% одобрени на интервюто?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
Amental
Обратна връзка:

% одобрени на интервюто?

Мнение от Amental »

Знам че звучи адски LAME този въпрос както и знам че няма официална статистика обаче ме вълнуват вашите впечатления по темата......

Все пак горе-долу та макар и доста относително. 8)
Аватар
digit

Мнение от digit »

Относително според мен който се е постарал минава - то ние процент няма как да знаем защото не всички пишат във форума. Ама не мисля, че са повече от 30% тези дето не минават
Торонто - 02.09.2007
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

значи бая им е ситно ситото :lol:

а вярно ли е че имало хора които ходели по интервюта без никаква поготовка и без съществена идея за какво са там? :roll:
amigo

Мнение от amigo »

!Привет!Та, думата ми е за тия дето ходели неподготвени и без идея...Излизат изненадани и отново без идея,защо са похабили средства и нерви.Ако са честни поне пред себе си,ще си дадат ясна сметка,че са подценили не само подготовката и интервюиращия,а и самите себе си!Мотивирани хора трябват,не само на Канада.За нашите географски ширини не говоря-тук е национален спорт да се опиташ да "прекараш",я системата,я колегите,я...нещо-каквото и да е :wink: !
Ние бяхме върнати от Мадам Орнер за повишаване нивото на френския...Господ здраве да й дава-за шанса,който ни предостави!Второто интервю-пак при нея!Трудно ми е да ти опиша удовлетворението,което изпитваш,затова ти пожелавам да го усетиш лично!Така че,не пренебрегвай езиковата подготовка,мотивацията и позитивното отношение към хората, с които ще се срещнеш на интервюто!Успех и усмивки от нас!
Аватар
BrotherJoe

Проценти

Мнение от BrotherJoe »

Наближават датите на интервютата и съвсем закономерно нервното напрежение се повишава. Ето една статистика, дано поне малко да ни успокои. Данните съм взел от http://statistics.monquebec.com/ - не знам колко са пълни, предполагам че не всички са писали. Г-н Оперман е провеждал интервюта:
1. Москва- 26 интервюта; 23 ОК, 3 отказа; ~88,5 % ОК;
2. Букурещ- 1 интервю; 1 ОК;
3. Брюксел- 1 интервю; 1 ОК.
Пак казвам, че според мен много хора не са писали за резултатите си.
Пожелавам на всички колеги от майската сесия(а и от следващите) успешни интервюта.
Аватар
netbox

Re: % одобрени на интервюто?

Мнение от netbox »

Ако съдя по мои впечатления, с добро ниво на френски език можеш да компенсираш почти всеки друг недостатък (бил той от образование, стаж, възраст, ...). Ако френският ти е слаб, може да те върнат за доучване, а окончателно отхвърляне на интервю е рядкост. Всичко това е на основата (все пак), че всеки, който кандидатства е минал предварителния (ориентировъчен) on-line тест.

А нека ви пратя и неформална статистика от Ги Нолен (всички, които са ходили на информационна сесия, са го виждали)

- Колко кандидатури одобрявате и колко отхвърляте?
- Програмата ни действа от 2002 г. Всяка година броят е горе-долу един и същ. Още в бюрото отхвърляме 10% от кандидатурите. На интервютата - още 14-15%. Значи одобряваме 3/4 от кандидатите. Годишно у нас се заселват по около хиляда българи. Това значи, че за четири години в Квебек са дошли близо 4000 ваши сънародници. И доста от тях печелят добре. Дори в отдел "Комуникации" в нашето министерство има българка.

Това е извадка от едно интервю, публикувано м.Октомври/2006. Със сигурност тези, които се интересуват по-отдавна, са го чели...
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0002301
Отечеството загива само тогава, когато изчезне от сърцата на синовете си.
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

по-изчерпателно от това здраве му кажи :D

мерси за отговора :beer:
Публикувай отговор