Здравейте съфорумци,
Пратих документи за Виена на 6.03, получих си акюзето и както си му е реда си чакам дата за интервююю. Мисля си следното: няма как да разбера дали са пратили писмо и то се е изгубило или не са пращали.
Те си казват, че ако ги тормозим с мейли и обаждания ще си забавим процедурата, за което им вярвам . С риск да се урочасам, според вас колко трябва да си чакам датата преди да ги запитам какво става???
Май много хора които са подали документи след теб вече са получили покани за интервю, така че не виждам защо чакаш, а не се обадиш. Прати и-мейл, обади се по телефона. Това не е досаждане а искане на информация. Я по-смело, с тия предразсъдъци и с тая нерешителност за никъде не си.
Благодаря ви за инфото
Ясно ми е, че е рано още за развитие по случая ми, но се чудех има ли отработена тактика... Ми така де, ако ми пратят писмо, че искат ищо документи и не го получа се прецаквам с една сесия минимум!!!
Пък дано не се случва!
Не се притеснявай,ние си пратихме документите до Виена на 12.02.07г. и все още чакаме за дата или поне за допълнителни док.Горе главата ХУБАВИТЕ РАБОТИ СТАВАТ БАВНО.Успех
Ами ние пратихме на 29.12.2006 и се чудя дали не е време да пратя едно запитване какво става, защото дойде потвърждението за получаване на 10.01.2007 и от тогава нищо. Доколкото разбрах за тази сесия, която предстой датите за интервюта са запълнени. Кой беше е-маила, някъде го имаше, уместно ли е да пишем, все пак не е малко времето почти 4 месеца минаха. Дано довечера на информационната сесия да кажат или поне да загатнат кога ще е следващата сесия, тъй като се чу нещо за есента чак, а ако е така тогава става бая чакане, но ако се наложи , ще се чака. Ако някой има инфо , ще е супер да сподели нещо:) или пък да даде някоя молекула акъл, въпреки че е писано по темата назад, може да е от полза
ПОздрави
DCS Виена: 28.12.2006
Интервю: 22.08.2007
Док Букурещ: 05.09.2007
Баркодове: 09.10.2007
Направени медицински: 09.11.2007
О.К. Медицински: 23.11.2007
Покана за визи: 09.01.2008
Визи: 29.01.2008
В Канада:29.02.2008
Адреса е biq.vienne@micc.gouv.qc.ca ,a за следваща сесия не знам дали ще споменат, във всеки случай снощи в София не стана дума за това. Дано довечера кажат нещо. Пиши пак ако разбереш!
Мерси за адреса. Ами стига да мога да отида , ще пиша какво е станало. А можеш ли да кажеш за какво се говори вчера в София на сесията ако не те затруднява
DCS Виена: 28.12.2006
Интервю: 22.08.2007
Док Букурещ: 05.09.2007
Баркодове: 09.10.2007
Направени медицински: 09.11.2007
О.К. Медицински: 23.11.2007
Покана за визи: 09.01.2008
Визи: 29.01.2008
В Канада:29.02.2008
Ами говори подробно за самия процес -от онлайн теста до издаването на визи-как онлайн теста всъщност бил добър критерий, как трябва да се подготвим за интервюто, да сме добре мотивирани, да не се доверяваме на посреднически агенции а сами да си попълним документите, за документите за съвместно съжителство също говори (1 год на един и същ адрес), направи презентация на Квебек-от климата до по-известните компании-фармацевтични и т.н, за образованието и вторите специалности-абе, имаше интересни неща, хубаво е да отидеш ако можеш, най-хубавото е, че можеш да попиташ всичко, което те интересува!
Мисля, че не трябва да се притесняваш.Както гледам изпратиха покани за интервю на хора изпратили документи не по късно от началото на декември.Така че остава да чакаме.Успех!
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
На сесията в Пловдив един човек попита, дали може да му се насрочи интервю преди 11.07, защото после щял да има лични ангажименти и отговора беше, да пише до Виена и да им изложи мотивите си (документи доколкото разбрах е подал в началото на годината), и най-вероятно щели да го имат впредвид, а доколкото знам за майската сесия местата са заети, така че евентулна преди 11.07 за него не вярвам да му организират индивидуална сесия