Пристигна поканата и възникнаха въпросите
1. Към поканата за интервю са ни приложили декларация от приятел. Въпросът ми е дали ще е проблем ако ни я изпратят от Квебек по и-майл и я занесем на интервюто принтирана? Печата няма да е оригинален-това ме измъчва.
2. Другото, което искат са договори за финансова независимост - правилно ли съм разбрала, че трябва да са в три екземпляра?
3. Дали трябва отново да вадя дубликати на актовете за раждане, брак и т.н. за чужбина, т.к. те доколкото зная важат за 6 месеца?
Предварително благодаря за отговорите!
За третия въпрос - дубликати за самото интервю не трябва да се вадят, достатъчно е да носите оригналите на всичко, което сте изпратили във Виена. Дубликатите нямат давност!
На нас ни искат само декларацията за финансова независимост. Предполагам че, Аниник ,вие имате роднини в Квебек и за това ви искат декларация от приятел. Но ме връхлита мисълта, дали и ние да не носиме такава на интервюто??!!!
18.10.2006- Док. Виена
24.05.2007- Интервю 9.00ч.
16.06.2007- допълнителни документи
07.2007 -сертификати
15.08.2007 -баркодове
18.09. -медицински
05.10.-OK медицински
05.11.- покана за визи
10.12 ВИЗИ
01.02.2008 Welcome to Canada
Не, роднини, а имаме приятели, за които бяхме писали в документите до Виена. С поканата са ни изпратили бланка D-13, Déclaration d'un parent ou d'un ami au Quebec. Ние сме изпратили документи малко преди влизането в сила на новите изисквания.
Aninik написа:За да бъдем по-точни на 29.09.2006 изпратихме документите. Въпросът е оригинална ли трябва да е задължително или може и копие тази декларация?
До май месец имате много време да ви изпратят оригинала, а за всеки случай да ви я сканират преди да ви я изпратят физически, че пощите често "губят" документи. Да не я изпращат в плик А4, а да ви я сгънат в обикновено писмо и да я ксерокопират преди това.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Aninik написа:За да бъдем по-точни на 29.09.2006 изпратихме документите. Въпросът е оригинална ли трябва да е задължително или може и копие тази декларация?