КАЗУС ЗА ЕМИГРАЦИЯ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

КАЗУС ЗА ЕМИГРАЦИЯ

Мнение от miro_m »

Въпросът ми е доста реален макар и да звучи малко хипотетично:

1.Възможно ли е ,семейство ,без деца на ,възраст около тридесетте развеждат се, след което единият минава процедурата за Quebec ,получава "permanent residence cart" в Canada и след няколко месеца сключва наново граждански брак с партньорат си/същият/ и го спонсорира за да заминат заедно в Kанада???
Какви биха били реалните възможности на едно такова решение?

2.Има ли някакъв шанс единият от двамата съпрузи да избегне интервюто за селекция,като в последствие /в разумен период от време до 1г/ ,му бъде издадена виза и на него???

Съжалявам ,че станаха 2 въпросите , но наистина сам любопитен има ли подобни случаи или поне някакво решение за това.

Кирилицата е задължителна. Конвертирайте, ако имате проблеми с клавиатура или кирилизатор.

Linko
Аватар
dog

Re: КАЗУС ЗА ЕМИГРАЦИЯ

Мнение от dog »

miro_m написа:Въпросът ми е доста реален макар и да звучи малко хипотетично:

1.Възможно ли е ,семейство ,без деца на ,възраст около тридесетте развеждат се, след което единият минава процедурата за Quebec ,получава "permanent residence cart" в Canada и след няколко месеца сключва наново граждански брак с партньорат си/същият/ и го спонсорира за да заминат заедно в Kанада???
Какви биха били реалните възможности на едно такова решение?

2.Има ли някакъв шанс единият от двамата съпрузи да избегне интервюто за селекция,като в последствие /в разумен период от време до 1г/ ,му бъде издадена виза и на него???

Съжалявам ,че станаха 2 въпросите , но наистина сам любопитен има ли подобни случаи или поне някакво решение за това.

Кирилицата е задължителна. Конвертирайте, ако имате проблеми с клавиатура или кирилизатор.

Linko
Не мога да разбера целта на упражнението. Като семейство би трябвало да получите повече точки на интервюто. Иначе на практика е възможно, никой не го интересува кога си се развел, важно е да събираш точките. Разправията ще е по-голяма, но явно си имате сериозна причина.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Всащност причините са лични и...не чак до там ,но ме интересува по-скоро техническата страна на вапросат ми не толкова емоционалната ili moralnata.
Наистина ще бада благодарен на всеки които се отзове с ниакаква информациа за варианти или пречки да се направи.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не виждам нищо хипотетично в описания вариант. Той си е съвсем реален и възможен, и при него наистина участието на новата/стара съпруга ще бъде почти символично. Нея никой няма да оценява, да интервюира и и т.н.

Въпросът е доколко си наясно с процедурата по програмата "събиране на семейство". Защото предполагам, че това разбираш под "...и го спонсорира за да заминат заедно в Kанада". То и друг вариант, който да отговаря на вашите цели няма. Имам предвид всички останали програми за селекция.
Трябва да имаш предвид, че доста време трябва да изкараш в Канада като PR (минимум 1 г.), през който перид ще трябва да докажеш определени минимални доходи и да изпълняваш ред други условия за ти разрешат да "спонсорираш" член на семейството си. Ако нещо такова ти се върти в главата "Отивам в Канада, веднага пускам документи и си я издърпвам след броени месеци.", забрави. Не става така.
Но ако все пак ти се струва, че си заслужава, кажи. Ще ти обясним какви са конкретните условия и стъпки по споменатата програма "събиране на семейство".
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Наистина такава е идеиата-единиат да мине интервуто и след половин година да изтегли другиат сас спонсорската програма-проблемат е че дочух ,че не моjе да се спонсорират бивши сапрузи-това е което ме притесниава.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

miro_m написа:Наистина такава е идеиата-единиат да мине интервуто и след половин година да изтегли другиат сас спонсорската програма-проблемат е че дочух ,че не моjе да се спонсорират бивши сапрузи-това е което ме притесниава.
Тук грешката ти е "половин година", а не "не моjе да се спонсорират бивши сапрузи". Нали каза, че пак ще сключите брак след приключване на твоята процедура? Е, значи тя за теб ще си е настояща съпруга. Каква ти е била преди това и за кой път се жените, няма значение.
Неправилно си разбрал или не си вникнал в значението на това правило за бившите съпрузи. :)
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Excluded relationships
You cannot sponsor a person as your spouse, common-law partner or conjugal partner if
• that person is under 16 years of age;
• you are a permanent resident or a naturalized citizen of Canada and at the time you made
your application for permanent residence, that person was a non-accompanying family
member, former spouse or common-law partner and was not examined; or

you previously sponsored another spouse, a common-law partner or a conjugal partner and
three years have not passed since that spouse, common-law partner or conjugal partner
became a permanent resident.

Линко,искрено се надиавам да си прав ,но как би ми разталкувал горното-то е извлечение от раководството за спонсориране.

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/3900E.pdf

Надиавам се да се вклучат и други-едва ли на мен ми е хрумнала за парви пат тази идеиа-все ниакои триабва да е минал по този пат.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да, напълно си прав, невъзможно е. Ето така се получава, когато човек следва някаква своя логика, а не чете внимателно и задълбочено детайлите във всяка една процедура. Това е още един от подводните камъни на програмата "събиране на семейство".
Сега се сещам, че от Букурещ ми изпратиха да подпиша ето тази Декларация, на която не обърнах голямо внимание защото не ме касае. Просто я прегледах, подписах и им я изпратих обратно. Но всъщност става дума именно за това. Не можеш да искаш след получаването на статут на постоянно пребиваващ да спонсорираш бивши и настоящи членове на твоето семейство, които не са били включени в молбата ти за постоянно пребиваване по време на твоята процедура. И които не са били подложени на "контрол" по същото това време.
С една дума - забрави.
Аватар
dog

Мнение от dog »

miro_m написа:Excluded relationships
You cannot sponsor a person as your spouse, common-law partner or conjugal partner if
• that person is under 16 years of age;
• you are a permanent resident or a naturalized citizen of Canada and at the time you made
your application for permanent residence, that person was a non-accompanying family
member, former spouse or common-law partner and was not examined; or

you previously sponsored another spouse, a common-law partner or a conjugal partner and
three years have not passed since that spouse, common-law partner or conjugal partner
became a permanent resident.

Линко,искрено се надиавам да си прав ,но как би ми разталкувал горното-то е извлечение от раководството за спонсориране.

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/3900E.pdf

Надиавам се да се вклучат и други-едва ли на мен ми е хрумнала за парви пат тази идеиа-все ниакои триабва да е минал по този пат.
А защо не кандидатстваш само ти а нея просто я записваш като съпруга която няма да те придружава.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Дог-ако става така е чудесно-но идеиата е след около година да иа взема с мен-тогава как ще стане?
-Спонсорирам сапруга ,коиато не е кандидатствала с мен,или??
Аватар
dog

Мнение от dog »

miro_m написа:Дог-ако става така е чудесно-но идеиата е след около година да иа взема с мен-тогава как ще стане?
-Спонсорирам сапруга ,коиато не е кандидатствала с мен,или??
Аз не знам как става. Просто чета какво си написал. Ако примерно тя работи по някакъв проект в БГ и не може да емигрира в рамките на 1-2 години а ти не можеш да траеш, би трябвало да можеш да си я прибереш после.
Между другото ти не си ли в Торонто?
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Да,Дог-аз сам в Канада,но казусат е напално реален и наистина ми е нужна информациата или поне ниакакво приложимо решение.Знаеш каква е нагласата в БГ ,по отношение на такива директни вапроси,щом си решил да трагваш за насам.
Аватар
Seny

Мнение от Seny »

Аз си мисля, че имаше право придружаващите да заминат по-късно от основния кандидат. Ако няма пречка минете заедно интервюто а тя ще тръгне по-късно.
В Канада от 24.05.2008
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Ако схващам правилно текста, който си цитирал, ако не кандидатствате заедно няма как да я вземеш.

Единственото което ми хрумва - плащаш на някого да се ожени за нея и да я спонсорира (ако нямаш брат, братовчед или приятел в Канада, който да го направи от добра воля).
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Linko написа:Трябва да имаш предвид, че доста време трябва да изкараш в Канада като PR (минимум 1 г.), през който перид ще трябва да докажеш определени минимални доходи и да изпълняваш ред други условия за ти разрешат да "спонсорираш" член на семейството си. Ако нещо такова ти се върти в главата "Отивам в Канада, веднага пускам документи и си я издърпвам след броени месеци.", забрави. Не става така.
Линко извини ме, 4е ще те апострофирам, но спонсорирането при събиране на семейство става именно така!
1. Не се доказват доходи!
Доходи се доказват, ако искаш да спонсорираш родител или приятел или изобщо някой си! Ако искаш да спонсорираш съпругата си доказването на доход не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но според мен е ЖЕЛАТЕЛНО!

2. Не трябва да си бил в Канада минимум една година, за да започнеш Спонсоршип програма. Особено за съпруг/а.

3. Ако обаче Миро мислите да прецакате имигрейшаните - няма да стане.

Първите две точки Линко ги пиша от личен опит, а на последната бях пряк свидетел!

Късмет!
Публикувай отговор