шефовете си.
Дайте дипломите, защо точно френски сте решили да учите, а не друго;какви предмети изучавахте, всички ли дисциплини бяха на френски, опишете ми ги, откога се занимавате с френски, колко години;
Опишете първата си седмица там - от кацането на летището още.Как трудности смятате, че ще имате?Жилище, работа, какви документи и къде?За какво служат?Какво смятате да работите в Канада?Какво ще ми кажете за пазара на труда, търсят ли се кадри във вашата област?Каква подготовка и документи са ви необходими за да започнете на същата длъйност, знаете ли какъв е кода на професията ви според канадското CNP,
какви програми ще запишете да учите там.Колко струват, не пожела да види досието ми с разпечатанитеобяви за работа, а пита само какви изисквания имат работодателите, колко пари мисля, че ще получавам.
Защо точно Квебек?Какво значи за вас висок стандарт на живот?....друго не се сещам за момента..
Мина на английски:
Разкажете ми за Квебек-и аз започнах да говоря за историята по времето на Нова Франция, той ме поизчака 2 мин (признавам си, беше ми малко трудно-не съм на ТИ с английския и думите ми идваха на френски, но се справях..) и после ми казва-Ама госпожо, много хубаво, ама сега ми разкажете за съвременен Квебек.Каква е мотивацията ви?
Какво правихте вчера?
Към придружаващия:(нижо 4/4 на френски):
Дайте си паспорта, какво работите, какво сте учил, дайте си дипломата, каква специалност, защо Квебек, какво ще работите там, говорите ли английски.
Преводачката беше седнала до нас, на средна възраст жена , много дозирана (като мосюто), докато говорех аз гледаше си настрани жената, не помогна на съпруга ми, на 2 пъти тя повтори въпросите кум съпруга ми, но отново на френски, той докато отговаряше забравяше от време на време някоя дума и я заместваше с еквивалента и на английски, мосюто само се поусмихваше доволно.
Накрая ни поискаха 3-те екз на договора за фин. подписах го, разпечата сертификатите, даде едно книжле за Квебек, на български нищо не обяснява мадамата, питаха иаме ли въпроси и туй то!
Та това от мен, ако мога с друго да помогна -питайте.

Малко за нас - аз- 25 г, стаж 2,5 г, 12/11 френски, 6/6 англйски
съпруга ми- 30 г, стай -около 8 г мисля, 4/4 фремски, 4/4 английски, с едно дете на 4,5 г.
Аватар
BrotherJoe

Браво!

Мнение от BrotherJoe »

Браво Дада! Разбила си го ! Имаш в Монтреал почерпка от мен (живот и здраве да съм с ОК и аз де) :shock: Кажи сега колко време продължи интервюто ти, и беше ли трудно за придружаващия. Малко ме притесни щот аз съм с 8/7 а съпругата ми - с 5/4, ама не мисля че мога да съм "като радиоточка"....Леле, аз на български не обичам да говоря толкова, камо ли на френски! Мосюто на кратки отговори ли държи или обича да му се разтягат локуми??? Мерси предварително и успех и занапред!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Честито ,dada! :D Огромни благодарности за изчерпателното описание на интервюто и успешна процедура за виза :beer:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
dada

Мнение от dada »

Интервюто трая около 50-55 минути, но мисля че е строго индивидуално.За придружаващия също беше тежко.Локуми-не, държеше по-скоро на кратки, но точни и обосновани отговори.Просто иска да се защити нивото, което сте писали в документите.Държи много на мотивацията!Иначе е благосклонен, сериозен човек, усмихнат.Накрая , като ни даде сертификатите, имаше един лист хартия пред себе си, взе го и с ряз го разкъса на малки парчета и го запрати в коша.Явно си беше набелязал предварително какво ще пита.Но в крайна сметка остана много доволен.
Аватар
jadi

Мнение от jadi »

Браво и от нас dada,знаехме, че ще успеете :D :partytime: :partysmiley: :beer2: Успехи и за напред.
Аватар
ваня-71

Мнение от ваня-71 »

Браво и от нас,Дада и успех занапред!
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Дада, Честито и от нас! Успех и бързо приключване на процедурата!
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Публикувай отговор