Zdraveite! Zapo4vam procedura za imigracia prez Quebec poneje stavalo po-barzo ot federalna Canada. Vaprosa mi e ima li nqkoi ideq kak gledat ne ne6tata ako dokumentite sa popalneni na EN (Certificate of Selection) i sapatstva6tite dokumenti sa prevedeni na EN? V site pi6e na FR ili EN ne e izri4no upomenato koi ot dvata, makar 4e te sa 6ovinisti vse pak. Frenskiq sega 6e go po4vam i ako trq sa na frenski nqkoi moje li da prepora4a u4itel ili ve6to lice, koito moje da pomogne sre6tu vaznagrajdenie/po4erpka? Mersi predvaritelno
krassy написа:Здравейте! Започвам процедура за имиграция през Quebec понеже ставало по-бързо от федерална Canada. Въпроса ми е има ли някои идея как гледат не нещата ако документите са попълнени на EN (Цертифицате of Selection) и сапътстващите документи са преведени на EN? В сайт пише на ФР или EN ne e изрично упоменато кой от двата, макар че те са шовинисти все пак. Френския сега ше го почвам и ако тря са на френски някои може ли да препоръча учител или вещо лице, който може да помогне срещу възнаграждение/почерпка? Smile Мерси предварително
Ние с моята съпруга (междо другото това е нейният профил) също подадохме документи на английски, както и много други преди нас, за които се чели или чували.
По пронцип няма проблем стига да можете да се представите на френски по време на интервюто. А водещия кандидат трябва да запише ниво на френски, според мен, поне 5 - 6.
Ние постъпихме така и успяхме с интервюто за сертификат.
Успех!
Според сайта им документите могат да се подават и на двата езика, но според мен след като кандидатствате за френската част по-добре документите да са на френски, разбира се ако вече ги имате преведени на английски може да им ги изпратите (от финансова гледна точка )
Успех
по-добре на френски, лично мнение.
всичко на френски до интервюто действай. Изтегли си ги и на френски и на английски и ако не разбираш нещо питай, ще помагаме.
Ideata mi be6e 4e taka ili ina4e gi imam prevedeni (daje i legalizirani) na angliiski ot 6tatite -- ima li smisal nanovo sa prevejdat na frenski ili i taka 6e svar6at rabota? Ako ima nqkoi diskvalificiran za tva 4e ne sa frenski da kaje
Така и ще направя, че с шовинизма шега не бива Обичат да питат защо Кебек и защо Канада и защо формуляра е на английски Макар много хора да казват, че са ги подали на английски и не е направило впечатление, а на срещата в Пловдив Ву Нолен и той потвърди че е без значение езика, но многозначително добави, че Кебек е двуезичен и 6млн души от 7,4 говорели Френски...
jiojio07 написа:Краси каде ти хареса наи-много :Ванкувър,Ню Йорк или Торонто?
Навсякъде е хубаво, стига да знаеш как да си го направиш! За всеки е различно, предполагам... Всичко си има предимства и недостатъци. Има една Северно-Американска поговорка, която гласи: "(Северна) Америка дава много, но и много взема..." и също така е известно, че "Друго място като у дома няма". Така, че по-важно е с кого, а не къде се правят нещата.